Εικόνα από το «νησί της αγάπης» εκπέμπει ο Ευρωπαϊκός Οργανισμός Διαστήματος για την Ημέρα του Αγίου Βαλεντίνου

Εικόνα από το «νησί της αγάπης» εκπέμπει ο Ευρωπαϊκός Οργανισμός Διαστήματος για την Ημέρα του Αγίου Βαλεντίνου

1' 12" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Με αφορμή την Ημέρα του Αγίου Βαλεντίνου, Ευρωπαϊκός Οργανισμός Διαστήματος εξέφρασε την αγάπη του «στον πανέμορφο πλανήτη μας που χρειάζεται φροντίδα», στέλνοντας την εικόνα του Copernicus Sentinel-2, που καταγράφει την ομορφιά του μικρού νησιού Moorea σε σχήμα καρδιάς στο νότιο Ειρηνικό.

Το Moorea είναι ένα νησί άγριο και ορεινό με γόνιμα εδάφη. Η εικόνα δεν έχει επεξεργαστεί με κόκκινο χρώμα μόνο για την Ημέρα του Αγίου Βαλεντίνου, αλλά χρησιμοποιείται το κόκκινο για να τονίσει τη βλάστηση, επισημαίνει ο Ευρωπαϊκός Οργανισμός Διαστήματος στη σχετική του ανακοίνωση. 

Η πλούσια βλάστηση της Moorea είναι μία από τις ιδιότητες που δίνει στο νησί την πανέμορφη τροπική του εμφάνιση. Ωστόσο, η βλάστηση του νησιού έχει αλλάξει δραματικά καθώς ο άνθρωπος το έχει αξιοποιήσει για τις χρήσεις του εδώ και 1.200 περίπου χρόνια, από τότε που κατοικήθηκε για πρώτη φορά.

Το νησί περιβάλλεται από κοραλλιογενείς υφάλους, που πρόκειται από τα πιο εύθραυστα οικοσυστήματα στον κόσμο, τα οποία απειλούνται από την αλιεία, τη ρύπανση και τις αυξανόμενες θερμοκρασίες που συνδέονται με την οξίνιση των ωκεανών.

Ο ύφαλος της Moorea εξακολουθεί να είναι σχετικά παρθένος και φιλοξενεί μια αφθονία ψαριών και κοραλλιών υφάλων, τα οποία είναι μεγάλης ποικιλίας, γεγονός που δείχνει την ισχυρή κατάσταση του οικοσυστήματος.

Ωστόσο, οι απορροές από τη γεωργία, από άλλη ρύπανση, τα πλαστικά των ωκεανών και οι θέρμες θέρμανσης εξακολουθούν να αποτελούν απειλή, αναφέρει στην ανακοίνωσή του ο Ευρωπαϊκός Οργανισμός Διαστήματος.

«Στέλνουμε την αγάπη μας για την ημέρα του Αγίου Βαλεντίνου και την προστασία του πλανήτη», καταλήγει. 

Πηγή: www.esa.int

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή