Η πολιτιστική ατζέντα του Σαββάτου

Η πολιτιστική ατζέντα του Σαββάτου

1' 15" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

• Δύο αυτοτελή εργαστήρια διοργανώνονται στο πλαίσιο των δράσεων της πειραματικής αρχαιολογίας «Αρχέγονες υφαντικές πρακτικές», με αφορμή την περιοδική έκθεση «Οι αμέτρητες όψεις του Ωραίου» στο Εθνικό Αρχαιολογικό Μουσείο. Για την παρακολούθηση απαιτείται δήλωση συμμετοχής στο 213-21.44.800. 26-27/1. Στις 11 π.μ. και 2 μ.μ.28ης Οκτωβρίου 44.

• Στις «Συναντήσεις με καφέ» της προσεχούς εβδομάδας στο καφέ του «Ιανού», η δημοσιογράφος Τασούλα Επτακοίλη συνομιλεί με τον τραγουδοποιό και ηθοποιό Πάνο Μουζουράκη για τη μουσική και τη ζωή. 28/1. Στις 8 μ.μ. Σταδίου 24.

• «Ηχο-δράσεις», μια δραματοποιημένη μουσική παράσταση, ένα αφιέρωμα στον περφόρμερ των κρουστών Νίκο Τουλιάτο, σε σκηνοθεσία Γιώργου Ρούφα, για τους λάτρεις της σύγχρονης τζαζ και της αυτοσχεδιαστικής μουσικής. 26/1. Στις 8 μ.μ. Μέγαρο Μουσικής Αθηνών, Βασ. Σοφίας και Κόκκαλη.

• Η δεξιοτέχνις αρπίστρια Maria-Christina Harper και ο λαουτιέρης Γιάγκος Χαιρέτης, για μία συναυλία στην αγγλικανική εκκλησία του Αγίου Παύλου. Το πρωτότυπο ντουέτο συνδυάζει τη μουσική παράδοση της Κρήτης με την πειραματική μουσική σκηνή του Λονδίνου. 26/1. Στις 8.30 μ.μ. Φιλελλήνων 27, Σύνταγμα.

• Στην ενότητα «Χωρίς εσένα» που διαπραγματεύεται την απώλεια, ο ψυχαναλυτικός θεραπευτής και συγγραφέας Τρύφων Ζαχαριάδης μιλάει με θέμα το διαζύγιο. 26/1. Στις 6 μ.μ. Ιδρυμα Θεοχαράκη, Μέρλιν 1.

• Οι «Συναντήσεις με αφορμή σοβαρά βιβλία» στο Πατάρι των εκδόσεων Gutenberg ασχολούνται με τον «Ζοφερό οίκο» του Τσαρλς Ντίκενς. 26/1. Στις 12 το μεσημέρι. Βιβλιοπωλείο Gutenberg, Διδότου 37.

• «Περί αστερισμών και μυθολογίας» στο Εθνικό Αστεροσκοπείο Αθηνών με την αστροφυσικό Φιόρη-Αναστασία Μεταλληνού για τους αστερισμούς και τη μυθολογία τους. 26/1. Στις 6 μ.μ. Είσοδος Αστεροσκοπείου από το Θησείο. 

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή