Καμμένος κατά Τσίπρα: Περάσατε στην εποχή της καρέκλας όπου η καρέκλα είναι ανταλλάξιμη με την ψυχή

Καμμένος κατά Τσίπρα: Περάσατε στην εποχή της καρέκλας όπου η καρέκλα είναι ανταλλάξιμη με την ψυχή

1' 43" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Δριμεία επίθεση στον πρωθυπουργό και πρώην κυβερνητικό του εταίρο, Αλέξη Τσίπρα εξαπέλυσε ο πρόεδρος των Ανεξαρτήτων Ελλήνων, Πάνος Καμμένος, κατά την ομιλία του στη Βουλή για την κύρωση του «πρωτοκόλλου ένταξης της Βόρειας Μακεδονίας στο ΝΑΤΟ».

«Είμαι 25χρονια στο κοινοβούλιο. Ούτε εκβίασα, ούτε εκβιάστηκα, αλλά έλαχε στο τέλος της κοινοβουλευτικής μου ζωής, μετά από τέσσερα χρόνια συνεργασίας, να ‘εκτελεστώ’ και να μου κοπεί το δικαίωμα να μιλάω στο Κοινοβούλιο», ανέφερε και συνέχισε:

«Κύριε πρωθυπουργέ, είναι ένα έγκλημα που διαπράξατε. Αναλαμβάνω την ευθύνη όσον αφορά τον εαυτό μου αλλά όσον αφορά τους ΑΝΕΛ είναι έγκλημα που δεν θα το ξεχάσω ποτέ. Αποφασίσατε να μας κάνετε να σιωπήσουμε».

«Πλέον περάσατε στην εποχή της καρέκλας όπου η καρέκλα και η θέση είναι ανταλλάξιμη με την ψυχή», τόνισε, συνεχίζοντας να απευθύνεται στον Πρωθυπουργό και πρόσθεσε:

«Εξαγοράζεται από σας με υπουργική καρέκλα για να πετύχετε το 151. Αυτό ουσιαστικά δείχνει ότι μιλάμε για πλήρη αποτροπή και του Συντάγματος αλλά και της ηθικής. Να κυβερνήσετε με 151 εκ των οποίων οι τρεις είναι του εταίρου σας, τους οποίους πήρατε με υπουργικές καρέκλες και τους στερήσατε και τον λόγο».

Αφού επανέλαβε την απόφασή του να προχωρήσει στη διαγραφή του Θανάση Παπαχριστόπουλου, απόψε το βράδυ, ο Πάνος Καμμένος, τόνισε:

«Ισως να δώσω την παραίτησή μου ως βουλευτής, σήμερα το βράδυ, για να δείτε ότι υπάρχουν άνθρωποι που δεν ενδιαφέρονται για την καρέκλα».

«Εγώ μπορεί να πάω σπίτι μου, οι άλλοι όμως, αυτοί που μας ακολούθησαν που θα πάνε; Πως θα πιστέψουν ότι μπορεί να υπάρξει μία κυβέρνηση εθνικής συμφιλίωσης;».

«Δεν διαπραγματευτήκαμε με κανέναν, ούτε με σας κύριε πρωθυπουργέ, παρότι διατυπώθηκαν δημόσια προθέσεις για αλλαγή κανονισμού, δεν θέλουμε δώρο. Ξέρουμε να παλεύουμε. Αλλά οι συνθήκες που έχουν διαμορφωθεί είναι άδικες για ένα κοινοβουλευτικό κόμμα. Μας κόβετε τη φωνή στη βουλή» επεσήμανε ο κ. Καμμένος.

«Θα δώσουμε τη μάχη μας αλλά έχετε την υποχρέωση, εσείς τουλάχιστον, να κάνετε αυτά που συμφωνήσαμε. Δεν μπορείτε να κατηγορήσετε ποτέ εμάς για τη σχέση μας με τη διαπλοκή. Η διαπλοκή ζει γιατί εκείνοι που έχουν παραβεί τον όρκο τους, παραμένουν στις θέσεις τους. Προδώσατε την εμπιστοσύνη μας», τόνισε.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή