Τραύμα απαξίωσης στο μπάσκετ

Τραύμα απαξίωσης στο μπάσκετ

2' 49" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Η ερμηνεία της «λευκής πετσέτας» από τον Παναθηναϊκό για την αποχώρηση του Ολυμπιακού από το ΟΑΚΑ, στην ανάπαυλα των ημιχρόνων του ημιτελικού Κυπέλλου, και η ερμηνεία της ακραίας… αναγκαστικής αντίδρασης από τον Ολυμπιακό για προάσπιση των συμφερόντων του δεν αλλάζουν το συμπέρασμα της απογοητευτικής εικόνας που έστειλαν οι δύο κορυφαίες ομάδες του ελληνικού μπάσκετ. Ο θεσμός του Κυπέλλου και όλο το επαγγελματικό μπάσκετ δέχθηκαν πολλαπλά «τραύματα» απαξίωσης και ασέβειας από την αιφνιδιαστική απόφαση των αδελφών Αγγελόπουλων να δώσουν εντολή στην αποστολή της ομάδας να μην εμφανισθεί ξανά στον αγωνιστικό χώρο και να αποχωρήσει από το ΟΑΚΑ.

Τα ντέρμπι Ολυμπιακού – Παναθηναϊκού έχουν κατοχυρωθεί ως οικογενειακή «βεντέτα» των Γιώργου και Παναγιώτη Αγγελόπουλου και του Δημήτρη Γιαννακόπουλου. Οσα και αν είναι τα μηδενικά πίσω από τα εκατομμύρια ευρώ που έχουν επενδύσει στις αγαπημένες και λαοφιλείς ομάδες, αποφάσεις άτακτης αποχώρησης και άρνησης να κριθεί το αποτέλεσμα εντός των τεσσάρων γραμμών του γηπέδου, καθώς και εικόνες τοποθέτησης γυναικείων εσωρούχων στον αντίπαλο πάγκο, δεν αρμόζουν στο ελληνικό επαγγελματικό μπάσκετ.

Οι φιλοξενούμενοι υποστηρίζουν ανεπισήμως ότι η διαιτησία ήταν καταδικαστική για αυτούς κατά το πρώτο ημίχρονο (σκορ 40-25, φάουλ 12-5) και ότι δεν μπορούσαν να επιτρέψουν στην ομάδα τους να συνεχίσει να έχει τον ρόλο του «θύματος» σε ένα «έργο» με προδιαγεγραμμένο τέλος. Αδιαφόρησαν για τις βαριές συνέπειες που θα έχουν και στο πρωτάθλημα, εκτός από τον μηδενισμό τους στον χθεσινό ημιτελικό, καθώς θα κληθούν σε απολογία από τον αθλητικό δικαστή του ΕΣΑΚΕ. Η χείριστη κατάληξη της αποχώρησης του Ολυμπιακού είναι η πιθανή κατηγορία του δικαστή για διακωμώδηση του αθλήματος, που επισύρει αφαίρεση βαθμών από το πρωτάθλημα. Επίσης το γεγονός ότι οι κληρωμένοι παίκτες του Ολυμπιακού δεν προσήλθαν σε έλεγχο ντόπινγκ θα προκαλέσει την κλήση τους σε απολογία και πιθανή ατομική τιμωρία.

Ο Παναθηναϊκός προκρίθηκε στον τελικό του Κυπέλλου για 23η φορά στην ιστορία του και θα διεκδικήσει, την Κυριακή στο γήπεδο «Δύο Αοράκια» του Ηρακλείου, το 19ο τρόπαιο, απέναντι στον ΠΑΟΚ, που επέστρεψε σε τελικό ύστερα από 20 χρόνια.

«Ολα αυτά είναι μεθοδευμένα, γιατί οι Αγγελόπουλοι έχουν απλήρωτους τους παίκτες και θέλουν να αποχωρήσουν από το μπάσκετ», δήλωσε ο κ. Γιαννακόπουλος, ενώ ο Αμερικάνος τεχνικός Ρικ Πιτίνο δήλωσε απογοητευμένος: «Είμαι πιονέρος του μπάσκετ, τα παιχνίδια πρέπει να αρχίζουν, να παίζονται και να τελειώνουν μέσα στο γήπεδο. Τα αποτελέσματα να κρίνονται στον αγωνιστικό χώρο. Ολοι είμαστε μέρος του παιχνιδιού και πάνω από τις ομάδες πρέπει να σεβόμαστε το παιχνίδι. Τρέφω σεβασμό προς τους παίκτες και τον προπονητή του Ολυμπιακού».

Την αποστολή του Ολυμπιακού υποδέχθηκε και αποθέωσε μερίδα οπαδών στο ΣΕΦ.

• Η επιστροφή του ΠΑΟΚ στον τελικό του Κυπέλλου δεν μπορούσε να ανακοπεί ούτε από την Κύμη, την οποία νίκησε 72-61 στη Χαλκίδα, αλλά ούτε από τη διπλή διακοπή του ημιτελικού, λόγω χαμηλής τάσης στην ηλεκτροδότηση του κλειστού γηπέδου.

Οι παίκτες του «Δικεφάλου του Βορρά» και ο Ηλίας Παπαθεοδώρου απέδειξαν ξανά ότι… βάζουν στην άκρη την οικονομική ασυνέπεια του συλλόγου. Τέσσερις παίκτες των φιλοξενουμένων σκόραραν διψήφιο αριθμό πόντων, ενώ στο δεύτερο ημίχρονο η νευρικότητά τους στην επίθεση καλύφθηκε από την άμυνα. Ο ΠΑΟΚ προηγήθηκε τρεις φορές με διαφορά 18 πόντων και η Κύμη μείωσε μέχρι τους επτά, στο 35΄, χωρίς να της επιτραπεί ολική ανατροπή.

ΚΥΜΗ: Χόρτον 3, Σαγκς 18 (2), Λιούις 17 (2), Τουτζιαράκης 2, Ουάσιγκτον 3, Καρινιάουσκας 8, Πουλιανίτης, Γουίλιαμς 5 (1), Μαραγκός 5 (1), Μητσιμπόνας.

ΠΑΟΚ: Τζόουνς 5 (1), Τζέφερσον 10, Χρυσικόπουλος, Κόνιαρης 13 (3), Τέπιτς 11 (1), Μαργαρίτης 7 (1), Ζάρας 4, Χάτσερ 13 (2), Γκάρετ 3, Γκος 6 (2).

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή