Αιφνιδίασε το επιβατικό κοινό το λουκέτο στην αεροπορική Germania

Αιφνιδίασε το επιβατικό κοινό το λουκέτο στην αεροπορική Germania

1' 13" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Η πτώχευση και αναστολή όλων των δραστηριοτήτων της χαμηλού κόστους γερμανικής Germania ανακοινώθηκε χθες, προκαλώντας αιφνιδιασμό κυρίως στους επιβάτες. Η εταιρεία εξυπηρετούσε κυρίως τις μετακινήσεις μεταξύ Γερμανίας, Ελβετίας και Μεσογείου, Μέσης Ανατολής. Με βάση το Βερολίνο η γερμανική εταιρεία εξυπηρετούσε πάνω από 4 εκατ. επιβάτες με 37 αεροσκάφη.

Στελέχη της εταιρείας απέδωσαν το αιφνίδιο λουκέτο σε «απρόβλεπτες εξελίξεις, όπως οι μεγάλες αυξήσεις της τιμής της κηροζίνης το περασμένο καλοκαίρι και η ταυτόχρονη υποχώρηση της συναλλαγματικής ισοτιμίας του ευρώ έναντι του δολαρίου, οι μεγάλες καθυστερήσεις της ένταξης αεροσκαφών στον στόλο μας και ο ασυνήθιστα υψηλός αριθμός συντηρήσεων που χρειάστηκαν τα αεροσκάφη της εταιρείας μας αποτέλεσαν βαρύ φορτίο για την επιχείρηση», όπως σημείωσε ο γενικός διευθυντής της εταιρείας Κάρστεν Μπάλκε.

Στην Ελλάδα η εταιρεία εκτελούσε πτήσεις μία φορά την εβδομάδα από/προς Νυρεμβέργη, ενώ είχε προγραμματίσει να προσθέσει ακόμη μία πτήση στον ίδιο προορισμό από τον Φεβρουάριο. Παράλληλα είχε εντάξει στο θερινό της πρόγραμμα (από Απρίλιο) δύο πτήσεις εβδομαδιαίως από την Αθήνα προς Βρέμη, Δρέσδη και Μίνστερ.

«Οσοι είχαν αγοράσει εισιτήριο από ταξιδιωτικό γραφείο στο πλαίσιο κάποιου πακέτου που συμπεριλαμβάνει πτήση και διαμονή μπορούν να έλθουν σε επαφή με τον ταξιδιωτικό τους πράκτορα για να τους κλείσει άλλη πτήση», διαβεβαίωσε η Germania, «αλλά για τους επιβάτες που έκλεισαν εισιτήριο απευθείας από την εταιρεία δυστυχώς δεν υπάρχει καμία δυνατότητα να εξυπηρετηθούν», διευκρίνισε ο κ. Μπάλκε. Η διεύθυνση της γερμανικής εταιρείας εξήγησε ότι δεν μπόρεσε να εξασφαλίσει την απαραίτητη χρηματοδότηση για να «καλύψει τις βραχυπρόθεσμες ανάγκες της σε ρευστότητα».

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή