Ο ΔΗΚΤΗΣ (31/01/19)

2' 45" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Με μεγάλη εμπειρία στις… αποσπάσεις

Μετά τον διορισμό της Βασιλικής Θάνου και παλαιότερα της Αννας Νάκου στις θέσεις της προέδρου και της αντιπροέδρου της Επιτροπής Ανταγωνισμού, άλλη μια τοποθέτηση σε νευραλγική θέση στην ίδια αρχή χαρακτηρίζεται άκρως κομματική. Οπως πληροφορείται η στήλη, στη θέση της γενικής διευθύντριας τοποθετήθηκε η νομικός Σύλβια Καμπαλούρη, γνωστή όχι για τη διοικητική της εμπειρία –καθώς δεν είχε αναλάβει θέση ευθύνης στην ανεξάρτητη αρχή ή κάπου αλλού– αλλά για τις αποσπάσεις της σε πολιτικά γραφεία υπουργών του ΣΥΡΙΖΑ. Από τις 2 Νοεμβρίου 2015 έως τις 15 Ιουλίου 2016 είχε αποσπαστεί στο γραφείο του τέως γενικού γραμματέα Εμπορίου και Προστασίας του Καταναλωτή κ. Αντώνη Παπαδεράκη, ενώ στη συνέχεια, από τις 25 Ιουλίου 2016 έως τις 5 Νοεμβρίου 2016, είχε αποσπαστεί στο πολιτικό γραφείο του πρώην αναπληρωτή υπουργού Εσωτερικών και Διοικητικής Ανασυγκρότησης. Τελευταίο στοιχείο: έχει διατελέσει μέλος της γραμματείας του τμήματος Δημόσιας Διοίκησης του ΣΥΡΙΖΑ.

Η υπογειοποίηση στη Νέα Φιλαδέλφεια

Τις επόμενες ημέρες αναμένεται η προκήρυξη του διαγωνισμού για το έργο της υπογειοποίησης τμήματος της οδού Πατριάρχου Κωνσταντίνου, στη Νέα Φιλαδέλφεια. Πρόκειται για έργο που συνδέεται με το υπό κατασκευή νέο γήπεδο ποδοσφαίρου της ΠΑΕ ΑΕΚ και το οποίο θα ανατεθεί από την Περιφέρεια Αττικής. Ο συμβατικός προϋπολογισμός ανέρχεται σε 17,7 εκατ. ευρώ (με ΦΠΑ), ωστόσο εκτιμάται ότι το τελικό κόστος θα είναι αρκετά χαμηλότερο, λόγω και των υψηλών εκπτώσεων που προσφέρουν την τελευταία τριετία οι τεχνικές εταιρείες.

Ηλεκτρισμένο κλίμα στην Εταιρεία Διανομής Αερίου

Με πλήθος ερωτημάτων υποδέχθηκαν τη διοίκηση Τζώρτζη – Δότση της ΔΕΠΑ εργαζόμενοι και στελέχη της 100% θυγατρικής της ΔΕΠΑ (μετά την εξαγορά του ποσοστού 49% που κατείχε η Shell), Εταιρείας Διανομής Αερίου (ΕΔΑ) Αττικής, με αφορμή την κοπή της πίτας τους. Οι ανησυχίες έχουν κορυφωθεί μετά τους προ ολίγων ημερών υπαινιγμούς του κ. Τζώρτζη σε εκπροσώπους εργαζομένων της ΕΔΑ αναφορικά με την τύχη των συλλογικών και ατομικών συμβάσεων εργασίας στις θυγατρικές εταιρείες της ΔΕΠΑ, αλλά και για τις τελικές αποφάσεις του υπουργείου που ακόμη εκκρεμούν.

Η Trastor επενδύει σε ποιοτικά ακίνητα

Ποιοτικά ακίνητα σε σημεία υψηλής προβολής θα είναι το ζητούμενο για την Trastor κατά το 2019, στο πλαίσιο της επενδυτικής στρατηγικής της για το τρέχον έτος. Πρώτο δείγμα γραφής αποτελεί η απόκτηση χθες, αντί ποσού 6 εκατ. ευρώ, εμπορικού καταστήματος επιφανείας 227,15 τ.μ. στον πεζόδρομο της οδού Βουκουρεστίου, στο κέντρο της Αθήνας. Στόχος της εισηγμένης εταιρείας επενδύσεων σε ακίνητη περιουσία για το τρέχον έτος είναι η ενίσχυση του χαρτοφυλακίου των ακινήτων της με νέες προσθήκες αξίας της τάξεως των 60-70 εκατ. ευρώ. Το 2018, το επενδυτικό πρόγραμμα ανήλθε σε περίπου 32 εκατ. ευρώ.

Επί ξυρού ακμής ο διαγωνισμός

Επιβεβαιώνει διαψεύδοντας το χθεσινό δημοσίευμα της «Κ» ο γ.γ. Ψηφιακής Πολιτικής Στέλιος Ράλλης. Το Ελεγκτικό Συνέδριο όντως ζήτησε την επαναξιολόγηση της μοναδικής προσφοράς που κατατέθηκε στον διαγωνισμό επιλογής αναδόχου για το Σύστημα Διαχείρισης Ηλεκτρονικών Εγγράφων (ΣΗΔΕ), γνωστό και ως έργο «ψηφιακών υπογραφών» στο Δημόσιο. Το Ελεγκτικό Συνέδριο, χωρίς να εξετάσει την ουσία της σύμβασης, ζήτησε την επανάληψη της διαδικασίας αξιολόγησης της μοναδικής προσφοράς που είχε κατατεθεί, καθώς η Επιτροπή Αξιολόγησης δεν τη βαθμολόγησε. Προφανώς το θεώρησε περιττό, δεδομένου ότι είχε κατατεθεί μία και μοναδική προσφορά. Ο διαγωνισμός, ωστόσο, πιθανόν να οδεύει προς ακύρωση, καθώς την περασμένη Τρίτη ο κ. Ράλλης «καρατόμησε» την Επιτροπή Αξιολόγησης του διαγωνισμού και όρισε νέα. Νομικοί κύκλοι εκτιμούν ότι η επανάληψη της αξιολόγησης από διαφορετική επιτροπή αποτελεί λόγο ακυρότητας του διαγωνισμού.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή