Στ. Θεοδωράκης: Το να υψώνουμε τείχη είναι εύκολο, το δύσκολο είναι να χτίζουμε γέφυρες

Στ. Θεοδωράκης: Το να υψώνουμε τείχη είναι εύκολο, το δύσκολο είναι να χτίζουμε γέφυρες

1' 13" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

«Το Ποτάμι δεν θέλει Βαλκάνια με μαύρες τρύπες. Η Βόρεια Μακεδονία πρέπει να μπει στο ΝΑΤΟ» ανέφερε ο Σταύρος Θεοδωράκης κατά την ομιλία του στη Βουλή για την κύρωση του πρωτοκόλλου ένταξης της γειτονικής χώρας στη Βορειοατλαντική Συμμαχία.

«Το να υψώνουμε τείχη είναι εύκολο. Το δύσκολο είναι να χτίζουμε γέφυρες και να διαμορφώνουμε συμμαχίες. Το Ποτάμι δεν ποντάρει στην αντιπαράθεση με τις γειτονικές χώρες, στην έξαρση του εθνικισμού και στην περιχαράκωση» τόνισε ο επικεφαλής του Ποταμιού.

Ο κ. Θεοδωράκης εξαπέλυσε επίθεση τόσο στην κυβέρνηση όσο και στην αξιωματική αντιπολίτευση λέγοντας:

«Εκπλήσσομαι γιατί εξ αριστερών μου έχω ένα κυβερνητικό σχηματισμό ο οποίος θα ψηφίσει υπέρ μιας ΝΑΤΟικής επιλογής αλλά ταυτόχρονα, αυτός ο ίδιος κυβερνητικός σχηματισμός χειροκροτεί το καθεστώς Μαδούρο.

Εκπλήσσομαι γιατί εκ δεξιών μου έχω έναν αντιπολιτευτικό σχηματισμό ο οποίος υποστηρίζει την πολιτική του ΝΑΤΟ – και χθες και αύριο και πάντα. Αλλά σήμερα θα ψηφίσει ΟΧΙ στη ένταξη μιας μικρής βαλκανικής χώρας στο ΝΑΤΟ».

«Εκπλήσσομαι και συμπαρίσταμαι στον ελληνικό λαό που προσπαθεί να καταλάβει τι γίνεται στη χώρα. Κυβερνήσεις που στηρίζονται σε πληρεξούσια βουλευτών. Βουλευτές που αλλάζουν κόμματα και άποψη ανάλογα με τη μέρα και την ώρα. Πολιτικοί που καθοδηγούνται από δημοσκόπους και διαφημιστές» υπογράμμισε και κατέληξε:

«Το Ποτάμι που εκπροσωπώ και ηγούμαι δηλώνει, εν γνώσει των συνεπειών των κοινοβουλευτικών νόμων αλλά και& των νόμων της φυσικής, ότι θα επιμείνει σε αυτή εδώ τη Βουλή αλλά και στην επόμενη Βουλή να υπερασπίζεται τη λογική και την πολιτική, τους πολίτες που το στήριξαν και το στηρίζουν».

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή