Τουρίστες συρρέουν μαζικά στην Τουρκία για εμφύτευση μαλλιών

Τουρίστες συρρέουν μαζικά στην Τουρκία για εμφύτευση μαλλιών

1' 2" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Σε παράγοντα αύξησης του αριθμού των τουριστών στην Τουρκία εξελίσσεται η «βιομηχανία» αισθητικών επεμβάσεων και δη όσων συμβάλλουν στη βελτίωση – όπως υποστηρίζουν όσοι υπόκεινται σ' αυτές – της εικόνας τους.

H Τουρκία είναι η τρίτη χώρα παγκοσμίως στις εμφυτεύσεις μαλλιών, δήλωσε ο πρόεδρος της Ένωσης Πλαστικών Χειρουργών της χώρας, Σουχάν Αιχάν. Ο ίδιος επισήμανε ότι, η χώρα αποτελεί πόλο έλξης επισκεπτών από τον Περσικό Κόλπο, τη Μέση Ανατολή και χώρες της ανατολικής Ευρώπης που θέλουν να κάνουν μεταμόσχευση μαλλιών.

Η κατηγορία της εμφύτευσης μαλλιών γνωρίζει τέτοια άνθηση, που μόνο στην Κωνσταντινούπολη οι κλινικές που παρέχουν τέτοιου είδους υπηρεσίες ανέρχονται σε 400.

Τουρίστες συρρέουν μαζικά στην Τουρκία για εμφύτευση μαλλιών-1

Οι προσιτές τιμές και τα ιδιαίτερα ικανοποιητικά αποτελέσματα των επεμβάσεων είναι οι λόγοι στους οποίους οφείλεται η αύξηση της συγκεκριμένης δραστηριότητας, είπε ο κ. Αϊχάν.

Διατύπωσε δε, την εκτίμηση ότι, η Τουρκία μπορεί να αναδειχθεί σε τρίτο τουριστικό προορισμό παγκοσμίως στην κατηγορία των επεμβάσεων υγείας, εάν – όπως είπε –  αξιοποιήσει στο μέγιστο βαθμό το ιατρικό της δυναμικό.

Σύμφωνα με έκθεση της Διεθνούς Ένωσης Χειρουργών, το 2016, περίπου δύο εκατομμύρια άνθρωποι έκαναν εμφύτευση μαλλιών. Τα έσοδα απ΄αυτές τις επεμβάσεις καταγράφουν ανοδική τάση. Από το 2014 μέχρι το 2016 κατέγραψαν άνοδο 64% παγκοσμίως και ανήλθαν σε 4,1 δισεκατομμύρια δολάρια (από 2,5 δισ. δολάρια το 2014).

Πηγή: ΑΠΕ – ΜΠΕ

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή