Στο Παναθηναϊκό Στάδιο η τελευταία αγωνιστική «παράσταση» για τις Μιλλούση και Φίλιου

Στο Παναθηναϊκό Στάδιο η τελευταία αγωνιστική «παράσταση» για τις Μιλλούση και Φίλιου

3' 2" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Κορυφαίοι αθλητές και αθλήτριες της γυμναστικής και καταξιωμένοι άνθρωποι από τον χώρο της 7ης τέχνης θα ενώσουν τις δυνάμεις τους ώστε στις 7 Ιουλίου να διεξαχθεί στο Παναθηναϊκό Στάδιο η πρωτοποριακή διοργάνωση World Outdoor Gymnastics Gala, η οποία θα προβάλει τη χώρα μας σε διεθνές επίπεδο και θα αποτελέσει μία τονωτική οικονομική ένεση στους αθλητές της ελληνικής γυμναστικής που προετοιμάζονται για τους Ολυμπιακούς Αγώνες του Τόκιο. Ολυμπιονίκες και πρωταθλητές του αθλήματος θα αγωνιστούν σε εξωτερικό χώρο, σε ένα events που θα πραγματοποιηθεί για πρώτη φορά στην Ελλάδα. 

Στο WOGG θα πάρουν μέρος 20 Olympians, που θα εκπροσωπήσουν 20 διαφορετικές χώρες, στα αθλήματα της ενόργανης, της ρυθμικής και του τραμπολίνο. Αντίπαλός τους θα είναι ο τέλειος ψηφιακός τους εαυτός, ο Woggatar, και οι θεατές θα αποφασίσουν ποιοι αθλητές κατάφεραν να πλησιάσουν ή να νικήσουν την τεχνολογία. Ανάμεσα σε αυτούς θα βρεθούν ο «χρυσός» Ολυμπιονίκης Λευτέρης Πετρούνιας, ο παγκόσμιος πρωταθλητής Βλάσης Μάρας κ.α. Στη διοργάνωση θα δώσουν την τελευταία τους «παράσταση» ως αθλήτριες η πρωταθλήτρια της ενόργανης Βασιλική Μιλλούση και η πρωταθλήτρια της ρυθμικής Βαρβάρα Φίλιου. «Σε αυτό το ιστορικό στάδιο και μπροστά στο ελληνικό κοινό θα βρεθούμε για τελευταία φορά σε αγωνιστικούς ρυθμούς. Δεν θα μπορούσε να υπάρχει ωραιότερο φινάλε», δήλωσαν στην «Κ».

Μεγάλο είναι το ενδιαφέρον που δείχνουν πρωταθλητές από όλο τον κόσμο για να έρθουν να αγωνιστούν ή να παρακολουθήσουν την πρωτοποριακή διοργάνωση. Επίσης, οι διοργανωτές έχουν δεχτεί προτάσεις να μεταφέρουν την ιδέα και σε άλλες χώρες. «Μας έχει εντυπωσιάσει το ενδιαφέρον εκπροσώπων άλλων χωρών για να φιλοξενήσουν το WOGG τα επόμενα χρόνια. Η πρωτοποριακή ιδέα, που θέλει τον αθλητή να αντιμετωπίζει την τελειότητά του σε ψηφιακή μορφή, έχει βρει ανταπόκριση, και έχει κάνει τον κόσμο να ταυτιστεί μαζί της. Για πρώτη φορά σε αγώνα γυμναστικής, οι θεατές θα είναι κριτές και αυτοί θα μοιράσουν τα έπαθλα στους αθλητές», δήλωσε o Ιωάννης Πάνου, γενικός γραμματέας της Οργανωτικής Επιτροπής.

Τη διοργάνωση στηρίζει και η Ελληνική Γυμναστική Ομοσπονδία. «Στόχος μας είναι να προβάλλουμε τη γυμναστική και τα αθλήματά της. Το WOGG είναι μία πρωτοποριακή ιδέα αγκαλιάζει και τα τρία ολυμπιακά αθλήματά μας και το γεγονός ότι θα διεξαχθεί στο Παναθηναϊκό Στάδιο θα δώσει ακόμη μεγαλύτερη αίγλη στη διοργάνωση», τόνισε ο πρόεδρος της Ελληνικής Γυμναστικής Ομοσπονδίας Θανάσης Βασιλειάδης.

Οι διοργανωτές έχουν αποφασίσει να αναβιώσουν τον αρχαίο θεσμό της χορηγίας. Οι Έλληνες αθλητές θα ψηφίσουν και θα τιμήσουν τον χορηγό που τους στηρίζει περισσότερο και φιλοδοξούν ότι αυτό θα αποτελέσει δέλεαρ για να στηρίξουν και άλλοι χορηγοί τις προσπάθειες των πρωταθλητών μας. Θα υπάρχει, επίσης, και το βραβείο του κοινού. Κάθε θεατής θα έχει το δικαίωμα να δώσει τέσσερις ψήφους στους Ολυμπιονίκες που θεωρεί ότι πλησίασαν τον τέλειο ψηφιακό εαυτό τους. Οι 20 θεατές που θα βρουν τους τέσσερις πρώτους -ες θα ταξιδέψουν με όλα τα έξοδα πληρωμένα στο επόμενο WOGG, που θα διεξαχθεί στο εξωτερικό. Ήδη έχει ξεκινήσει η προπώληση εισιτηρίων.

Τη σκηνοθετική επιμέλεια της διοργάνωσης θα έχει ο Τάσος Πυργιέρης (ηθοποιός-σκηνοθέτης, απόφοιτος του Θεάτρου Τέχνης με συμμετοχή σε πλήθος θεατρικών παραστάσεων και κινηματογραφικών παραγωγών. Τα τελευταία χρόνια σκηνοθετεί στο Εθνικό Θέατρο). Την κινηματογραφική σκηνοθεσία θα έχει ο Γιώργος Δασκαλόπουλος, την σκηνογραφική επιμέλεια η αρχιτέκτονας Μαίρη Τσαγκάρη (έχει επιμεληθεί σκηνικά σε πολυάριθμες θεατρικές παραστάσεις στην Ελλάδα και events στο εξωτερικό) και τη μουσική επιμέλεια ο Δημήτρης Μαραμής (έχει γράψει μουσική για σαράντα θεατρικές παραστάσεις, για τον κινηματογράφο και για την εκπαιδευτική τηλεόραση). Υπεύθυνη για τη χορογραφία θα είναι η Ολυμπία Δραγούνη, η γυναίκα που βρίσκεται πίσω από τον παγκόσμιο τίτλο της ομάδας της Ολυμπιάδας Θρακομακεδόνων.

Οι «χρυσοί» πρεσβευτές του WOGG είναι ο «χρυσός» Ολυμπιονίκης Λευτέρης Πετρούνιας, ο πρωταθλητής κόσμου Βλάσης Μάρας και οι πρωταθλητές μας Βασιλική Μιλλούση, Βαρβάρα Φίλιου, Νίκος

Ηλιόπουλος, Ευαγγελία Πλυτά, Λίλα Κασάπογλου και Απόστολος Κουταβάς.

 

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή