«Εμφύλιος» ΑΕΚ – ΠΑΟΚ στο Τσάμπιονς Λιγκ

«Εμφύλιος» ΑΕΚ – ΠΑΟΚ στο Τσάμπιονς Λιγκ

1' 34" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

H ελληνική εκπροσώπηση στα προημιτελικά του Τσάμπιονς Λιγκ θα συνεχιστεί μέσα από τον «εμφύλιο» ΑΕΚ – ΠΑΟΚ που προέκυψε από την κλήρωση των πλέι οφ στους δύο επόμενους γύρους, αλλά μείωσε κατά 33% τις πιθανότητες ελληνικής συμμετοχής στο τρίτο φάιναλ φορ της διοργάνωσης.

Και αν από τη νέα «μονομαχία» των «Δικεφάλων» προκύψει βέβαιη εκπροσώπηση στη φάση των «8», η αποστολή του Προμηθέα θα είναι ιδιαίτερα δύσκολη, απέναντι στην Τενερίφη που κατέκτησε την πρώτη θέση του α΄ ομίλου και ήταν η πρώτη κάτοχος του Τσάμπιονς Λιγκ, πριν από δύο χρόνια.

Ο πρώτος ελληνικός προημιτελικός θα γίνει στη Θεσσαλονίκη (5 ή 6 Μαρτίου) και η ρεβάνς ύστερα από μία εβδομάδα (12 ή 13 Μαρτίου) στο ΟΑΚΑ. Η ΑΕΚ έχει σαφές προβάδισμα πρόκρισης και μπορεί στον πρόσφατο αγώνα πρωταθλήματος, αλλά και στον προημιτελικό αγώνα Κυπέλλου, ο ΠΑΟΚ να νίκησε στην έδρα του την «Ενωση», όμως η ομάδα της Θεσσαλονίκης αντιμετωπίζει σοβαρά οικονομικά προβλήματα. Αντίθετα, η περυσινή κάτοχος του τίτλου έχει υψηλό κίνητρο να φτάσει και πάλι στο φάιναλ φορ, αποδεικνύοντας ότι μπορεί να γράψει και άλλα κεφάλαια στην ευρωπαϊκή ιστορία της.

Ο νικητής των νοκ άουτ αγώνων ΠΑΟΚ – ΑΕΚ θα συναντήσει τη γερμανική Μπάμπεργκ ή την Μπάνβιτ στα προημιτελικά (26 ή 27/03 α΄ παιχνίδι, 2 ή 3 β΄ παιχνίδι).

Ο Προμηθέας που έχει, ήδη, κερδίσει τα εύσημα για τη μέχρι τώρα πορεία του στην πρώτη ευρωπαϊκή συμμετοχή της ιστορίας του, θα προσπαθήσει να δυσκολέψει την Τενερίφη, αλλά οι πιθανότητες είναι υπέρ της ισπανικής ομάδας. Ο πρώτος αγώνας θα δοθεί στην Πάτρα (5 ή 6/3), ενώ ο δεύτερος στην Ισπανία (12 ή 13/3). Σε περίπτωση πρόκρισης, οι Πατρινοί θα αντιμετωπίσουν τη Νεπτούνας ή τη Χάποελ Ιερουσαλήμ στους «8». Τα άλλα ζευγάρια: Μπάμπεργκ – Μπάνβιτ, Ναντέρ – Μπεσίκτας, Νεπτούνας – Χάποελ Ιερουσαλήμ, Νίζνι – Βενέτσια, Λε Μαν – Μπολόνια, Αντβέρπ – Μούρθια.

• Ο Βασίλης Φραγκιάς επέστρεψε στον πάγκο του Πανιωνίου, ύστερα από δυόμισι μήνες και διαδέχθηκε τον Νίκο Οικονόμου.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή