Ο ΔΗΚΤΗΣ (14/02/19)

2' 55" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Η σύζυγος του κ. γενικού αποσπάται στις Βρυξέλλες

Κουίζ: Ποιου γενικού γραμματέα η σύζυγος ετοιμάζει τις βαλίτσες της για τις Βρυξέλλες; Και για να βοηθήσουμε, η εν λόγω κυρία είναι εφοριακός και θα αποσπαστεί με τη σύμφωνη γνώμη του υπουργού Οικονομικών στη Μόνιμη Ελληνική Αντιπροσωπεία (ΜΕΑ). Σύμφωνα με πληροφορίες, για τη θέση δεν υπήρχε σχετική προκήρυξη όπως στο παρελθόν (π.χ. προκήρυξη 2016 για έξι αποσπάσεις στη ΜΕΑ).

Το μόνο που εντοπίσαμε ήταν η έγκριση από τους αρμόδιους υπουργούς και τον επικεφαλής της φορολογικής διοίκησης. Οπως αναφέρεται σε αυτή, «αποσπούμε για τρία έτη, από αναλήψεως υπηρεσίας, την κυρία … υπάλληλο της ΑΑΔΕ του κλάδου εφοριακών, στη Μόνιμη Ελληνική Αντιπροσωπεία στην Ευρωπαϊκή Ενωση». Η αποζημίωση υπηρεσίας αλλοδαπής καθορίζεται σε ποσοστό 75% επί της αποζημίωσης υπηρεσίας αλλοδαπής του πρέσβη στο Βέλγιο.

Ανοίγει ο δρόμος για διπλές συντάξεις

Διπλή σύνταξη από το Δημόσιο μπορούν να λαμβάνουν οι πρώην Πρόεδροι της Δημοκρατίας Χρήστος Σαρτζετάκης και Κάρολος Παπούλιας. Η απόφαση του υφυπουργού Τ. Πετρόπουλου, σύμφωνα με κάποιες εκτιμήσεις, ανοίγει τον δρόμο για να πάρουν διπλές συντάξεις βουλευτές, δήμαρχοι και λοιποί αιρετοί. Από την πλευρά του, πάντως, ο κ. Πετρόπουλος, με αφορμή δημοσίευμα του «Ελεύθερου Τύπου», επικαλείται τη σχετική γνωμοδότηση του Νομικού Συμβουλίου του Κράτους. Αφήνει βέβαια ανοικτό το ενδεχόμενο να μην την εφαρμόσει, στο πλαίσιο των κανόνων «διαφάνειας και νομιμότητας». Οι ειδικοί επισημαίνουν ότι απαιτείται και η σχετική έγκριση του υπ. Οικονομικών…

Χρειάστηκαν τρία χρόνια για τη σύμβαση του ΔΑΑ

Σήμερα το μεσημέρι αναμένεται από τη Βουλή η κύρωση της σύμβασης επέκτασης της παραχώρησης του ΔΑΑ κατά 20 χρόνια. Η συζήτηση αναμένεται να ξεκινήσει το μεσημέρι και μέχρι αργά το βράδυ να έχει ψηφιστεί. Με τον τρόπο αυτό αναμένεται να κλείσει μια επίπονη διαδικασία που ξεκίνησε το 2016 και η οποία ολοκληρώνεται ύστερα από τρία χρόνια. Αμέσως μετά και όσο το επιτρέπει ο πολιτικός χρόνος μέχρι την εκλογική αναμέτρηση, αναμένεται να κινηθεί η πώληση του 30% του ΔΑΑ, κυριότητας ΤΑΙΠΕΔ.

«Οι Βρυξέλλες είναι στον κόσμο τους»

«Οι Βρυξέλλες είναι στον κόσμο τους. Δεν αντιλαμβάνονται ότι η Ελλάδα είναι μια πολύ πληγωμένη χώρα». Τα λόγια αυτά δεν ανήκουν σε κάποιον ευρωσκεπτικιστή. Αντιθέτως, σε έναν από τους πλέον φιλοευρωπαϊστές Ελληνες πολιτικούς, τον αντιπρόεδρο της Ν.Δ. Κωστή Χατζηδάκη. Αναφερόμενος χθες, στο πλαίσιο της γενικής συνέλευσης του ECR Hellas (σύνδεσμος προμηθευτών και λιανεμπόρων), στο πρόβλημα των κόκκινων δανείων, επέρριψε μεν ευθύνες στη σημερινή κυβέρνηση, επεσήμανε όμως ότι υπάρχουν σοβαρές ευθύνες στην ΕΚΤ και στην Κομισιόν. «Πρέπει να προχωρήσουμε σε μια κάποια λύση (είτε αυτή του υπουργείου Οικονομικών/ΤΧΣ είτε αυτή της ΤτΕ), αλλά αμέσως. Δεν γίνεται οι Βρυξέλλες να λένε ότι, από τη στιγμή που θα τους παρουσιαστεί το μοντέλο που επιλεγεί, θα απαντήσουν σε έναν χρόνο», είπε χαρακτηριστικά.

Με το βλέμμα στις κάλπες ο αντικαταστάτης

Δεν έβγαλε είδηση η χθεσινή συνέντευξη Τύπου της υπουργού Εργασίας Εφης Αχτσιόγλου για θέματα απασχόλησης και καταπολέμησης της παραβατικότητας στην αγορά εργασίας. Η… σεμνή τελετή θύμιζε περισσότερο έναν απολογισμό δράσης του απερχόμενου Νάσου Ηλιόπουλου (φωτ.), ο οποίος πιθανότατα εντός της ερχόμενης εβδομάδας αναμένεται να εγκαταλείψει τη θέση του υφυπουργού Εργασίας για να αφιερωθεί ολοκληρωτικά στο δύσκολο έργο της διεκδίκησης του Δήμου της Αθήνας. Μάλιστα, ενόψει του επερχόμενου μίνι ανασχηματισμού, δεν αποκλείεται η θέση του να μην καλυφθεί από κάποιο νέο πρόσωπο, αλλά το χαρτοφυλάκιό του να περάσει στην υπουργό. Βέβαια, η πιθανότητα το νέο κυβερνητικό σχήμα να είναι αυτό που θα οδηγήσει την κούρσα προς τις βουλευτικές εκλογές, τα αναγκαία “ανοίγματα” σε βουλευτές που θα έχουν ψηφίσει τη συμφωνία των Πρεσπών καθώς και η ανάγκη για εσωκομματικές ισορροπίες δεν αποκλείεται να οδηγήσουν στην οδό Κοραή που είναι η έδρα του υφυπουργού κάποιο νέο πρόσωπο…

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή