Γιουρόπα Λιγκ – Ολυμπιακός: Ετοιμος για το πρώτο βήμα

Γιουρόπα Λιγκ – Ολυμπιακός: Ετοιμος για το πρώτο βήμα

3' 8" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

«Θεμέλια» πρόκρισης στη φάση των «16» του Γιουρόπα Λιγκ θα επιχειρήσει να βάλει ο Ολυμπιακός από το αποψινό πρώτο παιχνίδι με την Ντιναμό Κιέβου στο Καραϊσκάκη που θα είναι γεμάτο (ώρα έναρξης, 19.55). Τόσο ο Πέδρο Μαρτίνς όσο και ο Γκιγιέρμε, οι οποίοι μίλησαν στη χθεσινή συνέντευξη Τύπου των «ερυθρολεύκων» στο φαληρικό γήπεδο, εξέφρασαν την αισιοδοξία τους για την εξασφάλιση ενός θετικού αποτελέσματος. «Από τον Ιούνιο που φτιάξαμε αυτή την ομάδα θέλαμε να βρεθούμε εδώ. Εχουμε την ευκαιρία να ξεχάσουμε ό,τι έγινε στο τελευταίο παιχνίδι. Προφανώς ήταν δύσκολο να το διαχειριστούμε, αλλά πρέπει να σκεφθούμε την επόμενη υποχρέωσή μας. Στόχος μας είναι να κάνουμε ό,τι καλύτερο», τόνισε ο Πέδρο Μαρτίνς και πρόσθεσε: «Παίζουμε στην έδρα μας, με τον κόσμο μας. Πρέπει να εκμεταλλευθούμε την ευκαιρία, να διορθώσουμε τα λάθη του τελευταίου αγώνα και να κάνουμε ένα καλό παιχνίδι. Να πάρουμε καλό αποτέλεσμα και να συνεχίσουμε».

Αναλύοντας το παιχνίδι της ουκρανικής ομάδας, ανέφερε: «Μπορεί να μην έχει παίξει εδώ και καιρό επίσημο παιχνίδι, αλλά έχουμε δει πολλά παιχνίδια τους. Τις τελευταίες 20 μέρες έπαιξε επτά φιλικά ματς και έχουμε εικόνα. Δεν είναι το πρώτο τους παιχνίδι στη χρονιά, είναι το πρώτο μετά τη διακοπή. Εχουν ίδιο προπονητή, ίδιους παίκτες εκτός από δύο νέους. Ξέρουμε τη φιλοσοφία τους, είναι παρόμοια με τη δική μας, έχουν ποιότητα και πολύ καλούς παίκτες».

Καταλήγοντας, ο Πορτογάλος τεχνικός συμφώνησε πως οι παίκτες του θα πρέπει να βγάλουν εγωισμό μετά την ήττα στην Τούμπα: «Θα δώσουμε τα πάντα για να ξεπεράσουμε αυτό που έγινε και να δώσουμε απάντηση. Είμαστε η μοναδική ελληνική ομάδα που συνεχίζει στην Ευρώπη και αυτό είναι πολύ σημαντικό για τον κόσμο. Πρέπει να συνεχίσουμε, να δώσουμε απάντηση και να είμαστε έτοιμοι. Ολοι οι παίκτες στις δύσκολες στιγμές έχουν δώσει απαντήσεις, έδειξαν ότι είναι παρόντες και θα κάνουμε αυτό που πρέπει».

Από την πλευρά του, ο Γκιγιέρμε ανέφερε: «Θα είναι ένα ισορροπημένο και δύσκολο παιχνίδι, απέναντι σε μία πολύ καλή ομάδα με ποιότητα. Ελπίζω ότι θα είμαστε ανώτεροι για να πάρουμε ένα καλό αποτέλεσμα. Χρειάζεται απόλυτη συγκέντρωση για να τα καταφέρουμε. Δεν σκεφτόμαστε το ντέρμπι της Κυριακής με την ΑΕΚ».

Ο Κώστας Φορτούνης κέρδισε τη μάχη με τον χρόνο, καθώς ξεπέρασε τον τραυματισμό του από το ντέρμπι με τον ΠΑΟΚ και ο Πέδρο Μαρτίνς τον συμπεριέλαβε στην αποστολή του αποψινού αγώνα. Αντιθέτως, ο Ομάρ Ελαμπντελαουί έμεινε εκτός πλάνων του Πορτογάλου τεχνικού, αφού δεν έχει συνέλθει πλήρως από τον μυϊκό τραυματισμό του στο ματς πρωταθλήματος με τον Πανιώνιο στο Καραϊσκάκη. Πιθανότατα θα είναι ετοιμοπόλεμος για τη ρεβάνς στο Κίεβο, την Πέμπτη 21 του μηνός. Ο Πορτογάλος τεχνικός προσανατολίζεται να έχει στο αρχικό σχήμα τους Σα, Τοροσίδη, Σισέ, Βούκοβιτς, Τσιμίκα ή Κούτρη, Γκιγιέρμε, Καμαρά, Ποντένσε, Φορτούνη, Ζιλ Ντίας και Χασάν.

Ενα… μικρό Τσάμπιονς Λιγκ

Αγώνες επιπέδου Τσάμπιονς Λιγκ περιλαμβάνει η έναρξη της φάσης νοκ άουτ του Γιουρόπα Λιγκ απόψε. Μετά την προχθεσινή νίκη της Φενέρμπαχτσε επί της Ζενίτ με 1-0 στην Κωνσταντινούπολη, τα φώτα πέφτουν και πάλι στην Πόλη, καθώς η νυν ομάδα του Κώστα Μήτρογλου, η Γκαλατασαράι, υποδέχεται την παλιά του, την Μπενφίκα.

Θέση στην κορυφαία ευρωπαϊκή διοργάνωση θα μπορούσαν να έχουν και οι αποψινές μάχες της Λάτσιο με τη Σεβίλλη, της Σέλτικ με τη Βαλένθια και της Σαχτάρ Ντόνετσκ με την Αϊντραχτ Φρανκφούρτης. Θεωρητικά εύκολο έργο θα έχουν οι δύο εκπρόσωποι του Λονδίνου στη διοργάνωση, αφού η Αρσεναλ θα φιλοξενηθεί από τη λευκορωσική ΜΠΑΤΕ Μπορίσοφ και η Τσέλσι ταξιδεύει στην έδρα της σουηδικής Μάλμε.

Εκτός από το Λονδίνο και την Κωνσταντινούπολη, δύο ακόμη πόλεις έχουν διπλή εκπροσώπηση στους «32» του Γιουρόπα Λιγκ: Είναι η Λισσαβώνα και η Σεβίλλη, με τη Σπόρτινγκ να υποδέχεται στην πορτογαλική πρωτεύουσα τη Βιγιαρεάλ και την Μπέτις να δοκιμάζεται στην έδρα της Ρεν.

Απόψε παίζουν ακόμη Ραπίντ Βιέννης – Ιντερ, Σλάβια Πράγας – Γκενκ, Κράσνονταρ – Λεβερκούζεν, Βικτόρια Πλζεν – Λεβερκούζεν, Μπριζ – Ζάλτσμπουργκ και Ζυρίχη – Νάπολι.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή