Μήνυση Νικολόπουλου στον πρόεδρο των ΑΝΕΛ

Μήνυση Νικολόπουλου στον πρόεδρο των ΑΝΕΛ

1' 11" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Για «βία κατά πολιτικού σώματος», που τιμωρείται με κάθειρξη τουλάχιστον δέκα ετών, μήνυσε τον αρχηγό τον Ανεξαρτήτων Ελλήνων (ΑΝΕΛ) Πάνο Καμμένο ο ανεξάρτητος βουλευτής Αχαΐας Νίκος Νικολόπουλος. Μετέβη χθες το πρωί στην υποδιεύθυνση Κρατικής Ασφάλειας συνοδευόμενος από τους συνηγόρους του. Η μήνυση αφορά παράβαση του άρθρου 157 του Ποινικού Κώδικα, που αναφέρει ότι «όποιος με βία ή με απειλή βίας επιβάλλει στη Βουλή ή την κυβέρνηση ή σε μέλος τους την εκτέλεση, παράλειψη ή ανοχή πράξης που ανάγεται στα καθήκοντά τους τιμωρείται με κάθειρξη τουλάχιστον δέκα ετών». Ο κ. Καμμένος απέστειλε γραπτό μήνυμα sms που ανέφερε: «Για να μη στεναχωρηθείς, το απόγευμα θα σ βγάλω όλα τα σάιτ από το γραφείο σου με κρατικές διαφημίσεις και τα άλλα με τον Παπά». Ο κ. Νικολόπουλος απάντησε: «Εκβιασμός; Ολα στο φως!!!».

Ο τέως υπουργός Εθνικής Αμυνας, δεδομένης της δήλωσης ότι θα διαγράψει από την Κοινοβουλευτική του Ομάδα τον βουλευτή Θανάση Παπαχριστόπουλο, φέρεται να προσπαθούσε επίμονα τις τελευταίες ώρες να προσεγγίσει τον ανεξάρτητο βουλευτή Αχαΐας. Ο τελευταίος ωστόσο δεν απαντούσε στις επίμονες κλήσεις, γεγονός που προκάλεσε την έκρηξη του τέως υπουργού. Στα αξιοσημείωτα της υπόθεσης είναι ότι ο κ. Νικολόπουλος πρότεινε ως μάρτυρά του τον υπουργό Ψηφιακής Πολιτικής Νίκο Παππά. H τρισέλιδη μήνυση στάλθηκε στον προϊστάμενο της Εισαγγελίας Πρωτοδικών Ευ. Ιωαννίδη. «Είναι επικίνδυνο για τη δημοκρατία να μετέρχονται έκνομων πρακτικών κοινοβουλευτικοί άνδρες, οι οποίοι μάλιστα διετέλεσαν και υπουργοί», τόνισαν σε γραπτή δήλωσή τους οι συνήγοροι του κ. Νικολόπουλου, Αλέξανδρος Παπαστεργιόπουλος και Γιάννης Τσολάκος.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή