Ανοδος κατά 0,89% στο Χ.Α. με χαμηλό τζίρο

Ανοδος κατά 0,89% στο Χ.Α. με χαμηλό τζίρο

1' 46" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Με οδηγό τη μετοχή της Τράπεζας Πειραιώς, η οποία οδήγησε σε αντίδραση όλες τις υπόλοιπες μετοχές του κλάδου, το ελληνικό Χρηματιστήριο –με τη συμβολή επιλεγμένων τίτλων της υψηλής κεφαλαιοποίησης– κινήθηκε σε όλη τη διάρκεια της συνεδρίασης σε θετικό έδαφος, έστω και αν ούτε αυτή τη φορά ο τζίρος οδήγησε σε κάποια «αναπτέρωση» του ηθικού γύρω από τη διάθεση των ξένων χαρτοφυλακίων απέναντι στις ελληνικές μετοχές. Οι αναλυτές αναφέρουν πως η συναλλακτική βελτίωση και η παρουσία θετικών καταλυτών είναι προαπαιτούμενα για συνέχιση ανοδικής κίνησης του Γενικού Δείκτη, με τα βλέμματα αυτήν την εβδομάδα να είναι στραμμένα στην ετυμηγορία της Fitch για την πιστοληπτική ικανότητα της ελληνικής οικονομίας

Ο Γενικός Δείκτης έκλεισε με κέρδη 0,89% στις 647,19 μονάδες, ο τζίρος διαμορφώθηκε στα 32 εκατ. ευρώ, ο δείκτης υψηλής κεφαλαιοποίησης έκλεισε με άνοδο 0,85%, ο δείκτης μεσαίας κεφαλαιοποίησης ενισχύθηκε κατά 0,58% και ο τραπεζικός δείκτης έκλεισε με κέρδη 2,59% στις 394,92 μονάδες, ενώ κινήθηκε μόνιμα με θετικό πρόσημο και ενδοσυνεδριακά έφτασε έως και το +4,33%. Η ανοδική κίνηση στον κλάδο είχε ξεκινήσει από την Παρασκευή και χθες «ανέβασε» ταχύτητα, με τη μετοχή της Πειραιώς να είναι ο απόλυτος πρωταγωνιστής της συνεδρίασης φτάνοντας στα υψηλά ημέρας το +17,46% ενώ ολοκλήρωσε τις συναλλαγές στο 0,6500 ευρώ και το +14,04%. Η Εθνική έκλεισε με κέρδη 2,80% και ακολούθησαν η Alpha Bank στο +2,30% και η Eurobank στο +0,98%.

Οι δηλώσεις για τις τράπεζες, εκ μέρους της κυβέρνησης, δείχνουν ότι ο κλάδος έχει μπροστά του να λύσει σοβαρά προβλήματα με τα κόκκινα δάνεια και το μόνο σίγουρο είναι ότι, αργά ή γρήγορα, θα έχουμε εξελίξεις, όπως σημειώνει ο Ηλίας Ζαχαράκης, πρόεδρος και διευθύνων σύμβουλος της Fast Finance. «Το σενάριό μας για αντίδραση της αγοράς από τη ζώνη των 600 μονάδων παίρνει σάρκα και οστά», επισημαίνει προσθέτοντας ωστόσο πως το Χ.Α. συνεχίζει να κινείται με δύο ταχύτητες, με έναν τραπεζικό κλάδο να περιμένει λύση και να κινείται σπασμωδικά, ενώ αρκετοί τίτλοι της μικρομεσαίας κεφαλαιοποίησης βρίσκονται σε ανοδική κίνηση, με αυξημένο ενδιαφέρον σε σχέση με το παρελθόν. Η αγορά επηρεάζεται σημαντικά και από τον πολιτικό παράγοντα, παρ’ όλα αυτά όσο οι εκλογές έρχονται πιο κοντά, θα είναι όλο και πιο δυνατή στις θετικές κινήσεις της.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή