Δέκα νεκροί από πυρκαγιά στο Παρίσι

Δέκα νεκροί από πυρκαγιά στο Παρίσι

1' 14" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

ΠΑΡΙΣΙ. Τουλάχιστον δέκα άνθρωποι σκοτώθηκαν χθες τα ξημερώματα στο Παρίσι, από πυρκαγιά που ξέσπασε σε πολυκατοικία του αριστοκρατικού 16ου δημοτικού διαμερίσματος. Η φωτιά οφείλεται σε εμπρησμό, σύμφωνα με την Εισαγγελία, ενώ 40χρονη γυναίκα, κάτοικος της πολυκατοικίας, με ιστορικό ψυχιατρικών προβλημάτων, συνελήφθη και ανακρίνεται. Η γυναίκα φέρεται να ήταν μεθυσμένη και να είχε μαλώσει με γείτονά της.

Πυροσβέστες, εξοπλισμένοι με αντιασφυξιογόνες μάσκες σκαρφάλωσαν σε παράθυρα της οκταώροφης πολυκατοικίας, χρησιμοποιώντας σκάλες, για να απεγκλωβίσουν κατοίκους που καλούσαν σε βοήθεια. Κάποιοι από τους ενοίκους χρησιμοποίησαν σχοινιά, τα οποία είχαν τοποθετήσει οι πυροσβέστες για να διαφύγουν από τις φλόγες.

Είκοσι οκτώ ένοικοι τραυματίστηκαν και μεταφέρθηκαν σε νοσοκομεία, ενώ οκτώ πυροσβέστες δέχθηκαν τις πρώτες βοήθειες. «Η πυρκαγιά ήταν ιδιαίτερα βίαιη. Οι φλόγες εξαπλώθηκαν αμέσως σε όλους τους ορόφους και ο πυκνός καπνός δεν επέτρεπε στους ενοίκους των τεσσάρων τελευταίων ορόφων να εγκαταλείψουν το κτίσμα από το κλιμακοστάσιο», είπε ο επικεφαλής των πυροσβεστικών δυνάμεων, Κλεμάν Κονιόν. Οι κάτοικοι των δύο παρακείμενων πολυκατοικιών αναγκάστηκαν να εγκαταλείψουν προληπτικά τις κατοικίες τους, αν και η πυρκαγιά δεν επεκτάθηκε στα διπλανά κτίσματα.

Σε μήνυμά της στο Twitter η δήμαρχος του Παρισιού, Αν Ινταλγκό, απηύθυνε τα συλλυπητήριά της στους συγγενείς των θυμάτων. Τον περασμένο μήνα διαρροή φυσικού αερίου που προκάλεσε έκρηξη σε αρτοποιείο της γαλλικής πρωτεύουσας οδήγησε στον θάνατο τεσσάρων ανθρώπων.

Τον Απρίλιο του 2005, πυρκαγιά που ξέσπασε σε ξενοδοχείο κοντά στην όπερα του Παρισιού είχε κοστίσει τη ζωή σε 24 ανθρώπους, ενώ τον Σεπτέμβριο του 2015, φωτιά σε υποβαθμισμένο ξενοδοχείο, που φιλοξενούσε μετανάστες, σκότωσε οκτώ ενοίκους.

 

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή