Πες, πες, πες, τίποτα να μη βγει

Πες, πες, πες, τίποτα να μη βγει

1' 30" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Ο ​​λαϊκισμός της βουλευτού ΣΥΡΙΖΑ Τασίας Χριστοδουλοπούλου, η οποία μίλησε περί «φιλοδοξίας» για μία δουλειά στον δημόσιο τομέα (τέτοιο θλιβερό και μίζερο όραμα μόνο στα σοβιετικά καθεστώτα της απόλυτης καθήλωσης και ομογενοποίησης των πολιτών!) συμπληρώθηκε από την άποψή της ότι τα προβλήματα λειτουργίας των νοσοκομείων δεν οφείλονται στις ελλείψεις προσωπικού αλλά στην κοσμοσυρροή στις δημόσιες υπηρεσίες υγείας των ανασφάλιστων. Μάλλον, πριν από το 2015 οι ανασφάλιστοι πήγαιναν στα ιδιωτικά νοσοκομεία. Παλιότερα, ως αναπληρώτρια υπουργός Μεταναστευτικής Πολιτικής την άνοιξη του 2015, η ίδια είχε δηλώσει ότι δεν υπάρχουν μετανάστες στο κέντρο της Αθήνας αλλά απλά το πρωί λιάζονται στις πλατείες.

Η κ. Χριστοδουλοπούλου εξελίσσεται σε ένα ακόμη μέλος της κοινοβουλευτικής ομάδας του ΣΥΡΙΖΑ που αντιπροσωπεύει την «ό,τι να ’ναι» πλευρά της κυβέρνησης· όχι πως δεν υπάρχουν ανάλογες περιπτώσεις βουλευτών στα υπόλοιπα κόμματα, ωστόσο εν προκειμένω μιλάμε για το κυβερνών.

Επικοινωνιακά οι δηλώσεις της κ. Χριστοδουλοπούλου προκαλούν θυμηδία· αμφιβάλλω εάν διευκολύνουν στην εκτόνωση της πολιτικής έντασης και φθοράς που προκαλούν στο κυβερνών κόμμα άλλα ζητήματα της επικαιρότητας. Μεταδίδουν, ωστόσο, και ένα χαοτικό πολιτικό μήνυμα, το οποίο προλειαίνει την οξεία πόλωση των προσεχών προεκλογικών ημερών, με δηλώσεις αστήρικτες και ευθέως υποτιμητικές για τους πολιτικούς αντιπάλους. Τέλμα ή παρωδία;

Η… φάση στη Βουλή θυμίζει, για όσους γνωρίζουν καλά, συνεδριάσεις της ΕΦΕΕ κατά τη δεκαετία του ’90, όταν πια οι φοιτητικές παρατάξεις είχαν περισσότερα να απολαύσουν (εν μέσω γενικευμένης, δανεικής ευμάρειας) και λιγότερα να διεκδικήσουν. Ετσι, κατά τη διάρκεια των συνεδριάσεων του εμβληματικού φοιτητικού οργάνου, ο συντεταγμένος πολιτικός λόγος έδωσε τη θέση του σε άναρθρες κραυγές, ύβρεις και τσαμπουκάδες εκατέρωθεν. Οσο δε για τις ψηφοφορίες, κάθε μία από τις μεγάλες παρατάξεις υποστήριζε ότι υπερψηφίστηκε η δική της θέση και επιχειρούσε να την επιβάλει σε φοιτητές και διδάσκοντες. Τότε η ΕΦΕΕ είχε τα χαρακτηριστικά καφενείου, πλήρως εξοπλισμένου με μπίρες και γκαζόζες. Ακολούθησε η πλήρης απαξίωσή της. Ομοιότητες…

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή