ΑΕΚ: Επέστρεψε και ο Χιμένεθ…

ΑΕΚ: Επέστρεψε και ο Χιμένεθ…

2' 53" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Tην παραίτησή του από την τεχνική ηγεσία της ΑΕΚ γνωστοποίησε χθες ο Εβρίτης προπονητής, Μαρίνος Ουζουνίδης, μέσω ανακοίνωσής του στην επίσημη ιστοσελίδα της ομάδας. Αντικαταστάτης του θα είναι ο… προκάτοχος του Μανόλο Χιμένεθ που έχει έρθει σε συμφωνία με την Ενωση για 1,5 χρόνο.

Ο Μαρίνος Ουζουνίδης ανέφερε στην επιστολή παραίτησης: «Ευχαριστώ την ΑΕΚ για την τιμή που μου έκανε να μου αναθέσει την τεχνική της ηγεσία. Είμαι ικανοποιημένος που καταφέραμε να προκριθούμε στους ομίλους του Champions League με ό,τι αυτό συνεπάγεται για το club. Επειδή όμως η πορεία στο πρωτάθλημα κρίνεται ως μη αναμενόμενη (παρά το γεγονός της διαφοράς του ενός βαθμού στη βαθμολογία σε σχέση με πέρυσι στο ίδιο διάστημα) και λόγω του γενικότερου κλίματος που έχει διαμορφωθεί, θεωρώ καλύτερο για το club να αποχωρήσω. Εύχομαι τα καλύτερα στην ομάδα και στους ποδοσφαιριστές για τη συνέχεια».

Διοικητικές ευθύνες

Παρά το γεγονός πως η συνεργασία της ΑΕΚ με τον Μαρίνο Ουζουνίδη που ξεκίνησε το καλοκαίρι φαινόταν να έχει ισχυρές βάσεις αμοιβαίας εμπιστοσύνης και εκτίμησης, η εξέλιξη δεν ήταν καλή.

Αν και η Ενωση ξεκίνησε ιδανικά τη σεζόν με πρόκριση στους ομίλους του Τσάμπιονς Λιγκ, η ενίσχυση του ρόστερ δεν ήρθε ποτέ με ξεκάθαρη ευθύνη της διοίκησης. Η Ενωση δεν μπόρεσε να διαχειριστεί το πρόγραμμα του πρωταθλήματος σε συνδυασμό με το Τσάμπιονς Λιγκ, απόρροια τόσο του «φτωχού» ρόστερ όσο και της νοοτροπίας του Μαρίνου Ουζουνίδη που είτε λόγω φόβου, είτε λόγω περιορισμένης εμπειρίας σε τέτοιες προπονητικές καταστάσεις είχε ως κύριο μέλημα για τον ίδιο και τον σύλλογο τις «ανώδυνες» ήττες.

Ο σχεδιασμός ήταν αναμφίβολα κακός, όπως και η νοοτροπία του Μαρίνου Ουζουνίδη που σε κάθε «στραβό» αποτέλεσμα αναλάμβανε μερίδιο ευθύνης μεν, μονίμως με αστερίσκους δε. Η αίσθηση που άφηνε στον μέσο φίλο της ΑΕΚ ήταν πως οι σχέσεις του προπονητή με αρκετούς ποδοσφαιριστές δεν ήταν καλή, όπως και το ότι το κλίμα στο προπονητικό κέντρο των Σπάτων ήταν διαταραγμένο.

Το μοιραίο ντέρμπι

Οι νίκες, όμως, φέρνουν ηρεμία και το καλό ξεκίνημα του 2019 με τέσσερις συνεχόμενες επικρατήσεις έκρυψε κάποια προβλήματα κάτω από το χαλί, μέχρι το ντέρμπι με τον ΠΑΟΚ.

Οι δεκάδες σέντρες, σε συνδυασμό με την ανορθόδοξη τακτική της ΑΕΚ, έφεραν ένα ισόπαλο 1-1 με τον ΠΑΟΚ, ο οποίος είχε μείνει με δέκα ποδοσφαιριστές για 65 λεπτά αγώνα και η κουβέντα αντικατάστασης αναζωπυρώθηκε, καθώς στις προηγούμενες «κρίσεις» προπονητή, η διοίκηση στήριξε απερίφραστα τον Ελληνα τεχνικό, αντιλαμβανόμενη πιθανώς και τις δικές της ευθύνες.

Ο ίδιος ο Μαρίνος Ουζουνίδης έχοντας «διαβάσει» τις εξελίξεις στο «κιτρινόμαυρο» στρατόπεδο, πιθανότατα «πρόλαβε» την ομάδα με την επιστολή παραίτησης και η ΑΕΚ τον ευχαρίστησε για την προσφορά του και ειδικώς για την επιστροφή της ομάδας στους ομίλους του Τσάμπιονς Λιγκ μετά 12 χρόνια.

Οι «κιτρινόμαυροι» γυρίζουν σελίδα στην ιστορία τους και η επιστροφή του Μανόλο Χιμένεθ που συνέδεσε το όνομά του με την κατάκτηση του πρωταθλήματος από την ΑΕΚ μετά 24 χρόνια, αναμφίβολα ικανοποιεί μια μεγάλη μερίδα του κόσμου. Παράλληλα, ο εκ των αρχηγών του συλλόγου, Αντρέ Σιμόες, υπέγραψε χθες το βράδυ νέο τετραετές συμβόλαιο με την Ενωση.

Πλέον, Μανόλο Χιμένεθ αναλαμβάνει την ομάδα με στόχο το Κύπελλο Ελλάδος και την καλύτερη δυνατή πορεία μέχρι το τέλος του πρωταθλήματος που περιέχει και το παιχνίδι με τον Ολυμπιακό την άλλη Κυριακή στο «Γεώργιος Καραϊσκάκης», ενώ ο Ανδαλουσιανός αναλαμβάνει την ΑΕΚ για τρίτη φορά στην καριέρα του.

• Σε απολογία από το πειθαρχικό όργανο της Σούπερ Λίγκας κλήθηκε για αύριο η ΑΕΚ, για τα όσα έγιναν στο ντέρμπι με τον ΠΑΟΚ, χωρίς ωστόσο το άρθρο 15 4β που αφορά την αφαίρεση 3 βαθμών να είναι στο κατηγορητήριο.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή