Λιγοστεύουν οι ελπίδες για Τσιγκρίνσκι στην ΑΕΚ

Λιγοστεύουν οι ελπίδες για Τσιγκρίνσκι στην ΑΕΚ

1' 48" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Στη σημερινή προπόνηση θα κριθεί η συμμετοχή του Ντμίτρο Τσιγκρίνσκι στο ντέρμπι του Ολυμπιακού με την ΑΕΚ καθώς και χθες ο Ουκρανός αμυντικός δεν ακολούθησε το πρόγραμμα της υπόλοιπης ομάδας. Ακόμα κι αν προπονηθεί βεβαίως, σήμερα, το γεγονός πως έχει χάσει ουσιαστικά όλες τις προηγούμενες προπονήσεις καθιστά την παρουσία του στους αρχικούς «11» εξαιρετικά αμφίβολη. Για την ΑΕΚ, αυτός ο αγώνας αποτελεί έναν «τελικό» δεύτερης θέσης, καθώς σε περίπτωση ήττας θα έχει μόνον θεωρητικές ελπίδες κατάκτησής της, κάτι που σημαίνει πως θα χάσει τη δυνατότητα να διεκδικήσει τη συμμετοχή στους ομίλους του Τσάμπιονς Λιγκ μέσω προκριματικών το καλοκαίρι.

Πλησιάζοντας προς την Κυριακή, ο Μανόλο Χιμένεθ δεν έχει καταλήξει ούτε στη βασική ενδεκάδα αλλά ούτε και στη διάταξη της ΑΕΚ στον αγώνα. Δεδομένης της απουσίας του Νίκλας Χουλτ, αλλά και της αμφίβολης παρουσίας του Τσιγκρίνσκι, ο σχηματισμός του 3-5-2 μοιάζει να απομακρύνεται, όμως η πιθανότητα να χρησιμοποιηθεί τριάδα στο κέντρο συγκεντρώνει περισσότερες πιθανότητες. Ο Αντρέ Σιμόες θεωρείται βέβαιο πως θα είναι βασικός, ενώ Πόνσε, Μάνταλος και Λιβάγια επίσης θα ξεκινήσουν το παιχνίδι. Ο Μπακάκης θα αγωνιστεί ως αριστερός μπακ και ο Γκάλο ως δεξιός, ενώ Τσόσιτς και Οικονόμου θα αποτελέσουν το κεντρικό αμυντικό δίδυμο εφόσον δεν προλάβει ο Τσιγκρίνσκι. Μετά τη μέτρια εικόνα της μεσαίας γραμμής στο παιχνίδι με τον ΠΑΟΚ, εκτιμάται ότι ο Νέναντ Κρίστιτσιτς μπορεί να αγωνιστεί ως βασικός, ενώ Τάσος Μπακασέτας και Λούκας Μπογέ διεκδικούν επίσης θέση, με φαβορί τον διεθνή Ελληνα μεσοεπιθετικό.

Ως προς τον καταρτισμό του πλάνου της επόμενης σεζόν, ο τεχνικός διευθυντής της ΑΕΚ Νίκος Λυμπερόπουλος πραγματοποιεί σειρά ταξιδιών ανά την Ευρώπη, συζητώντας με αυθεντίες του είδους, όπως τον αθλητικό διευθυντή της Μάντσεστερ Σίτι, Τσίκι Μπεγκιρστάιν, αλλά και λίγες εβδομάδες νωρίτερα, τον γενικό διευθυντή των Ακαδημιών της Μπαρτσελόνα, Πεπ Σεγκούρα. Ο Νίκος Λυμπερόπουλος ενημερώθηκε για σημαντικά πράγματα γύρω από τη λειτουργία μεγάλων συλλόγων, σε τομείς όπως η οργάνωση του ποδοσφαιρικού τμήματος, οι υποδομές, οι ακαδημίες αλλά και το σκάουτινγκ, που είναι ένα κομμάτι του οργανισμού της ΑΕΚ που αναμφίβολα χρειάζεται βελτίωση. Η ΑΕΚ στοχεύει να έχει παρουσία στη διοργάνωση του Κυπέλλου Εθνών Αφρικής το καλοκαίρι, φιλοδοξώντας να προσελκύσει μια αγορά που δεν έχει εκμεταλλευθεί στο παρελθόν, «χτίζοντας» με αυτόν τον τρόπο την ομάδα της επόμενης ημέρας.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή