Στον Γαστρονόμο Φεβρουαρίου

Στον Γαστρονόμο Φεβρουαρίου

1' 55" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Ο γύρος του κόσμου σε 18 λαχταριστές πίτες!

Από Μαροκινή pastilla και ισπανικά empanadas, μέχρι τούρκικα μπουρέκια και ρωσική τυρόπιτα vatrushka. Αγγλικές pot pies, ιταλική χταποδόπιτα, μεξικάνικα chimichangas, ινδικά samosas και άλλες μοναδικές συνταγές για ένα γαστρονομικό ταξίδι στις 4 γωνιές της γης.

Στον Γαστρονόμο Φεβρουαρίου-1

Το βράδυ της Τσικνοπέμπτης

Ο σεφ Δημήτρης Κοντόπουλος ετοιμάζει πρωτότυπες συνταγές για χοιρινές μπριζόλες με μπαχαρικά αλλά και με σιρόπι μήλου, μια κινέζικη ομελέτα με ψαρονέφρι και παϊδάκια με πικάντικο γλασάρισμα για να γιορτάσουμε στο σπίτι.

Στον Γαστρονόμο Φεβρουαρίου-2

Εποχικά μαγειρέματα

Με καρότα φτιάξαμε σούπερ λαχταριστή μαρμελάδα με μανταρίνι και λουίζα, γλυκό του κουταλιού, αρωματικό τσάτνεϊ με αχλάδι αλλά και μια εκπληκτική σκορδαλιά που θα κλέψει τις εντυπώσεις.

Στον Γαστρονόμο Φεβρουαρίου-3

Στέικ ψητό στο τηγάνι

Τα μυστικά της τέλειας μπριζόλας δια χειρός Αλέξανδρου Τσιοτίνη που τη μαγείρεψε μόνο με ελαιόλαδο και αφρίνα. Μαζί, ξηρές μαρινάδες που προτείνει ο σεφ.

Στον Γαστρονόμο Φεβρουαρίου-4

Τυλιχτό βήμα-βήμα

Χειροποίητη πίτα και σπιτικός «γύρος» κομμένος στο χέρι, όλα νόστιμα φτιαγμένα στην κουζίνα μας με τις οδηγίες του σεφ Θοδωρή Παπανικολάου.

Στον Γαστρονόμο Φεβρουαρίου-5

2 σαλάτες που πάνε με όλα

Σαλάτα με ξινόμηλο, ξερά σύκα, σουσάμι και σος μήλου μαντζουράνας και πρασινάδες με κολοκύθα και σάλτσα με τσίλι και Μοσχάτο. Θα γίνουν οι αγαπημένες σαλάτες που θα συνοδεύσουν την κρεοφαγία του μήνα.

Στον Γαστρονόμο Φεβρουαρίου-6


Τα κλασικά

Φαγητό της Κυριακής, απλό λιτό με διακριτές γεύσεις όπως ακριβώς το φτιάχνει ο Χριστόφορος Πέσκιας με λεμόνι και θυμάρι.

Στον Γαστρονόμο Φεβρουαρίου-7

Στην ψαραγορά με τον Λευτέρη Λαζάρου

Μέσα σε 20 λεπτά, ο σεφ μάς μετέδωσε πυκνή γνώση για τον θαλάσσιο κόσμο και σκάρωσε και τρία πεντανόστιμα μεζεδάκια. Γκεστ σταρ η πεσκανδρίτσα.

Στον Γαστρονόμο Φεβρουαρίου-8

Νέα ελληνική κουζίνα

Ο σεφ Αστέριος Κουστούδης μόλις ξεφούρνισε μια ρεβιθάδα με ρίζες και μύδια. Πιάτο ευφάνταστο, κεφάτο, που συνδυάζει τη γήινη νοστιμιά των ρεβιθιών με τα αρώματα τριών… ριζών: μαραθόριζας, σελινόριζας και πιπερόριζας.

Στον Γαστρονόμο Φεβρουαρίου-9

Ψωμί έτοιμο σε 1½ ώρα!

Απλό, καθημερινό και γρήγορο. Θα συνοδεύσει υπέροχα όλες τις κοκκινιστές σάλτσες, τα λαδολέμονα και τα ζουμιά από τα κρεατικά μας.

Στον Γαστρονόμο Φεβρουαρίου-10

Τι θα φάμε σήμερα;

Ανοίγουμε τον Γαστρονόμο Φεβρουαρίου και βρίσκουμε εύκολες και καθημερινές συνταγές για όλα τα γούστα. Χόρτα τσιγαριαστά ή αρακάς με αγκινάρες και γαρίδες;

Στον Γαστρονόμο Φεβρουαρίου-11

Μπολ ενέργειας

Ξεκινάμε τη μέρα μας χορταστικό πρωινό με σπιτική γκρανόλα, ξερά και φρέσκα φρούτα, ξηρούς καρπούς, λαχανικά και γιαούρτι ή γάλα.

Στον Γαστρονόμο Φεβρουαρίου-12

Στο ζαχαροπλαστείο

5 υπέροχες συνταγές με μανταρίνια, λεμόνια και πορτοκάλια, τους πρωταγωνιστές της εποχής. Στη φωτογραφία κέικ πορτοκαλιού με σιρόπι πορτοκαλιού.

Στον Γαστρονόμο Φεβρουαρίου-13

Στις 10/02 με την Καθημερινή της Κυριακής

 

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή