Υπερπολυτελή διαμερίσματα με την υπογραφή της… Porsche

Υπερπολυτελή διαμερίσματα με την υπογραφή της… Porsche

2' 51" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Η πιο ακραιφνής επίδειξη πλούτου ενδεχομένως να είναι να έχεις δίπλα από τον καναπέ σου την Porsche σου και να την παρουσιάζεις στους καλεσμένους σου. Κι αυτό μπορεί να γίνει, εάν ζεις σε ένα από τα υπερπολυτελή διαμερίσματα που κατασκευάζουν αλυσίδες αντίστοιχα υπερπολυτελών ξενοδοχείων σε όλον τον κόσμο, όπως οι Four Seasons και Mandarin Oriental International. Η φιλοσοφία πίσω από αυτήν την επιχειρηματική δραστηριότητα είναι πως όσοι φορούν πολυτελή ενδύματα ή οδηγούν πανάκριβα οχήματα, θα διάγουν έναν πολυτελή βίο. Οι κατασκευαστικές εταιρείες υπογράφουν συμφωνίες με τους οίκους μόδας και τις εταιρείες πολυτελών ειδών, ώστε να μπορούν να χρησιμοποιούν αντικείμενα και άλλα είδη με τον αντίστοιχο λογότυπο. Η ιδέα ξεκίνησε το 1985, όταν η Four Seasons Holdings ανέγειρε πολυκατοικία στη Βοστώνη με πολυτελή διαμερίσματα και αποδείχθηκε τόσο ελκυστική, ώστε ταξίδεψε και στην Ευρώπη, και στη Μέση Ανατολή και στην Ασία.

Τώρα υπάρχουν περισσότερες από 400 τέτοιες πολυκατοικίες ή συγκροτήματα διαμερισμάτων παγκοσμίως, με 110 να ανοίγουν μέχρι το 2023, προσφέροντας συνολικά 69.000 διαμερίσματα αυτής της κατηγορίας. Τα σχετικά αναφέρει ο Αλέξανδρος Μουλάς, διευθυντής της λονδρέζικης εταιρείας συμβούλων ακινήτων Savills. Στο Μαϊάμι των ΗΠΑ η πολυκατοικία Porsche έχει και ειδικό ασανσέρ για να ανεβαίνει στο διαμέρισμα η Porsche και να τη βλέπεις πίσω από ένα τζάμι. Στην ίδια περιοχή στην πολυκατοικία με το εμπορικό σήμα της Aston Μartin δεν υπάρχει ανάλογη πρόβλεψη. Θα αποπερατωθεί το 2022, αλλά θα παρέχει άλλες διευκολύνσεις, όπως θυρωρό, υπηρετικό προσωπικό όλο το 24ωρο και λέσχη στο 55ο όροφο με πισίνα. Η τιμή εκκίνησης για ένα διαμέρισμα 213,3 τετραγωνικών μέτρων με μία κρεβατοκάμαρα είναι 500.000 δολάρια.

Υπερπολυτελή διαμερίσματα με την υπογραφή της… Porsche-1

Στον πύργο της Porsche υπάρχει ένα ασανσέρ που ανεβάζει την Porsche του ιδιοκτήτη κατευθείαν στο σαλόνι του.

Χλιδή

Στις ανωτέρω υπερπολυτελείς κατοικίες οι ιδιοκτήτριες εταιρείες τύπου Four Seasons και Mandarin Oriental International δίνουν τη δυνατότητα στις κατασκευαστικές να χρεώσουν 31% περισσότερο στις τιμές πώλησης από ανάλογα ακίνητα χωρίς συγκεκριμένους λογότυπους.

Στο Λονδίνο εγκαινιάστηκε το 2012 ένα συγκρότημα κατοικιών με το εμπορικό σήμα του ιταλικού οίκου κοσμημάτων Bulgari και πολύ γρήγορα πουλήθηκαν όλες. Στο Ντουμπάι κάτι ανάλογο ολοκληρώθηκε το 2018 και προσφέρει διαμερίσματα 451,1 τετραγωνικών μέτρων με ένα υπνοδωμάτιο αντί 1,2 εκατ. δολ. Μέχρι σήμερα από τα συνολικά 168 διαμερίσματα μόνο τα 24 δεν πουλήθηκαν. Στο Ντουμπάι στο υψηλότερο κτίριο του κόσμου, το Μπουρτζ Καλιφά, φιλοξενούνται οι πολυτελείς κατοικίες με το εμπορικό σήμα του Armani. Τα εν λόγω διαμερίσματα άνοιξαν τις πύλες τους το 2010 και η τιμή για ένα εξ αυτών με μία κρεβατοκάμαρα αρχίζει από 1,3 εκατ. δολ. Παράλληλα, στους ιδιοκτήτες προσφέρεται γκάμα υπηρεσιών στο διπλανό ξενοδοχείο Αrmani και με έκπτωση 15% στις υπηρεσίες υδροθεραπείας κ.ά.

Στη Μανίλα, την πρωτεύουσα των Φιλιππίνων, έχει κατασκευαστεί συγκρότημα διαμερισμάτων υπό το εμπορικό σήμα του ιταλικού οίκου μόδας Versace, που άρχισε να λειτουργεί το 2015. Εκεί ένα διαμέρισμα με μία κρεβατοκάμαρα κοστίζει 320.000 δολ. Για να αγοράσεις μία τέτοια κατοικία, όπως παρατηρεί ο Κρις Γκράχαμ της εταιρείας μάρκετινγκ ακινήτων, Graham Associates, «θα πρέπει να εναρμονίζεσαι με έναν τρόπο ζωής τέτοιον, ώστε όχι απλά να φοράς Versace, αλλά και να θες να περιστοιχίζεσαι από αντικείμενα με αυτό το σήμα και την αισθητική». Ο 69χρονος Σάιμον Κόεν, συνταξιούχος παθολόγος και εργένης, απέκτησε διαμέρισμα 5 υπνοδωματίων αντί 6,7 εκατ. δολ. στον πύργο της Porsche τον Δεκέμβριο. Οταν μετακομίσει εκεί, θα τοποθετήσει στην ειδική θέση του διαμερίσματος μία Bentley, μία Lamborghini και δύο Rolls Royce, ενώ την Porsche θα τη σταθμεύει στο ισόγειο πάρκινγκ. «Ο βασικός λόγος αγοράς ήταν για μένα αυτή η δυνατότητα: πρόκειται για την απόλυτη σπηλιά των αρσενικών».

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή