Στο 1,3 εκατ. τα έσοδα της Athensbnb από πωλήσεις διαμερισμάτων σε ξένους

Στο 1,3 εκατ. τα έσοδα της Athensbnb από πωλήσεις διαμερισμάτων σε ξένους

1' 20" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Συνολικά 19 διαμερίσματα αξίας 1,3 εκατ. ευρώ πούλησε σε ξένους αγοραστές εκτός Ε.Ε., στο πλαίσιο του προγράμματος χορήγησης αδειών παραμονής (Golden Visa), η Athensbnb Properties κατά τη διάρκεια του 2018. Παράλληλα, η εταιρεία προχώρησε και στην εκμίσθωση συνολικά 25 διαμερισμάτων, μέσω πλατφορμών βραχυχρόνιων μισθώσεων, αποκομίζοντας μεικτά έσοδα της τάξεως των 210.000 ευρώ. Η εταιρεία επενδύει, ανακατασκευάζει και αξιοποιεί ακίνητα από το 2009, κυρίως στην ευρύτερη περιοχή του κέντρου της Αθήνας. Σήμερα διαθέτει 50 διαμερίσματα και επαγγελματικούς χώρους, συνολικής επιφάνειας 4.000 τ.μ., καθώς επανεπένδυσε στην αγορά ακινήτων το σύνολο των εισοδημάτων που αποκόμισε κατά τη διάρκεια του προηγούμενου έτους.

Ενα από τα ακίνητα που αποκτήθηκαν ήταν μια βίλα 600 τ.μ. στην Αίγινα. Παράλληλα, για το διάστημα του φετινού πρώτου τριμήνου, η εταιρεία έχει εξασφαλίσει συμφωνίες πώλησης επιπλέον 11 διαμερισμάτων, αξίας 700.000 ευρώ, με τα σχετικά έσοδα επίσης να επανεπενδύονται στην αγορά ακινήτων, δεδομένου ότι με τον τρόπο αυτό εξασφαλίζονται σημαντικές υπεραξίες. Σύμφωνα με τη διοίκηση της εταιρείας, αυτήν την περίοδο πραγματοποιούνται συζητήσεις με ξένες εταιρείες για την πώληση ακινήτων σε ξένους επενδυτές που επιθυμούν να αποκτήσουν κάποιο ακίνητο στην Ελλάδα.

Οπως αναφέρει ο ιδρυτής και επικεφαλής της Athensbnb Properties, «τα ακίνητα μπορούν να δώσουν την ώθηση που χρειάζεται σήμερα η ελληνική οικονομία για τη ραγδαία αποκλιμάκωση της ανεργίας, την άνοδο των εισοδημάτων και την εξυγίανση του τραπεζικού συστήματος που θα αυξήσουν δραστικά τον ρυθμό ανάπτυξη». Κατά τον ίδιο, ορισμένα από τα απαραίτητα βήματα για την ταχύτερη ανάκαμψη του κλάδου των ακινήτων και συνολικά της οικονομίας, θα πρέπει να είναι η μεταρρύθμιση του χωροταξικού σχεδιασμού, των αδειοδοτήσεων, του κτηματολογίου, όπως επίσης και η αντιμετώπιση της μεγάλης υποβάθμισης του κέντρου της Αθήνας.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή