80 χρoνια πριν… 14-2-1939

50" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

ΑΕΡΟΠΟΡΙΚΟ ΡΕΚΟΡ: Ο Αλεξ Χένσω, ο 24ετής Βρεττανός αεροπόρος ο οποίος κατέρριψε το παγκόσμιον ρεκόρ πτήσεως από Αγγλίας εις Κεηπτάουν μετ’ επιστροφής. Το προγενέστερον ρεκόρ ήτο 5 ημέραι και 17 ώραι. Ο Χένσω διήνυσε την απόστασιν εις 4 ημέρας και 11 1/2 ώρας. Εις την φωτογραφίαν ο Αλεξ Χένσω [δεξιά] όταν επέστρεψεν εις το αεροδρόμιον του Γκραίηβσαντ υποβασταζόμενος από τους φίλους του. Το πρόσωπόν του είναι καθημαγμένον από αιμορραγίαν της ρινός.

ΖΑΝ ΚΟΚΤΩ: Εις την Τουλώνα εγένετο η δίκη του Γάλλου συγγραφέως Ζαν Κοκτώ, ο οποίος, ως γνωστόν, είχε συλληφθή υπό της αστυνομίας εντός χασισοποτείου. […] Ο συγγραφεύς, απολογούμενος, εδήλωσε: «Είχα διακόψει την χρήσιν των ναρκωτικών. Εάν ευρέθην μεταξύ των καπνιστών την ημέραν που η αστυνομία ενήργησεν αιφνιδιαστικήν έρευναν εις το χασισοποτείον, τούτο συνέβη διότι τον τελευταίον καιρόν η αποχή μού έφερε μεγάλην ατονίαν».

ΤΣΕΧΙΚΕΣ ΑΠΟΙΚΙΕΣ:  […] η αξίωσις της Τσεχοσλοβακίας διά την απόκτησιν αποικιών [λόγω βιομηχανικής ανάπτυξης και αύξησης του πληθυσμού] διετυπώθη προ του εθνικού τσεχοσλοβακικού συμβουλίου υπό του αντιπροέδρου του κυβερνητικού γραφείου στατιστικής κ. Μπόρακ.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή