Εφαρμογή ελάχιστου κομίστρου ζητούν οι οδικοί μεταφορείς

Εφαρμογή ελάχιστου κομίστρου ζητούν οι οδικοί μεταφορείς

2' 2" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Τη συγκρότηση παρατηρητηρίου κομίστρων και την εφαρμογή ελάχιστου κόστους μεταφοράς ζητεί ο κλάδος Φορτηγών Δημοσίας Χρήσης με επιστολή του προς τον υπουργό Υποδομών και Μεταφορών Χρ. Σπίρτζη. Συγκεκριμένα, στην επιστολή του ο πρόεδρος του Πανελλήνιου Συνδικάτου Χερσαίων Εμπορευματικών Μεταφορών (ΠΣΧΕΜ) Πέτρος Σκουλικίδης καλεί σε συνάντηση τον υπουργό Μεταφορών προκειμένου να αναπτύξει τα καίρια ζητήματα που πλήττουν τον κλάδο. Συγκεκριμένα ζητούν:

• Τη συγκρότηση του παρατηρητηρίου κομίστρων και την εφαρμογή του ελάχιστου κόστους που έχει ήδη νομοθετήσει το υπουργείο Μεταφορών.

• Την πλήρη εφαρμογή του κανονισμού 561/2006 που αφορά τις ώρες εργασίας και ανάπαυσης των οδηγών. «Γνωρίζουμε βεβαίως ότι δεν είναι θέμα του υπουργείου Μεταφορών, όμως εσείς ως προϊστάμενο υπουργείο με τις μελέτες που έχουν εκπονηθεί για το συγκεκριμένο θέμα, γνωρίζετε την ιδιαιτερότητα και τη μη κανονικότητα του επαγγέλματός μας και θα μπορούσατε να λειτουργήσετε καταλυτικά για τη λύση του προβλήματος», αναφέρεται στην επιστολή.

• Εξεύρεση και προώθηση χρηματοδοτικών εργαλείων που θα ενισχύσουν τη ρευστότητα, θα βελτιώσουν τις υποδομές και θα βοηθήσουν την ανανέωση του στόλου των ΦΔΧ.

Σημειώνεται ότι η Ελλάδα διαθέτει τον γηραιότερο στόλο φορτηγών μεταξύ των χωρών της Ε.Ε. Σύμφωνα με τα στοιχεία της Ευρωπαϊκής Ενωσης Κατασκευαστών Αυτοκινήτων (ACEA) ο μέσος όρος ηλικίας των φορτηγών διαμορφώνεται στα 18,8 έτη στη χώρα μας, όταν σε ολόκληρη την Ε.Ε. ο μέσος όρος ηλικίας είναι τα 12 έτη. Αντίστοιχα, ο μέσος όρος ηλικίας των ελαφρών φορτηγών οχημάτων στην Ελλάδα ήταν τα 17,1 έτη, ενώ στην Ε.Ε. ο μέσος όρος ηλικίας αγγίζει τα 10,9 έτη.

Οι Ελληνες μεταφορείς έχουν επανειλημμένως ζητήσει την ένταξη σε ευρωπαϊκά προγράμματα επιδότησης για αντικατάσταση του στόλου τους με έγκριση εξαίρεσης από την ευρωπαϊκή πολιτική. Εκπρόσωποι του κλάδου, μάλιστα, επισημαίνουν ότι «ο κλάδος μας είναι από τους λίγους που δεν έχουν ενταχθεί στα προγράμματα ΕΣΠΑ, με κύριο λόγο ότι η ευρωπαϊκή στρατηγική δεν υποστηρίζει την οδική μεταφορά, αλλά τη σιδηροδρομική ή με πλωτά μέσα. Επειδή η Ελλάδα, για γεωγραφικούς λόγους, δεν μπορεί να αναπτύξει ούτε τη σιδηροδρομική ούτε την πλωτή μεταφορά, θα πρέπει να ζητήσει εξαίρεση από την ευρωπαϊκή πολιτική, ώστε να υποστηριχθεί η οδική μεταφορά», επισημαίνουν συνδικαλιστικά στελέχη των ΦΔΧ.

• Την αναστολή της υπουργικής απόφασης (ΦΕΚ αρ. φύλλου 3769 Τεύχος Β΄ 26-10-2017) περί απαγορεύσεως διελεύσεων από το παραλλαγμένο παράπλευρο οδικό δίκτυο, μέχρι της εφαρμογής του ελάχιστου κόστους μεταφοράς.

Τέλος, οι οδικοί μεταφορείς, με στόχο τον καλύτερο συντονισμό των ενεργειών τους και τη λήψη αποφάσεων για τον τρόπο διεκδίκησης των αιτημάτων τους, πρόκειται να πραγματοποιήσουν πανελλαδική συνέλευση στο Επιμελητήριο Τρικάλων, στις 17 Φεβρουαρίου 2019.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή