Πρόσωπα της Τετάρτης

1' 6" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

(…) Η χθεσινή είδηση του θανάτου της συγγραφέως Νίκης Αναστασέα (φωτ.) λύπησε βαθιά τον κόσμο του βιβλίου. Η Νίκη Αναστασέα, η οποία γεννήθηκε στην Ξάνθη το 1947, εργάστηκε ως βιβλιοπώλις, κριτικός σε περιοδικά και διορθώτρια πριν ασχοληθεί με τη συγγραφή. Με το πρώτο της βιβλίο, «Αυτή η μέρα προχωρούσε αργά», απέσπασε το βραβείο πρωτοεμφανιζόμενου πεζογράφου του περιοδικού «Διαβάζω», ενώ για το «Πολύ χιόνι μπροστά στο σπίτι» τιμήθηκε με το Κρατικό Βραβείο Μυθιστορήματος.

(…) Εσωτερική αλλαγή σκυτάλης για το Ελληνικό Φεστιβάλ καθώς τη θέση του προέδρου αναλαμβάνει ο μέχρι πρότινος αντιπρόεδρος του φορέα Πέτρος Σταυριανός. Φαίνεται ότι προωθήθηκε μια συγκαταβατική λύση, αφού από τη μια ο κ. Σταυριανός γνωρίζει τα θέματα του φεστιβάλ και από την άλλη η θητεία του συμβουλίου ολοκληρώνεται σε μερικούς μήνες. Να σημειώσουμε εδώ ότι αναμένεται να ψηφιστεί από τη Βουλή η ανανέωση των συμβάσεων των εργαζομένων έως το τέλος του 2019, αφού ακόμα η διοίκηση του φεστιβάλ δεν μπόρεσε να προκηρύξει νέες θέσεις μέσω ΑΣΕΠ.

(…) Η συγγραφέας των διεθνών μπεστ σέλερ «Εθιμα ταφής» και «Οι καλοί», Χάνα Κεντ θα επισκεφθεί για πρώτη φορά την Ελλάδα, καλεσμένη των εκδόσεων Ικαρος και των βιβλιοπωλείων Public. Η Αυστραλή λογοτέχνις θα συναντήσει τους αναγνώστες της στην Αθήνα και στη Θεσσαλονίκη στις 19 και 20 Φεβρουαρίου. To πρώτο της μυθιστόρημα, «Εθιμα ταφής», μεταφράστηκε σε 28 γλώσσες και απέσπασε διάφορα βραβεία ανά τον κόσμο.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή