Επί ποδός ο στίβος ενόψει Ευρωπαϊκού

Επί ποδός ο στίβος ενόψει Ευρωπαϊκού

1' 39" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Σε αγωνιστικούς ρυθμούς κλειστού στίβου έχουν μπει οι πρωταθλητές μας. Με τον χρόνο να μετράει αντίστροφα για το Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα της Γλασκώβης (1-3 Μαρτίου), οι εκπρόσωποι της χώρας μας βρίσκονται με μια… βαλίτσα στο χέρι και παίρνουν μέρος σε διοργανώσεις στο εξωτερικό, προκειμένου να εξασφαλίσουν το όριο για τη διοργάνωση ή να βελτιώσουν τις επιδόσεις τους. Σήμερα αγωνίζονται οι Κώστας Δουβαλίδης και Τατιάνα Γκούσιν στη Γαλλία και οι Νικόλας Σκαρβέλης και Παναγιώτα Δόση στην Τσεχία.

Ο Κώστας Δουβαλίδης θα βρεθεί στη γραμμή εκκίνησης των 60 μ. εμπ. δίπλα σε σπουδαίους εμποδιστές, όπως οι Ορλάντο Ορτέγκα, Μίλαν Τραΐκοβιτς και Κέβιν Μαγέρ. Στόχος του είναι να πιάσει σε επίσημο αγώνα το όριο (7.88) για να εξασφαλίσει την πρόκριση. Στην ίδια διοργάνωση θα πάρει μέρος και η Τατιάνα Γκούσιν. Η πρωταθλήτρια του ύψους θέλει να επιστρέψει σε άλματα πάνω από το 1,90 μ. Στη Νεβίτζι της Τσεχίας, ο Νικόλας Σκαρβέλης θα επιδιώξει να στείλει τη σφαίρα πέρα από τα 20,15 για να «κλείσει» θέση στο αεροπλάνο για τη Γλασκώβη. Στις 3 Φεβρουαρίου θα πάρει μέρος σε αγώνα στη Γερμανία. Στη διοργάνωση της Τσεχίας θα αγωνιστεί και η άλτρια Παναγιώτα Δόση (ύψος). Αύριο, ο Κώστας Δουβαλίδης θα συνεχίσει την προσπάθειά του στο μίτινγκ της Γαλλίας (Μοντεβίλ). Εκεί θα αγωνιστεί και ο Εμμανουήλ Καραλής, ο οποίος επιδιώκει «πτήση» πάνω από τα 5,65. Στα 60 μ. θα τρέξει η Ραφαέλα Σπανουδάκη στις γυναίκες και ο Παναγιώτης Τριβυζάς στους άνδρες. Στο επί κοντώ θα πάρει μέρος και ο Πέτρος Χατζίου.

Εκατοντάδες χιλιόμετρα μακριά από το Μοντεβίλ, στην Καρλσρούη της Γερμανίας οι «κυρίες των αιθέρων», Κατερίνα Στεφανίδη και Νικόλ Κυριακοπούλου, θα αγωνιστούν αύριο στον πρώτο δυνατό αγώνα της χρονιάς για το επί κοντώ. Εκτός από τις Ελληνίδες, θα αγωνιστούν οι Αντζέλικα Σιντόροβα (Ρωσία), Αντζέλικα Μπένγκτσον (Σουηδία), Νινόν Γκιλόν Ρομαρέν (Γαλλία) κ.ά. Ουσιαστικά, από τις κορυφαίες επικοντίστριες του κόσμου θα απουσιάσουν η Σάντι Μόρις (ΗΠΑ), η οποία είναι τραυματίας, και η Μακ Κάρτνεϊ. Η αθλήτρια από τη Νέα Ζηλανδία βρίσκεται στη χώρα της και εκεί παίρνει μέρος σε αγώνες ανοικτού στίβου.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή