ΠΑΟΚ: Το πρωτάθλημα στην αγκαλιά του

ΠΑΟΚ: Το πρωτάθλημα στην αγκαλιά του

2' 38" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Λίγες εβδομάδες μακριά από το τρίτο πρωτάθλημα της ιστορίας του και πρώτο από το 1985 είναι ο ΠΑΟΚ, μετά την «καθαρή» επικράτησή του επί του Ολυμπιακού με 3-1. Η ομάδα της Θεσσαλονίκης, πιο πειστική, ώριμη, ουσιώδης και ικανή από οποιαδήποτε άλλη στιγμή της ιστορίας της, μετέτρεψε το «ντέρμπι τίτλου» με τον Ολυμπιακό σε παράσταση τίτλου και μπροστά σε 29 χιλιάδες φιλάθλους της έζησε μια από τις ωραιότερες ποδοσφαιρικές βραδιές των τελευταίων ετών. Εννέα βαθμοί διαφοράς από τον δεύτερο Ολυμπιακό, που σε αγωνιστικούς πόντους είναι 11, δεδομένης της τιμωρίας που είχε επιβληθεί στον ΠΑΟΚ πριν από την έναρξη του πρωταθλήματος, ουσιαστικά καθιστούν τη συνέχεια της Σούπερ Λιγκ τυπική διαδικασία, με βάση τη μέχρι τώρα εικόνα του ΠΑΟΚ.

Στον αγώνα της Κυριακής, ο ΠΑΟΚ «του παρελθόντος» ενδεχομένως να έβρισκε πολλές αφορμές για να αλλάξει την πορεία της βραδιάς, όπως το περιστατικό της έντασης πριν από το παιχνίδι μεταξύ του ιδιοκτήτη της ΠΑΕ Ολυμπιακός Βαγγέλη Μαρινάκη και κάποιων ανθρώπων έξω από τα αποδυτήρια. Σε μια άλλη εποχή και μόνο η παρουσία του κ. Μαρινάκη στο γήπεδο της Τούμπας, θα μπορούσε να δημιουργήσει ένταση στο κοινό του ΠΑΟΚ. Αντιθέτως, διοίκηση, παίκτες και κόσμος παρέμειναν ψύχραιμοι περιμένοντας τις αγωνιστικές αποδείξεις στις τέσσερις γραμμές του γηπέδου, εκεί ακριβώς όπου φάνηκε η μεγάλη διαφορά των δύο ομάδων.

Περισσότερο πάθος, περισσότερες λύσεις, εντυπωσιακή ισορροπία σε όλες τις γραμμές και ένα αμυντικό δίδυμο (Βαρέλα – Κρέσπο) απροσπέλαστο. Η φυγή του Πρίγιοβιτς έδωσε τη δυνατότητα στον Λουτσέσκου να δώσει ξεκάθαρη φανέλα βασικού στον Μπίσεσβαρ και ο Ακπομ ανέδειξε τη δική του ικανότητα. Γκολ από Βιεϊρίνια, Μπίσεσβαρ και Ακπομ για ένα εύκολο 3-0 και οι «ερυθρόλευκοι» απλώς μείωσαν με τον Ποντένσε περιορίζοντας το εύρος της ήττας τους. Ο αγώνας της Κυριακής επιβεβαίωσε την ποιοτική ανωτερότητα του ΠΑΟΚ επί των αντιπάλων του.

Ποδοσφαιρικά, αναμφίβολα ο Λουτσέσκου αιφνιδίασε τον Πέδρο Μαρτίνς καθώς η αίσθηση πως ο ΠΑΟΚ θα αγωνιζόταν για δύο αποτελέσματα, δεν προέκυψε ποτέ αγωνιστικά. Ο «Δικέφαλος του Βορρά» παρατάχθηκε με απόλυτο σκοπό την επιβολή του δικού του ρυθμού και την προσπάθεια ανάκτησης του ελέγχου του αγώνα, κάτι που μπόρεσε να το αποτυπώσει και αγωνιστικά. Εξαιρουμένης της ισοπαλίας με την ΑΕΚ την προηγούμενη αγωνιστική, ο ΠΑΟΚ έχει κερδίσει εντός και εκτός έδρας τον Ολυμπιακό, εκτός έδρας τον Αρη και εντός έδρας την ΑΕΚ και τον Παναθηναϊκό στην εντυπωσιακή σεζόν που διανύει.

Στις 10 εναπομείνασες αγωνιστικές, η ομάδα του Λουτσέσκου θα προσπαθήσει να κατακτήσει αήττητη το πρωτάθλημα, στοχεύοντας και στο «νταμπλ», κάτι που δεν έχει καταφέρει ποτέ στην ιστορία της.

«Να μην παρασυρθούμε»

Η λαχτάρα για την επίτευξη του μεγάλου στόχου είναι μεγάλη και προτού… κυριεύσει ακόμη περισσότερο το ποδοσφαιρικό τμήμα, ο μεγαλομέτοχος του «Δικεφάλου» Ιβάν Σαββίδης επιχείρησε να καταλαγιάσει λίγο τους πανηγυρικούς τόνους. Μάλιστα, σε μήνυμά τους προς τους φιλάθλους ανέφερε μεταξύ άλλων: «Αντιλαμβάνομαι τη χαρά και την ανυπομονησία όλων για την κατάκτηση του τίτλου, όμως αυτό δεν έχει ακόμη επιτευχθεί. Τώρα, περισσότερο από ποτέ, πρέπει να διατηρήσουμε την ψυχραιμία και τη διαύγειά μας, ώστε να μην αφήσουμε τίποτα να μας παρασύρει μακριά από το όνειρο! Στους αγώνες που απομένουν πρέπει να διαφυλάξουμε όσα με κόπο έχουμε χτίσει!».

Χαμηλούς τόνους θέλει να κρατήσει και ο προπονητής του ΠΑΟΚ Ραζβάν Λουτσέσκου, ο οποίος ανέφερε πως «έχουμε ακόμη μπροστά μας δέκα τελικούς».

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή