ΝΔ για Βούτση: Οι προτάσεις δυσπιστίας δεν προαναγγέλλονται

ΝΔ για Βούτση: Οι προτάσεις δυσπιστίας δεν προαναγγέλλονται

1' 21" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

«Οι προτάσεις δυσπιστίας δεν προαναγγέλλονται, ακόμη και έναντι μιας κυβέρνησης που το τέλος της έχει πια προαναγγελθεί» αναφέρουν πηγές της ΝΔ σχολιάζοντας τα σενάρια ότι η αξιωματική αντιπολίτευση σκοπεύει να καταθέσει πρόταση μομφής κατά του προέδρου της Βουλής, Νίκου Βούτση.

Οι ίδιες πηγές σημειώνουν επίσης ότι «είναι εύλογα τα δημοσιογραφικά σενάρια για πρόταση μομφής στον πρόεδρο της Βουλής, καθώς ο κ. Βούτσης οικειοθελώς σήμερα υποβίβασε τον εαυτό του σε ρόλο ικέτη του κ. Παπαχριστόπουλου, μήπως και διασώσει την κυβέρνηση Τσίπρα». 

Λίγο νωρίτερα, ο πρόεδρος της ΝΔ σε ομιλία του από την Πάτρα κάλεσε τον Νίκο Βούτση να μη συναινέσει στην αλλαγή του κανονισμού της Βουλής για να διασώσει την ΚΟ των ΑΝΕΛ.

Υπενθυμίζεται ότι ο πρόεδρος της Βουλής προέτρεψε το πρωί της Παρασκευής τον κ. Παπαχριστόπουλο να μην υποβάλει την παραίτησή του και να μην παραδώσει τη βουλευτική του έδρα με το αιτιολογικό ότι πρέπει την ερχόμενη εβδομάδα, απερίσπαστη η ολομέλεια της Βουλής να ψηφίσει το πρωτόκολλο για την ένταξη της ΠΓΔΜ στο ΝΑΤΟ. 

Σε περίπτωση παραίτησης του κ. Παπαχριστόπουλου, διαδικαστικά και τυπικά, ο κ. Κουίκ που είναι ο πρώτος επιλαχών θα έπρεπε να ορκιστεί στη νέα του ιδιότητα ως βουλευτής. Για να αποφευχθεί αυτή η διαδικαστική λειτουργία, ήταν που ο κ. Βούτσης ζήτησε να μην προχωρήσει στην προαναγγελθείσα κίνησή του ο βουλευτής των ΑΝΕΛ.

Ωστόσο σύμφωνα με τα σχόλια που καταγράφονται στο περιστύλιο, η πραγματική αιτία είναι άλλη καθώς τέτοια διαδικαστικά ζητήματα δεν θα προκαλούσαν ζητήματα στην ψήφιση του πρωτοκόλλου, πολύ δε περισσότερο επειδή η παρουσία του κ. Παπαχριστόπουλου δεν είναι καθοριστική για την υπερψήφισή του.

Υπενθυμίζεται ότι η Συμφωνία των Πρεσπών είχε λάβει την «άνετη» πλειοψηφία των 153 ψήφων.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή