«Στο κόκκινο» η ζώνη αποκλιμάκωσης στο Ιντλίμπ

«Στο κόκκινο» η ζώνη αποκλιμάκωσης στο Ιντλίμπ

1' 0" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

ΜΟΣΧΑ. Η Ρωσία επέστησε χθες την προσοχή της Τουρκίας στην κατάσταση στη «ζώνη αποκλιμάκωσης» στο Ιντλίμπ της Συρίας, η οποία κινδυνεύει να πέσει στα χέρια των τζιχαντιστών. Το περασμένο φθινόπωρο, η Αγκυρα απέτρεψε επίθεση της Ρωσίας και του συριακού στρατού στο Ιντλίμπ, υποσχόμενη ότι οι αντάρτες που βρίσκονται υπό τον έλεγχό της θα βοηθήσουν στη δημιουργία αποστρατιωτικοποιημένης ζώνης γύρω από την πόλη.

«Δεδομένης της εξαιρετικά δύσκολης κατάστασης στη ζώνη αποκλιμάκωσης στο Ιντλίμπ, περιμένουμε από τους Τούρκους εταίρους μας να εντείνουν τις προσπάθειες για να αντιστρέψουν το κλίμα και να εκπληρώσουν τις υποχρεώσεις που ανέλαβαν», δήλωσε η εκπρόσωπος του ρωσικού υπουργείου Εξωτερικών Μαρία Ζαχάροβα.

Η κ. Ζαχάροβα σημείωσε ότι μόνο στη διάρκεια της περασμένης εβδομάδας η Ρωσία κατέγραψε 35 περιστατικά επιθέσεων τζιχαντιστών της Χαγιάτ Ταχρίρ αλ Σαμ (μετονομασία της Αλ Νούσρα, δηλαδή της συριακής Αλ Κάιντα) εις βάρος δυνάμεων του συριακού στρατού στην επαρχία Ιντλίμπ. «Σύμφωνα με τις πληροφορίες μας, οι τρομοκράτες της Αλ Νούσρα ζήτησαν από την ομάδα Χορά αλ Ντιν και το Ισλαμικό Κόμμα του Τουρκεστάν να προετοιμαστούν από κοινού για μεγάλης κλίμακας στρατιωτική επιχείρηση».

Την ερχόμενη εβδομάδα, ο Ρώσος πρόεδρος Βλαντιμίρ Πούτιν θα συζητήσει το συριακό ζήτημα με τους προέδρους της Τουρκίας και του Ιράν στο Σότσι.

 

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή