Μητσοτάκης: Με πρόθυμους κομπάρσους η τελευταία παράσταση της κυβέρνησης

Μητσοτάκης: Με πρόθυμους κομπάρσους η τελευταία παράσταση της κυβέρνησης

4' 53" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Σκληρή επίθεση στην κυβέρνηση για όσα εκτυλίσσονται το τελευταίο διάστημα εξαπέλυσε ο πρόεδρος της ΝΔ, Κυριάκος Μητσοτάκης, μιλώντας στους τομεάρχες του κόμματός του, ενώ εξέφρασε επιφυλάξεις και για την επίσκεψη Τσίπρα στην Τουρκία.

Τις μέρες αυτές όλοι συνειδητοποιούν ότι μετά το οικονομικό και κοινωνικό ναυάγιο ο ΣΥΡΙΖΑ βυθίζει τη χώρα στη λάσπη της πολιτικής συναλλαγής και των εύκαμπτων βουλευτών που ανταλλάσσουν συνειδήσεις με πόστα ανέφερε ο κ. Μητσοτάκης και πρόσθεσε: Η δυσοσμία τυλίγει την βουλή, η κυβέρνηση παίζει την τελευταία της παράσταση και νοικιάζει πρόθυμους κομπάρσους, άλλοι της έδωσαν ψήφο εμπιστοσύνης, άλλοι ψηφίζουν την Συμφωνία των Πρεσπών και άλλοι ψηφίζουν τα νομοσχέδια. Κατήγγειλε δε, πλειοψηφίες ευκαιρίας σε τιμές ευκαιρίας και αναφερόμενος στον κ. Καμμένο είπε ότι άλλοτε απειλεί τον συνεταιρό του και άλλοτε του δίνει χρόνο να ελίσσεται.

Επίθεση κατά Τσίπρα και Βούτση

Σκληρή ήταν η αναφορά του και για τον πρόεδρο της Βουλής, Νίκο Βούτση: Ο κανονισμός της Βουλής γίνεται λάστιχο, ο πρόεδρος της Βουλής αποδείχθηκε κομματικός υπάλληλος που εκτελεί εντολές, ανέφερε ο κ. Μητσοτάκης και πρόσθεσε ότι θα έπρεπε να έχει επιστρέψει σαν απαράδεκτη την επιστολή Τσίπρα όπως και των έξι βουλευτών που δήλωσαν ότι εντάσσονται στην κυβερνητική πλειοψηφία. Ο κ. Μητσοτάκης είπε ακόμη ότι πρόκειται για μία κυβέρνηση -κουρελού που στηρίζουν πολιτικοί γυρολόγοι και πρόσθεσε ότι ο θεσμικός κατήφορος πρέπει να πάρει τέλος μαζί με τα ένοχα μυστικά.

Ο κ. Τσίπρας, είπε, θα κληθεί να απολογηθεί για το ηθικό του ναυάγιο, το μόνο που του μένει είναι να ορίσει χρόνο εθνικών εκλογών. Σε κάθε περίπτωση όμως συνέχισε, σε 108 ημέρες ο λαός θα απαντήσει στη θεσμική εκτροπή και οι πολίτες θα στείλουν το μήνυμά τους. Αν δεν έχουν οριστεί μέχρι τότε εθνικές εκλογές, εκ των πραγμάτων οι ευρωεκλογές μετατρέπονται σε εθνικές εκλογές… Η κάλπη των ευρωεκλογών πρέπει να μετατραπεί σε βροντερό δημοψήφισμα για την πολιτική αλλαγή και το μέλλον της χώρας.

Ο πρόεδρος της ΝΔ έκανε επίσης αναφορά στην έξοδο της χώρας στις αγορές λέγοντας ότι αυτό που δεν είπε η κυβέρνηση είναι ότι δανείστηκε δέκα φορές ακριβότερα από την Πορτογαλία.

Εθνική τραγωδία, η συμφωνία των Πρεσπών

Μίλησε και για την Συμφωνία των Πρεσπών σημειώνοντας ότι ο κ. Τσίπρας πρόδωσε τις προσδοκίες των πολιτών και πρόσθεσε στην οικονομική αποτυχία και μία εθνική τραγωδία με τη Συμφωνία των Πρεσπών. Στη Συμφωνία δεν υπάρχει αναφορά σε βορειομακαδονικό λαό και βορειομακεδονική γλώσσα, ανέφερε ο κ. Μητσοτάκης και πρόσθεσε ότι ο κ. Τσίπρας είπε «ναι» εκεί που όλοι οι άλλοι είπαν «όχι». Επιπροσθέτως κατήγγειλε τον πρωθυπουργό για αλαζονεία καθώς όποιος δεν συμφωνεί μαζί του είναι ακροδεξιός και άμυαλος.

Αναφερόμενος στην δική του στάση είπε ότι «εμείς σταθήκαμε στο ύψος των περιστάσεων, αποκαλύψαμε την στάση του κ. Καμμένου» και πρόσθεσε ότι υπερασπίστηκε στην Ευρώπη τις θέσεις της ΝΔ και συγκρούστηκε όπου χρειάστηκε ενώ διαφώνησε και με ισχυρούς παράγοντες όπως η κ. Μέρκελ κατά την επίσκεψή της.

Υπάρχουν αρνητικά τετελεσμένα από την Συμφωνία αλλά η προσπάθεια συνεχίζεται, είπε ο κ. Μητσοτάκης και πρόσθεσε: «Θα αξιοποιήσω κάθε μέσο για να ανατραπούν οι αρνητικές συνέπειες των Πρεσπών, θα δώσουμε προτεραιότητα σε ένα αναπτυξιακό σχέδιο για τη Μακεδονία». Επανέλαβε ότι θα καταψηφίσει το πρωτόκολλο ένταξης των Σκοπίων στο ΝΑΤΟ και υπογράμμισε: «Δεν απεμπολώ το δικαίωμα του βέτο στην ευρωπαϊκή πορεία των Σκοπίων. Υπάρχουν 35 κεφάλαια, κανένα κεφάλαιο δεν θα ανοίγει και δεν θα κλείνει αν δεν ικανοποιηθούν οι ελληνικές θέσεις».

Επιφυλάξεις για την επίσκεψη Τσίπρα στην Τουρκία

Μίλησε και για την επίσκεψη του πρωθυπουργού στην Τουρκία και για την ατμόσφαιρα στην οποία γίνεται: σήμερα η Τουρκία επικηρύσσει τους οκτώ στρατιωτικούς, αγνοώντας τις αποφάσεις της ελληνικής δικαιοσύνης, ο σύμβουλος του κ. Ερντογάν μιλάει για τουρκική μειονότητα στην Θράκη και οι παραβιάσεις συνεχίζονται.

Εξέφρασε επιφυλάξεις για τη διαπραγματευτική ικανότητα του πρωθυπουργού κάνοντας αναφορά στις 17 ώρες που οδήγησαν στο τρίτο μνημόνιο ενώ και τα αποτελέσματα της τελευταίας επίσκεψης Ερντογάν στην χώρα μας δεν προδικάζουν καλή διαπραγμάτευση. «Ελπίζω από τη επίσκεψη τουλάχιστον στο θέμα της Σχολής της Χάλκης να έχουμε κάποια θετικά νέα», ανέφερε χαρακτηριστικά.

Αναφερόμενος στις ευρωεκλογές, είπε ότι στην κάλπη των ευρωεκλογών θα ψηφίσουμε οι Έλληνες, θα ψηφίσουν αυτούς που έβαλαν την Ελλάδα στην ΕΕ απέναντι στους οπαδούς του Μαδούρο. Για την τακτική της ΝΔ είπε ότι μεγάλη μας ευθύνη είναι να πείσουμε τους πολίτες ότι υπάρχει άλλος δρόμος που δεν θα μειώνει τον εθνικό πλούτο για να μοιράζει ένα κομμάτι του σε επιδόματα… Οι εργαζόμενοι του ιδιωτικού τομέα πρέπει να φθάσουν σύντομα σε ένα αξιοπρεπές επίπεδο διαβίωσης… Για τους πιο αδύναμους και απελπισμένους συμπολίτες μας, με τον ΣΥΡΙΖΑ θα γίνουν χειρότερα τα πράγματα… Για να υπάρξει πραγματική αύξηση αποδοχών ένας δρόμος μόνο υπάρχει να αυξηθεί το ΑΕΠ και να μειωθεί η φορολογία. Ο δρόμος που έχουμε χαράξει είναι ένας δρόμος με λιγότερους φόρους και εισφορές, είπε ο Κυρ. Μητσοτάκης.

Αναφέρθηκε στα βασικά στοιχεία του προγράμματος της ΝΔ, εστιάζοντας στη μείωση του ΕΝΦΙΑ, τη μείωση των ασφαλιστικών εισφορών, τη μείωση του φόρου των επιχειρήσεων, τα 2000 ευρώ για κάθε παιδί, και στην εξαγγελία, κανένα παιδί εκτός παιδικού σταθμού. Απευθυνόμενος προς τους τομεάρχες του είπε ότι ο προγραμματικός λόγος της ΝΔ πρέπει να γίνει κτήμα του κάθε πολίτη…Υπάρχει άλλος δρόμος και οι προτάσεις της ΝΔ είναι ρεαλιστικές, είναι κοστολογημένες και είναι και υλοποιήσιμες. Από τις περιοδείες σε όλη την Ελλάδα διαπιστώνουμε ότι έρχονται κοντά μας πολίτες που δεν ανήκαν παραδοσιακά στη ΝΔ… Οι παραδοσιακές διαχωριστικές γραμμές έχουν ξεθωριάσει, υποστήριξε ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης.

Ο κ. Μητσοτάκης έθεσε σε απόλυτη εκλογική εγρήγορση το κόμμα και πρόσθεσε ότι απευθύνεται στους πολίτες που προδόθηκαν από τα ψέματα του κ. Τσίπρα, σε παλιούς φίλους της ΝΔ αλλά και σε ψηφοφόρους άλλων κομμάτων. «Ο αγώνας ξεκινά σήμερα με πρώτους όλους εμάς. Το όργανο των τομεαρχών μετατρέπεται σε εκλογική επιτροπή μάχης. Έχουμε σηκώσει τα μανίκια, το μέλλον δεν μπορεί να περιμένει, δεν θα απογοητεύσουμε τους πολίτες. Η ΝΔ θα γίνει η κυβέρνηση όλων των πολιτών με επικεφαλής τους πιο άξιους», κατέληξε.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή