Ο Γιάννης «πετάει», η Εθνική περιμένει

Ο Γιάννης «πετάει», η Εθνική περιμένει

1' 33" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Οι… υπερηχητικές «πτήσεις» του Γιάννη Αντετοκούνμπο στο φετινό πρωτάθλημα του ΝΒΑ αποδεικνύουν ότι η επένδυση των Μιλγουόκι Μπακς στον Ελληνα σταρ δικαιώνεται περίτρανα στην 6η χρονιά της καριέρας του στα «ελάφια». Η απόδοση του Gianniς σε κάθε παιχνίδι των Μπακς γίνεται πρώτη είδηση στο ΝΒΑ, τα καρφώματά του συμπεριλαμβάνονται στις πέντε κορυφαίες φάσεις θεάματος και οι μέσοι όροι σκοραρίσματος προκαλούν ίλιγγο. Οι Μπακς νίκησαν και τους Ράπτορς, στο Τορόντο, πατώντας στην πρώτη θέση της ανατολικής περιφέρειας (37 νίκες – 13 ήττες) και ο Αντετοκούνμπο σκοράρει κατά μέσον όρο 33,1 πόντους, έχει ευστοχία 57,3% στα δίποντα, χαμηλό ποσοστό στα 3ποντα (20,2%), καθώς δεν είναι η σπεσιαλιτέ του και κερδίζει 11,8 ριμπάουντ.

Μοναδικός αντίπαλος του Greek Freak για το βραβείο του πολυτιμότερου παίκτη στην κανονική διάρκεια του ΝΒΑ είναι ο Τζέιμς Χάρντεν (μ.ό. 37,4 πόντοι).

Στην Ελλάδα, οι εμφανίσεις του Γιάννη εκτοξεύουν την προσμονή επανένταξής του στην Εθνική ομάδα, ενόψει του Παγκοσμίου Πρωταθλήματος της Κίνας, τον επόμενο Σεπτέμβριο, καθώς είναι αυτονόητη η άνοδος ανταγωνιστικού επιπέδου του αντιπροσωπευτικού συγκροτήματος, με τον Αντετοκούνμπο να φορά, ύστερα από 3 χρόνια, και πάλι τη γαλανόλευκη φανέλα με το νούμερο 34.

Στο ερώτημα «αν θα παίξει ο Αντετοκούνμπο στην εθνική ομάδα», η οποία θα συμμετάσχει στο Μουντομπάσκετ, επιβάλλεται με κάθε τρόπο η υπερπήδηση κάθε παρεξήγησης και εμποδίου ούτως ώστε ο Greek Freak να μετουσιώσει σε πράξη την επαναλαμβανόμενη δήλωση της επιθυμίας του να αποτελεί μέλος της Εθνικής. Ταυτόχρονα, ο οργανισμός της «επίσημης αγαπημένης» πρέπει να τον αγκαλιάσει, ώστε να καταστεί πανίσχυρη, μαζί με τους άξιους διεθνείς παίκτες για το αγωνιστικό πάντρεμα και της εύρυθμης λειτουργίας των αποδυτηρίων, μακριά από κάθε μορφής εγωισμό, αλλά με απόδοση και σεβασμό ο ένας για τον άλλον. Ακόμη και ο κορυφαίος όλων των εποχών Μάικλ Τζόρνταν, όταν ρωτήθηκε για τη μεγαλύτερη στιγμή της καριέρας του, απάντησε ότι ήταν η συμμετοχή του στην εθνική ομάδα των ΗΠΑ, την πρώτη Ντριμ Τιμ, στους Ολυμπιακούς Αγώνες του ’92…

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή