Θυελλώδης επέλαση του «Φοίβου»

Θυελλώδης επέλαση του «Φοίβου»

1' 49" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Αγριες οι διαθέσεις του «Φοίβου» που πλήττει τα τελευταία 24ωρα το σύνολο της χώρας. Χιόνια και χαλαζοπτώσεις, βροχές και ισχυρές καταιγίδες, άνεμοι έως και εννέα μποφόρ σημειώνονται σε όλη την Ελλάδα, ενώ η δριμύτητα των φαινομένων θα συνεχιστεί και το Σαββατοκύριακο. Σύμφωνα με τις προβλέψεις της ΕΜΥ, σήμερα, Σάββατο αναμένονται βροχές, καταιγίδες σε θαλάσσιες και παράκτιες περιοχές, χιονοπτώσεις στα βόρεια ορεινά και σε περιοχές της Μακεδονίας. Τα φαινόμενα που θα εντοπίζονται στα βόρεια και ανατολικά ηπειρωτικά, στην Πελοπόννησο, στο Νότιο Ιόνιο και στο Αιγαίο, έως το βράδυ θα εξασθενήσουν. Πιθανότητα χιονοπτώσεων στα ορεινά και ημιορεινά της Δυτικής Μακεδονίας. Αύριο, Κυριακή, βροχές αναμένονται κυρίως στο Ανατολικό Αιγαίο, ενώ στην υπόλοιπη χώρα ο καιρός θα είναι βελτιωμένος. Η θερμοκρασία θα παρουσιάσει πτώση σήμερα και τις πρώτες ώρες της Κυριακής, κυρίως στα βόρεια. Οι άνεμοι που το Σάββατο στο Αιγαίο θα φτάνουν κατά τόπους τα 8 μποφόρ, θα εξασθενήσουν αύριο. Στη Νοτιοανατολική Ελλάδα προβλέπεται η εμφάνιση αφρικανικής σκόνης, ενώ ειδικά στην Κρήτη αναμένονται και λασποβροχές.

Ισχυρές βροχοπτώσεις που ξεκίνησαν από το απόγευμα της Πέμπτης έως και το μεσημέρι της Παρασκευής είχαν ως αποτέλεσμα τη συγκέντρωση εκατοντάδων κυβικών εκατοστών νερού. Σύμφωνα με το Εθνικό Αστεροσκοπείο/meteo.gr η Κέρκυρα, το Γεράκι Λακωνίας, η Αλαγονία Μεσσηνίας, τα Βίλια και η Αγία Παρασκευή Αττικής είναι οι περιοχές με τα μεγαλύτερα ύψη βροχής. Ενα από τα θύματα του «Φοίβου» υπήρξε η Λακωνία με πλημμύρες στις περιοχές του Δήμου Ευρώτα, όπου η στάθμη του ποταμού αυξήθηκε επικίνδυνα καταστρέφοντας πολλές καλλιέργειες. Οι παραπόταμοι του Ευρώτα και τα ρέματα υπερχείλισαν και το νερό κατέκλυσε μεγάλα τμήματα του κάμπου, μεταξύ Σκάλας, Βλαχιώτη και Ελους. Κλειστά παρέμειναν την Παρασκευή τα σχολεία και τα καταστήματα κατά μήκος των πλημμυρισμένων δρόμων, ενώ οι Αρχές συστήνουν στους πολίτες να αποφεύγουν τις άσκοπες μετακινήσεις.

Σοβαρά προβλήματα δημιουργήθηκαν και στις ακτοπλοϊκές συγκοινωνίες. Από το λιμάνι του Πειραιά και της Ραφήνας δεν πραγματοποιήθηκαν την Παρασκευή τα δρομολόγια των πλοίων για τις Κυκλάδες, ενώ για τον Αργοσαρωνικό τα δρομολόγια γίνονταν μόνο με πλοία συμβατικού τύπου. Σε ισχύ ήταν μέχρι χθες το μεσημέρι το απαγορευτικό και στο λιμάνι του Λαυρίου. Συστήνεται, επομένως, στους επιβάτες που πρόκειται να ταξιδέψουν, πριν από την αναχώρησή τους να επικοινωνούν με τα κατά τόπους λιμεναρχεία και τουριστικά πρακτορεία, καθώς ο καιρός είναι ευμετάβλητος.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή