Κοσμοσυρροή στη γαλλική πρεσβεία, στη δεξίωση για τις ευχές του νέου έτους

Κοσμοσυρροή στη γαλλική πρεσβεία, στη δεξίωση για τις ευχές του νέου έτους

2' 14" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Την καθιερωμένη δεξίωση για τις ευχές του νέου έτους έδωσε πριν από λίγες ημέρες ο Γάλλος πρέσβης Κριστόφ Σαντεπί, με εκατοντάδες Αθηναίους και μέλη της γαλλικής παροικίας να ανταποκρίνονται στην πρόσκληση. Ο κόσμος είχε φτάσει από νωρίς έξω από την είσοδο της πρεσβείας επί της Βασιλίσσης Σοφίας. Μετά τον γρήγορο και αποτελεσματικό έλεγχο ασφαλείας όλοι άφηναν τα πανωφόρια τους στην υπαίθρια γκαρνταρόμπα και βρίσκονταν με ένα ποτήρι σαμπάνια στις αριστοκρατικές σάλες υποδοχής. Ο οικοδεσπότης με τον σύντροφό του Ολιβιέ Ντοβέρν στέκονταν στο κεφαλόσκαλο και υποδέχονταν με ζεστασιά τους καλεσμένους. Ανθρωποι από τον διπλωματικό, πολιτικό, επιχειρηματικό και καλλιτεχνικό κόσμο έδωσαν το «παρών» σε μια σύναξη που είχε μεγάλη εγκαρδιότητα και χαρά.

Θερμός φιλέλλην, ο διπλωμάτης που έχει στηρίξει τη χώρα μας με πολλούς τρόπους, πάντα εκφράζει την πίστη και την αισιοδοξία του πως η Ελλάδα έχει κάνει τα απαραίτητα βήματα για να βγει από το αδιέξοδο. Παράλληλα δεν παρέλειψε να αναφερθεί και στην Ευρώπη στον σύντομο λόγο του: «Οι εκλογές για το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο θα είναι μια καλή ευκαιρία να δείξουμε την αγάπη μας για το ευρωπαϊκό μας σπίτι. Είναι ένα σπίτι που το κληρονομήσαμε από τους προπάππους, τους παππούδες ή από τους γονείς μας – ανάλογα με την ηλικία του καθενός… Οπως όλα τα οικογενειακά σπίτια, έχει και αυτό ανάγκη από ανακαίνιση. Οπως συμβαίνει με όλα τα οικογενειακά σπίτια, μπορεί να μπούμε στον πειρασμό να το ξεφορτωθούμε επειδή απαιτεί πολλές εργασίες για τη συντήρησή του και δεν έχει αρκετές ανέσεις».

Κοσμοσυρροή στη γαλλική πρεσβεία, στη δεξίωση για τις ευχές του νέου έτους-1

Ο Κριστόφ Σαντεπί με τον Αμερικανό πρέσβη Τζέφρεϊ Πάιατ και τη σύζυγό του Μέρι.

«Ομως, όπως με κάθε οικογενειακό σπίτι, εκείνο που πρέπει να κυριαρχήσει είναι να το διατηρήσουμε και να το κατοικήσουμε, να του δώσουμε ζωή. Γιατί όταν ξεπουλήσουμε το οικογενειακό μας σπίτι, δεν πουλάμε μόνο τους τοίχους και μια στέγη. Αλλά πετάμε στα σκουπίδια μια ιστορία, πολλές ιστορίες. Και μετά; Μετά, βρισκόμαστε ο καθένας στο διαμέρισμά του, στη γωνιά του, μόνος του. Επίσης χαιρόμαστε γιατί η Ελλάδα βιώνει και θεωρεί τον εαυτό της ουσιαστικό παίκτη σε αυτό το κομμάτι του κόσμου και πράττει ανάλογα, είτε για τον κατευνασμό των εντάσεων, για την ανάπτυξη συνεργασιών, είτε για τη ρύθμιση της διαφοράς που είχε εδώ και 27 χρόνια με τον βόρειο γείτονά της».

«Στο οικονομικό, πολιτιστικό ή στο γεωστρατηγικό επίπεδο, ανέκαθεν η Γαλλία θεωρούσε και θεωρεί σήμερα ότι η Ελλάδα είναι ένας από τους εγγύτερους και τους πιστότερους εταίρους της. Στη διάρκεια της κρίσης, την υποστηρίξαμε. Σήμερα, συνεχίζουμε να συνεργαζόμαστε μαζί της. Οι επιχειρήσεις μας ομόφωνα συμμετέχουν στην οικονομική της ανάκαμψη. Οι απόψεις μας για την Ευρώπη και για τον κόσμο είναι περισσότερο από συγκλίνουσες. Οι συνεργασίες μας αναπτύσσονται σε όλους τους τομείς. Και για όλα αυτά, είμαστε ευτυχείς», υπογράμμισε ο πρέσβης πριν ευχηθεί για το 2019.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή