Ξεκινάει από αύριο η εθελουσία έξοδος στην Εθνική Ασφαλιστική

Ξεκινάει από αύριο η εθελουσία έξοδος στην Εθνική Ασφαλιστική

2' 5" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Από αύριο Πέμπτη έως και τις 8 Μαρτίου τρέχει το πρόγραμμα εθελουσίας εξόδου που ενέκρινε το διοικητικό συμβούλιο της Εθνικής Ασφαλιστικής και το οποίο στοχεύει στη μείωση του προσωπικού από 50 έως και περίπου 100 άτομα σε σύνολο 730 εργαζομένων στην εταιρεία. Το πρόγραμμα τρέχει στο πλαίσιο της απόφασης για την πώληση ποσοστού έως και 80% της Εθνικής Ασφαλιστικής, που έχει ανακοινώσει η διοίκηση της Εθνικής Τράπεζας, είτε μέσω εισαγωγής στο Χρηματιστήριο είτε μέσω εξεύρεσης στρατηγικού επενδυτή. Η επιλογή που θα προκριθεί αναμένεται να αποφασιστεί περί τα τέλη του 2019 και η πώληση να ολοκληρωθεί το πρώτο τρίμηνο του 2020, με δεδομένο ότι η Διεύθυνση Ανταγωνισμού της Ευρωπαϊκής Επιτροπής θα εγκρίνει τη διετή παράταση που έχει ζητήσει η διοίκηση της ΕΤΕ για τη μείωση της συμμετοχής της στην Εθνική Ασφαλιστική, που είναι και η μεγαλύτερη θυγατρική του ομίλου.

Το πρόγραμμα προβλέπει ανώτατο όριο αποζημίωσης έως και 180.000 ευρώ και απευθύνεται σε όσους έχουν συμπληρώσει το 35ο έτος της ηλικίας τους και 5 έτη υπηρεσίας στην εταιρεία. Η αποζημίωση, που υπολογίζεται με βάση τον μεικτό καταβαλλόμενο μισθό στον υπάλληλο, χωρίς προσαυξήσεις δώρων εορτών, επιδόματος αδείας ή άλλης τακτικής ή έκτακτης αμοιβής, υπολογίζεται με βάση τα έτη υπηρεσίας και την ηλικία, και ξεκινάει από:

• 24 μισθούς για όσους έχουν 5 έως 10 έτη υπηρεσίας και ανήκουν στην ηλικιακή κατηγορία από 35 έως και 44 ετών και κλιμακώνεται στους 30 μισθούς για όσους είναι μεταξύ 45 και 54 ετών και στους 36 μισθούς για όσους είναι από 55 ετών και πάνω.

• 30 μισθούς για όσους έχουν από 11 έως και 25 έτη υπηρεσίας και ανήκουν στην ηλικιακή κατηγορία από 35 έως και 54 ετών και φθάνει τους 36 μισθούς για όσους είναι άνω των 55 ετών.

• 36 μισθούς για όσους έχουν από 26 έως και 34 έτη υπηρεσίας και ανήκουν στην ηλικιακή κατηγορία 28 έως και 54 ετών και φθάνει τους 42 μισθούς για όσους είναι άνω των 55 ετών.

• 36 μισθούς για όσους έχουν πάνω από 35 έτη υπηρεσίας και είναι μεταξύ 45 και 54 ετών και φθάνει τους 42 μισθούς για τους άνω των 55 ετών.

Το πρόγραμμα προβλέπει 5.000 προσαύξηση επιπλέον της βασικής αποζημίωσης για κάθε προστατευόμενο τέκνο και 20% προσαύξηση εφόσον πρόκειται για υπαλλήλους που απασχολούνται σε περιφερειακές υπηρεσιακές ενότητες καθώς και με σύμβαση δανεισμού στην ΕΤΕ. Για τους συμμετέχοντες στο πρόγραμμα, που δεν έχουν θεμελιώσει δικαίωμα σύνταξης κατά την αποχώρησή τους, θα υπάρξει ασφαλιστική κάλυψη για παροχές υγείας με ομαδικό συμβόλαιο μέχρι τη θεμελίωση του δικαιώματος και με μέγιστη διάρκεια τα πέντε έτη.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή