Στ. Τσιτσιπάς: Δεν έχω καταλάβει τι παίζει με εμένα στην Ελλάδα

Στ. Τσιτσιπάς: Δεν έχω καταλάβει τι παίζει με εμένα στην Ελλάδα

1' 35" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Για τις δυσκολίες που συνάντησε στον δρόμο για την κορυφή, την στήριξη που είχε από την οικογένεια του, τα όνειρά του για μετά το τένις, αλλά και το πώς διαχειρίζεται την διασημότητα που απέκτησε ξαφνικά στην Ελλάδα μίλησε ο Στέφανος Τσιτσιπάς, στην εκπομπή «Αυτοψία».

«Ένα σερί χαμένων αγώνων με έκαναν να γυρίσω στο σπίτι και να πω "Τέλος! Δεν κάνω για αυτό το άθλημα. Όμως ο πατέρας μου με έκανε να αλλάξω γνώμη» είπε ο 20χρονος κορυφαίος Έλληνας τενίστας.

Στις προπονήσεις του στο εξωτερικό, τον ακολουθούσε πάντα ο πατέρας του,  Απόστολος Τσιτσιπάς, και η μητέρα του έμενε πάντα πίσω, να φροντίζει την υπόλοιπη οικογένεια.

Ο ίδιος δεν ζούσε σαν απλός έφηβος, δεν βγήκε ποτέ ούτε για έναν καφέ ενώ τα συνεχή ταξίδια από την ηλικία των 14-15 και οι πολλές απουσίες από το σχολείο τον δυσκόλεψαν πολύ στο να τελειώσει  το Γυμνάσιο. «Ευτυχώς, έβγαλα το Λύκειο μέσω Ίντερνετ και μπόρεσα να αφοσιωθώ στο τένις» είπε στην εκπομπή του Αντώνης Σρόιτερ.

Ωστόσο, η επιτυχία τους αντάμειψε στην Μελβουρνη, αν και ο Στεφανος Τσιτσιπάς ομολογεί : «Δεν έχω καταλάβει τι παίζει με εμένα στην Ελλάδα. Λαμβάνω μηνύματα αλλά, δεν ξέρω τι να περιμένω όταν γυρίσω. Να φοβάμαι;»

Σρόιτερ: Επώνυμοι Έλληνες επικοινώνησαν μαζί σου;

Τσιτσιπάς: Ναι. Πήρα ένα μήνυμα από τον Σακη Ρουβά… Αντώνης Σρόιτερ: Τον ξέρεις; Έχετε γνωριστεί ποτέ;

Τσιτσιπάς: Όχι. Ποτέ. 

Σρόιτερ: Και από άλλους;

Τσιτσιπάς: Την Δέσποινα Βανδή, την Άννα Βίσση…

Σρόιτερ: Μπουζούκια έχεις πάει ποτέ;

Τσιτσιπάς: Όχι, ποτέ.  

Ο Στέφανος Τσιτσιπάς μίλησε ακόμη και για τις προτάσεις που έχει δεχτεί από διάφορες χώρες και από την Αυστραλία να πάρει την δική τους υπηκοότητα, αλλά το αρνήθηκε. «Συνέβη και φυσικά το αρνήθηκα γιατί δεν υπάρχει μεγαλύτερη ευχαρίστηση να παίζεις για την Ελλάδα».

Στα όνειρά του πάντως, δεν υπάρχει μόνο το τένις. Όπως εξομολογήθηκε, θα ήθελε στο μέλλον να σχοληθεί με τον κινηματογράφο – «σκηνοθέτης, κινηματογραφιστής, Παραγωγος ταινιών ή όλα αυτά μαζί» και «γιατί όχι;»…Να κερδίσει και ένα Oscar. 

 

 

 

 

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή