Leaving Neverland: Θύελλα αντιδράσεων για το ντοκιμαντέρ που παρουσιάζει τον Μάικλ Τζάκσον ως παιδόφιλο (βίντεο)

Leaving Neverland: Θύελλα αντιδράσεων για το ντοκιμαντέρ που παρουσιάζει τον Μάικλ Τζάκσον ως παιδόφιλο (βίντεο)

1' 44" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Αγανάκτηση και θύελλα αντιδράσεων από εκατομμύρια θαυμαστές αλλά και την οικογένεια του Μάικλ Τζάκσον προκάλεσε η προβολή του ντοκιμαντέρ Leaving Neverland στο φεστιβάλ Sundance, την περασμένη Παρασκευή.

Η νέα ταινία για την ζωή του  βασιλιά της ποπ – με την υπογραφή του Νταν Ριντ – αναθερμαίνει τις κατηγορίες που είχαν διατυπωθεί σε βάρος του τραγουδιστή περί σεξουαλικών επιθέσεων εναντίον ανηλίκων.

Στο ντοκιμαντέρ διάρκειας τεσσάρων ωρών, που θα προβληθεί στο δίκτυο HBO την Άνοιξη του 2019, δύο άνδρες, ο Γουέιντ Ρόμπσον και ο Τζέιμς Σέιφτσακ, κατηγορούν, παρουσιάζοντας λεπτομέρειες, τον Μάικλ Τζάκσον ότι τους κακοποίησε σεξουαλικά, όταν ήταν αντίστοιχα 7 και 6 ετών. Σήμερα, είναι 36 και 40 ετών.

Πριν από χρόνια, είχαν καταθέσει υπέρ του Μάικλ Τζάκσον. Ωστόσο, μετά τον θάνατό του, προσέφυγαν στη δικαιοσύνη κατά των κληρονόμων του, όμως οι προσφυγές τους απορρίφθηκαν.

Ερωτηθείς στις αρχές Ιανουαρίου για τις μαρτυρίες αυτών των δύο ανδρών, ο Νταν Ριντ, γνωστός μεταξύ άλλων για το ντοκιμαντέρ του σχετικά με την επίθεση εναντίον της σατιρικής εφημερίδας Charlie Hebdo τον Ιανουάριο του 2015 στη Γαλλία, απάντησε ότι δεν έχει «καμία αμφιβολία για την αξιοπιστία τους»

Η οικογένεια του Μάικλ Τζάκσον κατήγγειλε το  μετά θάνατον «δημόσιο λιντσάρισμα» του Μάικλ Τζάκσον ενώ στις αρχές Ιανουαρίου είχε χαρακτηρίσει «σκανδαλώδη και αξιολύπητη» την ταινία.

Η προβολή του ντοκιμαντέρ την Παρασκευή πυροδότησε θύελλα αντιδράσεων από εκατομμύρια θαυμαστές του Τζάκσον στους ιστότοπους κοινωνικής δικτύωσης ενώ οι αστυνομία της Γιούτα είχε λάβει έκτακτα μέτρα για την πρεμιέρα του Leaving Neverland. 

Πολλοί χρήστες εξέφρασαν την αγανάκτησή τους και κάλεσαν σε μποϊκοτάζ του ντοκιμαντέρ. 

«Ο Μάικλ γύριζε πάντα το άλλο μάγουλο κι εμείς γυρίζουμε πάντα το άλλο μάγουλο, όταν οι άνθρωποι καταφέρονται εναντίον της οικογένειάς μας, με αυτόν τον τρόπο αντιδράμε στην οικογένεια Τζάκσον» επισημαίνει η οικογένεια του τραγουδιστή, σε μια δήλωση που εξέδωσε σήμερα.

«Όμως, δεν μπορούμε να παρακολουθούμε χωρίς να μιλάμε αυτό το δημόσιο λιντσάρισμα, όπου αρπακτικά του Twitter και άλλοι, που δεν γνώριζαν τον Μάικλ, καταφέρονται εναντίον του». «Ο Μάικλ δεν βρίσκεται εδώ για να υπερασπιστεί τον εαυτό του, στην αντίθετη περίπτωση αυτές οι κατηγορίες δεν θα διατυπώνονταν» σημειώνεται στην ανακοίνωση της οικογένειας.

Με πληροφορίες από ΑΠΕ – ΜΠΕ

 

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή