Συνεργός των δολοφόνων του Ζαφειρόπουλου ο Αλβανός που βρέθηκε νεκρός την Κυριακή στις φυλακές Κορυδαλλού

Συνεργός των δολοφόνων του Ζαφειρόπουλου ο Αλβανός που βρέθηκε νεκρός την Κυριακή στις φυλακές Κορυδαλλού

2' 1" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Συνεργός των Αλβανών δολοφόνων του Μιχάλη Ζαφειρόπουλου, χωρίς άμεση εμπλοκή στον φόνο του ποινικολόγου είναι -σύμφωνα με πληροφορίες- ο κρατούμενος που βρέθηκε χθες το μεσημέρι νεκρός στο κελί του στην 4η πτέρυγα των φυλακών Κορυδαλλού.

Πρόκειται για 33χρονο Αλβανό υπήκοο, στο σπίτι του οποίου στην Καλλιθέα είχαν βρει προσωρινά καταφύγιο οι φερόμενοι ως δράστες της ανθρωποκτονίας του δικηγόρου. Είχε συλληφθεί την 29η Οκτωβρίου 2017 στη διάρκεια έρευνας αστυνομικών της Ασφάλειας στο εν λόγω διαμέρισμα και οδηγήθηκε στη φυλακή κατηγορούμενος, μεταξύ άλλων, για κατοχή όπλων και εκρηκτικών.

Στο διαμέρισμα είχαν βρεθεί πιστόλια, καλάσνικοφ, εκατοντάδες φυσίγγια, εκρηκτικές ύλες, αλλά και δύο αστυνομικές στολές.

Όπως είχε, τότε, ανακοινωθεί, οι δύο φερόμενοι ως φυσικοί αυτουργοί της δολοφονίας (σ.σ. ήταν δραπέτες των φυλακών) φιλοξενούνταν στο διαμέρισμα της Καλλιθέας μέχρι και την ημέρα της δολοφονίας του δικηγόρου και στη συνέχεια άλλαξαν κρησφύγετο, προκειμένου να διαφύγουν τη σύλληψη.

Μερικές εβδομάδες νωρίτερα ,εξάλλου, και συγκεκριμένα την 19η Σεπτεμβρίου, ο 33χρονος είχε προσελκύσει το ενδιαφέρον της ΕΛ.ΑΣ. καθώς ήταν ο ένας από τους πρωταγωνιστές ένοπλης συμπλοκής με δύο τραυματίες στην πλατεία Δαβάκη.

Σημειώνεται, ότι αξιωματικοί της Ασφάλειας που είχαν χειριστεί την υπόθεση, εκτιμούσαν ότι τα όπλα, τα εκρηκτικά και οι αστυνομικές στολές θα χρησιμοποιούνταν σε σχέδιο απόδρασης – απελευθέρωσης κρατουμένων, πιθανότατα κατά τη διάρκεια μεταγωγής τους.

Άλλες πηγές ενημέρωσης αναφέρουν ότι ο 33χρονος ήταν παρών στην ένοπλη επίθεση με έναν νεκρό και έναν τραυματία σε μπαρ στη Γλυφάδα, χωρίς πάντως να αποδειχθεί ανάμειξή του στο συμβάν.

Ο θάνατος του, χθες, στο κελί του στην Δ' πτέρυγα αποδίδεται σε χρήση ναρκωτικών και μάλιστα, αστυνομικές πηγές που ρωτήθηκαν σχετικά, σχολίασαν ότι ο 33χρονος ήταν χρήστης ουσιών ήδη από την εποχή της σύλληψής του, το 2017.

Ωστόσο, προξενεί εντύπωση το γεγονός ότι ο θάνατός του έρχεται δύο εβδομάδες μετά τη δολοφονία στη φυλακή ενός ακόμα από τους πρωταγωνιστές στην υπόθεση δολοφονίας του ποινικολόγου: του Αρμπερ Μπάκο, κατηγορούμενου για ηθική αυτουργία στον φόνο από το μαχαίρι του άλλοτε συνεργού του, Ιμπραχίμ Μπραχιμάι, φερόμενο ως φυσικό αυτουργό στο ίδιο έγκλημα.

Επιπλέον, ο 33χρονος φέρεται να είχε προταθεί από τον Κλοντιάν Λεκοτσάι, αρχηγό της συγκεκριμένης ομάδας Αλβανών ποινικών και επίσης κατηγορούμενος για τον φόνο Ζαφειρόπουλου, ως μάρτυρας υπεράσπισης στη δίκη για τη δολοφονία.

Κι αυτό διότι, σύμφωνα με τους ισχυρισμούς του Λεκοτσάι, ήταν ο μόνος που γνώριζε και μπορούσε να αποκαλύψει στο δικαστήριο μια απόπειρα δηλητηρίασης του Λεκοτσάι μέσα στη φυλακή.

Τα ακριβή αίτια του θανάτου του 33χρονου Αλβανού θα γίνουν τις επόμενες ημέρες γνωστά, όταν θα ολοκληρωθεί η νεκροψία-νεκροτομή.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή