Συμπόσιο Αρχιμαγείρων

1' 28" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Ένα εντυπωσιακό δείπνο συνόδευσε το φετινό συμπόσιο της Λέσχης Αρχιμαγείρων Βορείου Ελλάδας που πραγματοποιήθηκε τη Δευτέρα 28 Ιανουαρίου στο ξενοδοχείο The Met κοντά στο λιμάνι της Θεσσαλονίκης.

Νέοι, ενθουσιώδεις μάγειρες και παλιότεροι έμπειροι σεφ είχαν την ευκαιρία να δοκιμάσουν γεύσεις από το μενού που ετοίμασε η ομάδα στο Παγκόσμιο Κύπελλο Μαγειρικής Culinary World Cup, που διεξήχθη το Νοέμβριο στο Λουξεμβούργο. Το μενού άνοιξε μια βελούδινη βελουτέ φασολάδας με τραγανό χταπόδι στη σχάρα, κρουτόν ζυμωτού ψωμιού και πούδρα από μαύρες ελιές Χαλκιδικής, ενώ αργότερα σερβιρίστηκε μυλοκόπι ποσέ πάνω σε κρέμα ρεβιθιού με Αγιορείτικη σάλτσα και μαύρος χοίρος κατσαρόλας με τερίνα γλυκοκολοκύθας.

Κατά τη διάρκεια της βραδιάς έγινε υποδοχή νέων μελών, αναλύθηκαν οι δράσεις της χρονιάς που πέρασε και τιμήθηκαν χορηγοί και συνοδοιπόροι της λέσχης. Ανάμεσα στα τιμώμενα πρόσωπα, ο συνεργάτης του Γαστρονόμου, πατέρας Επιφάνιος, πολύτιμο μέλος της Λέσχης, ο οποίος τιμήθηκε για τη συνολική προσφορά του στην ελληνική γαστρονομία.

Παρόντες στην εκδήλωση και πολλοί εκπρόσωποι της τοπικής αυτοδιοίκησης και του τουρισμού, όπως ο περιφερειάρχης Κεντρικής Μακεδονίας, Απόστολος Τζιτζικώστας και ο πρόεδρος της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Ξενοδόχων, Γρηγόρης Τάσιος, οι οποίοι αμφότεροι υποσχέθηκαν να βοηθήσουν στην επίλυση του στεγαστικού ζητήματος της Λέσχης και επαίνεσαν τα μέλη της για τη δουλειά που κάνουν ως προς την ανάδειξη της μακεδονικής γαστρονομίας και των προϊόντων της περιοχής.

Συμπόσιο Αρχιμαγείρων-1

Ο πατέρας Επιφάνιος τιμήθηκε για την προσφορά του. Εδώ, με τον Χρήστο Γκότση (αριστερά) και τον ΓΙώργο Μαστροδημήτρη από τη Λέσχη Αρχιμαγείρων Βορείου Ελλάδος.

Το επόμενο ραντεβού της Λέσχης Αρχιμαγείρων Βορείου Ελλάδας δίνεται στην 28η Διεθνή Έκθεση Τροφίμων Detrop, που θα γίνει στη Θεσσαλονίκη 1 – 4 Μαρτίου. Σε συνεργασία με την HELEXPO – ΔΕΘ και την υποστήριξη της Παγκόσμιας Ομοσπονδίας Αρχιμαγείρων (World Association of Chefs Societies, WACS), η Λέσχη θα διοργανώσει, στα πλαίσια της έκθεσης, τον 11ο Διεθνή Διαγωνισμό Μαγειρικής Νοτίου Ευρώπης.

 

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή