Το μέταλ ξανανοίγει (συναυλιακά) τη Λεωφόρο

Το μέταλ ξανανοίγει (συναυλιακά) τη Λεωφόρο

1' 49" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Δεν ξέρω τι από τα δύο αποτελεί μεγαλύτερη είδηση: το γεγονός πως οι μεγάλοι Slayer έβαλαν στην παγκόσμια περιοδεία τους –την τελευταία όπως έχουν ανακοινώσει– και την Ελλάδα ή ότι ένα νέο ροκ φεστιβάλ θα ανοίξει ξανά τις πύλες του γηπέδου «Απόστολος Νικολαΐδης» της λεωφόρου Αλεξάνδρας για τους μουσικόφιλους; Διότι η παραδοσιακή έδρα του Παναθηναϊκού έχει συνδεθεί με μερικές από τις σπουδαιότερες συναυλιακές στιγμές που έχει ζήσει ποτέ η Αθήνα. Ο Ντέιβιντ Μπόουι, ο Αλις Κούπερ, οι Black Sabbath, οι Deep Purple, ο Μπομπ Ντίλαν, ο Τζέιμς Μπράουν, ο Μπάντι Γκάι είναι μερικά μόνον από τα ονόματα που έχουν εμφανιστεί στη Λεωφόρο από το 1967 έως το 1996.

Η πιο αξιομνημόνευτη από όλες, φυσικά, είναι αυτή που έμεινε στη μέση. Στις 17 Απριλίου 1967, λίγες μόνον ημέρες πριν από τον… γύψο, οι Rolling Stones έρχονται στην Αθήνα και στο «Απόστολος Νικολαΐδης», εν μέσω της πρώτης δόξας τους. Ολα πάνε καλά έως ότου ο Μικ Τζάγκερ, ενώ τραγουδά το «Satisfaction», έχει τη φαεινή ιδέα να πετάξει στο κοινό ένα μεγάλο μπουκέτο με γαρίφαλα. Οι ήδη καχύποπτοι αστυνομικοί βλέπουν κάπως έτσι τον (αριστερό) κίνδυνο να τους κυκλώνει –ο θρύλος λέει επίσης ότι στα αυτιά τους το τραγούδι ακουγόταν ως «θα σας σφάξω»– και με τη σειρά τους αποφασίζουν να τερματίσουν βιαίως τη συναυλία. Υστερα από λίγο ο γενικός του ρεύματος πέφτει και οι Stones φεύγουν, ελαφρώς ξυλοφορτωμένοι και οι ίδιοι.

Τέτοιος κίνδυνος, βέβαια, φέτος δεν υπάρχει. Το νεοϊδρυθέν φεστιβάλ Athens Rocks φέρνει στις 13 Ιουλίου τους Slayer, μία από τις πιο διάσημες μπάντες του «σκληρού» ήχου και μέλος του παραδοσιακού Βig 4 (μαζί με Metallica, Megadeath και Anthrax) του thrash μέταλ. Οι Καλιφορνέζοι ρόκερ με τα 37 χρόνια καριέρας ετοιμάζονται πια να κρεμάσουν τις κιθάρες τους και είναι αποφασισμένοι να το κάνουν με τρόπο φαντασμαγορικό. Αλλωστε μεγάλο κομμάτι της καριέρας τους χτίστηκε ακριβώς πάνω σε αυτές τις αξέχαστες ζωντανές εμφανίσεις. Η αποχαιρετιστήρια περιοδεία τους, που έχει ξεκινήσει ήδη από τις ΗΠΑ, γράφει συνεχόμενα sold out, ενώ παράλληλα παράγει εντυπωσιακά σόου, σαν και αυτό που ελπίζουμε να απολαύσουμε και το καλοκαίρι στη Λεωφόρο.

​​Η προπώληση των εισιτηρίων έχει ήδη ξεκινήσει, με τα πρώτα να κοστίζουν 42 ευρώ, ενώ στη συνέχεια η τιμή θα διαμορφωθεί στα 48 ευρώ.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή