Το αραβικό ιππικό των αποικιακών στρατιωτικών δυνάμεων της Φασιστικής Ιταλίας παρελαύνει σε κάποια περιοχή της Λιβύης, μίας από τις κύριες αποικίες της προπολεμικής ιταλικής αυτοκρατορίας, το 1935. (AP Photo)


Σε μία ιστορική μέρα του αγώνα κατά του ρατσιστικού καθεστώτος του Άπαρτχαϊντ, το ιστορικό μέλος του Αφρικανικού Εθνικού Κογκρέσου και μετέπειτα πρόεδρος της Νότιας Αφρικής, Νέλσον Μαντέλα, αποφυλακίζεται μετά από 27 χρόνια, το 1990. Εδώ, σηκώνοντας ψηλά τη γροθιά του, εξέρχεται τον φυλακών Βίκτορ Βέρστερ, κοντά στο Κέιπ Τάουν, χέρι χέρι με τη σύζυγο του και επίσης ηγετική μορφή του αγώνα κατά του νοτιοαφρικανικού καθεστώτος, Γούινι Μαντέλα. (AP Photo/Greg English)


Μέλη του φασιστικού νορβηγικού κόμματος «Εθνική Ενότητα» στέκονται σε στάση προσοχής κατά τη διάρκεια μίας ομιλίας του Νορβηγού «Φύρερ» Βίτκουν Κουίσλινγκ, του ανθρώπου το όνομα του οποίου έγινε συνώνυμο με την προδοσία και τη συνεργασία με το Τρίτο Ράιχ κατά τη διάρκεια του Β' Παγκοσμίου Πολέμου, στο Όσλο, το 1941. «Με τον Κουίσλινγκ γα τη Νορβηγία», γράφει το πανό στο βάθος της αίθουσας. (AP Photo)

Online

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΑΡΧΕΙΟ