Πινγκ πονγκ με μπαλάκι τη γραφειοκρατία

Πινγκ πονγκ με μπαλάκι τη γραφειοκρατία

Κύριε διευθυντά

Πρόσφατα συστημική τράπεζα μας ζήτησε να πάμε στο κατάστημα όπου με τη σύζυγό μου διατηρούμε κοινό λογαριασμό για να γίνει νέα σύμβαση.  Στο έντυπο που μας έδωσαν είπαν ότι πρέπει σε αστυνομικό τμήμα ή ΚΕΠ να θεωρήσουν το γνήσιο της υπογραφής μας και να τους το πάμε υπογεγραμμένο. Στην εύλογη ερώτηση γιατί να μην υπογράψουμε ενώπιόν τους εκεί, απάντησαν πως τέτοια εντολή έχουν από τους νομικούς! Πήγαμε αρχικά σε αστυνομικό τμήμα, όπου ο εκεί αστυνομικός αρνήθηκε να πάρει την ευθύνη, διότι το έντυπο έγραφε για εξουσιοδότηση.

Απορώντας με τη νομικίστικη αντίληψη του υπαλλήλου πήγαμε στο ΚΕΠ που ευτυχώς σαν κέντρο πράγματι εξυπηρέτησης, όπως λέει ο τίτλος τους, μας θεώρησαν το γνήσιο της υπογραφής. Αν συγκρίνουμε την ταλαιπωρία που υφιστάμεθα από δημόσιο αλλά και ιδιωτικό τομέα με την πρωτοπορία της μικρής Εσθονίας, όπου γίνονται όλα διαδικτυακά και δεν μπαίνει καμία υπογραφή σε κανένα χαρτί, τότε πρέπει να μελαγχολούμε. Είμαστε χρόνια κολλημένοι στη γραφειοκρατία, χάνοντας χρόνο, χρήμα και πρόοδο.

Δημητρης Γεωργαντας, Χειρουργός, Μαρούσι

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή