Μπάσκετ: Μάχη μέχρις εσχάτων

Μπάσκετ: Μάχη μέχρις εσχάτων

2' 15" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Στα… άκρα, εφόσον υλοποιήσει την αναγγελία μη συμμετοχής του στο επόμενο ντέρμπι πρωταθλήματος με τον Παναθηναϊκό (16/3, ΟΑΚΑ), αν δεν ορισθούν ξένοι, διεθνείς διαιτητές προχωρά ο Ολυμπιακός, ύστερα από την αποχώρηση της ομάδας στο ημίχρονο του προχθεσινού ημιτελικού Κυπέλλου με τον Παναθηναϊκό. Οι αδελφοί Αγγελόπουλοι κορυφώνουν σε κάθε επίπεδο την αντιπαράθεσή τους με τα θεσμικά όργανα της διαιτησίας και αδιαφορούν για την τιμωρία που θα υποστεί η ομάδα τους και φτάνει μέχρι τον υποβιβασμό. Αυτό θα συμβεί αν δεν παίξει στο επόμενο ντέρμπι με τον «αιώνιο» αντίπαλο. Οι «ερυθρόλευκοι» με τη στήριξη των οπαδών τους, δείχνουν αποφασισμένοι να αποχωρήσουν και από το πρωτάθλημα, έχοντας εγγυημένη συμμετοχή μόνο στην Ευρωλίγκα για τα επόμενα οκτώ χρόνια.

Ο Ολυμπιακός έθεσε και δεύτερο «βέτο» για τη διαιτησία, ζητώντας την εξαίρεση της διαιτητικής τριάδας του ημιτελικού (Αναστόπουλος, Μάνος, Παναγιώτου) από οποιοδήποτε επόμενο παιχνίδι του Ολυμπιακού στο πρωτάθλημα. Η ΚΑΕ Ολυμπιακός ζήτησε από τις αρμόδιες αρχές να διερευνήσουν τα αίτια «κατάρρευσης» της στοιχηματικής απόδοσης που προβλεπόταν σε περίπτωση νίκης του Παναθηναϊκού στον ημιτελικό και η οποία επήλθε, σύμφωνα με δημοσιεύματα, ακριβώς μετά την ανακοίνωση των ορισθέντων διαιτητών από την ΚΕΔ. Η ανακοίνωση των «ερυθρολεύκων» καταλήγει με την απαγόρευση εισόδου του Δημήτρη Γιαννακόπουλου στο ΣΕΦ στο μέλλον και με οποιαδήποτε ιδιότητα. Ο Ολυμπιακός απέστειλε τις θέσεις του στην ΕΟΚ και στον υφυπουργό Αθλητισμού Γιώργο Βασιλειάδη και περιμένει τις αντιδράσεις των θεσμικών φορέων. Ηδη, ο εκπρόσωπος της πολιτείας διευκρίνισε ότι «ο υφυπουργός Αθλητισμού δεν μπορεί να έχει ρόλο διαιτητή ανάμεσα σε αντικρουόμενα συμφέροντα και σε τσακωμούς κακομαθημένων παραγόντων που πληγώνουν το άθλημα που έχει κάνει περήφανη τη χώρα. Στη διαιτησία δεν μπορούμε να παρέμβουμε».

Στον αντίποδα, ο Παναθηναϊκός απάντησε με ανακοίνωση στην οποία αναφέρει ότι «ενημερώνουμε τη διοίκηση της ΚΑΕ Ολυμπιακός πως το κράτος ΔΕΝ είναι ο Ολυμπιακός. Κράτος υπάρχει, νόμοι υπάρχουν και είμαστε βέβαιοι πως θα τους βρουν μπροστά τους». Ο Δημήτρης Γιαννακόπουλος σε ραδιοφωνική συνέντευξή του παραδέχθηκε ότι ήταν λανθασμένη η κίνησή του να αφήσει γυναικείο εσώρουχο στον πάγκο του Ολυμπιακού, αλλά ζήτησε συγγνώμη από το σύνολο του ελληνικού μπάσκετ, εκτός του Ολυμπιακού, του οποίου την αποχώρηση χαρακτήρισε προσχεδιασμένη και προαποφασισμένη και ζήτησε την παραδειγματική τιμωρία.

«Ποτέ ο Ολυμπιακός, σε πολλές νίκες του Παναθηναϊκού, δεν έχει παραδεχθεί ότι αγωνιστικά ήταν κατώτερος. Πάντα κάτι άλλο φταίει εκτός από την απόδοση της ομάδας του», είπε ο ιδιοκτήτης του Παναθηναϊκού. Ανακοίνωση στήριξης των τριών διαιτητών εξέδωσε η ΟΔΚΕ υποστηρίζοντας ότι η ελληνική διαιτησία είναι καταξιωμένη σε παγκόσμιες διοργανώσεις.

• Οι παίκτες του Ολυμπιακού που είχαν κληρωθεί για ντόπινγκ κοντρόλ ανταποκρίθηκαν στον δειγματοληπτικό έλεγχο και δεν αρνήθηκαν, όπως αναφέρθηκε στο χθεσινό φύλλο της εφημερίδας.

• Η Βάσω Τσαρούχα θα είναι η πρώτη διαιτητής που θα παίξει σε τελικό Κυπέλλου ΠΑΟΚ – ΠΑΟ και μαζί με τους Καρακατσούνη και Παπαπέτρου θα «σφυρίξουν» στο Ηράκλειο.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή