ΕΤΙΚΕΤΕΣ:

Ένα παλάτι στην Απαγορευμένη Πόλη του Πεκίνου θα ανοίξει σύντομα για πρώτη φορά τις πύλες του για το κοινό, αφού ολοκληρωθούν οι εργασίες συντήρησης και αποκατάστασης που θα ξεκινήσουν έμεσα.

Το αρχιτεκτονικό γραφείο Selldorf Architects με έδρα τη Νέα Υόρκη, θα σχεδιάσει το Qianlong Garden Interpretation Center στο εσωτερικό του Παλατιού της Ήρεμης Μακροζωίας ή Κήπου Τσιανλόνγκ, το οποίο οικοδομήθηκε επί βασιλείας του τέταρτου αυτοκράτορα της δυναστείας των Τσινγκ, το 1771.

Ο Κήπος Τσιανλόνγκ αποτελείται από 27 περίπτερα και κτίσματα και τέσσερις αυλές. Είναι ένα από τα πιο σημαντικά ιστορικά συγκροτήματα στην Απαγορευμένη Πόλη στα οποία, έως σήμερα, δεν έχουν γίνει εργασίες αποκατάστασης. 

To Qianlong Garden Interpretation Center θα στεγαστεί μέσα σε ένα υπάρχον αποκατεστημένο κτίσμα στη δεύτερη αυλή του παλατιού, και θα αποτελείται από τρεις αίθουσες που περιβάλλουν ένα ανοικτό περίπτερο.

Η κατασκευή των εσωτερικών θα αρχίσει αργότερα, φέτος ενώ οι εργασίες για το Κέντρο αναμένεται να έχουν ολοκληρωθεί το 2020, ώστε να είναι έτοιμο για τους εορτασμούς των 600 χρόνων της Απαγορευμένης Πόλης.

Το πρότζεκτ το οποίο έχει αναλάβει το Selldorf Architects θα υλοποιηθεί στο πλαίσιο της αποκατάστασης του παλατιού, η οποία θα γίνει από το Palace Museum σε συνεργασία με το World Monuments Fund.

Πηγή: ΑΠΕ - ΜΠΕ
Φωτογραφίες: wmf.org

 

Online

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΑΡΧΕΙΟ