Κανονική η στρατιωτική κινητικότητα γύρω από τα Ιμια

Κανονική η στρατιωτική κινητικότητα γύρω από τα Ιμια

1' 13" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Συνηθισμένη κινητικότητα των τουρκικών ναυτικών δυνάμεων καταγράφεται γύρω από τα Ιμια, την ώρα που τουρκικά δημοσιεύματα προσπαθούν να καλλιεργήσουν κλίμα έντασης στην περιοχή.

Σήμερα, ημέρα επετείου της κρίσης των Ιμίων στην περιοχή επικρατεί η συνήθης κατάσταση. Ελληνικά πλοία βρίσκονται γύρω από τα νησιά ενώ στα τουρκικά χωρικά ύδατα πλέουν μία ακταιωρός και μία τορπιλάκατος. Πρόκειται λοιπόν για μία συνηθισμένη δραστηριότητα που δεν συνδέεται με την ημέρα. 

Μάλιστα, πηγές από το Γενικό Επιτελείο Εθνικής Αμυνας, πριν από δύο ημέρες, προχώρησαν σε διάψευση τουρκικών δημοσιευμάτων που έκαναν λόγο για κλίμα έντασης στην περιοχή των Ιμίων και παρουσία τουρκικών πλοίων που εμποδίζουν την πρόσβαση των Ελλήνων. Σύμφωνα με τις αρμόδιες πηγές, τα ρεπορτάζ αυτά αποδίδονται στη συνήθη επικοινωνιακή τακτική που αναπτύσσεται τέτοια εποχή, λόγω της επετείου.

Αξίζει να σημειωθεί ότι δύο ημέρες πριν από την επέτειο των Ιμίων, η τουρκική εφημερίδα «Σαμπάχ» ανέφερε ότι τρία πλοία του τουρκικού ΠΝ και ένα περιπολικό της τουρκικής ακτοφυλακής βρίσκονται στα Ιμια και σκοπός τους – κατά το ρεπορτάζ -είναι να εμποδίσουν τυχόν κατάθεση στεφάνου, που ίσως επιχειρήσει η ελληνική πλευρά.

Κανονική η στρατιωτική κινητικότητα γύρω από τα Ιμια-1

 

Μάλιστα η ίδια εφημερίδα ανέφερε «πως κάθε χρόνο από το 1996 η ελληνική πλευρά επιχειρεί να καταθέσει στεφάνι στην περιοχή, στη μνήμη των τριών αξιωματικών που σκοτώθηκαν όταν έπεσε το ελικόπτερο στο οποίο επέβαιναν». Αυτή τη φορά όμως οι ελληνικές δυνάμεις δεν θα καταφέρουν να πλησιάσουν την περιοχή, υποστηρίζει, καθώς ο τουρκικός στόλος έχει αποκλείσει την περιοχή.

 

 

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή