Σκιές και φως από τον Νίκο Σιαλακά

Σκιές και φως από τον Νίκο Σιαλακά

1' 0" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Ενας γνήσιος και αυθεντικός δημιουργός είναι ο Νίκος Σιαλακάς. Πρώτη φορά είχα έρθει σε γνωριμία με την τέχνη του μέσα από τη συμμετοχή του σε ομαδικές εκθέσεις και είχα διακρίνει το βάσανο που έχει για τη ζωγραφική. Παθιάζεται, προχωράει, αυτοαμφισβητείται και πάλι προχωράει… Αυτές τις μέρες παρουσιάζει ατομική έκθεση στην Chili Art Gallery, με επιμελήτρια την ιστορικό τέχνης Ευαγγελία Θ. Καϊράκη, υπό τον τίτλο «Επί σχεδίης», με τη σχεδία του καλλιτέχνη, σε απάτητα μονοπάτια. Ο Νίκος Σιαλακάς ξετυλίγει μια ενότητα με έργα αφηρημένου εξπρεσιονισμού, μια δυνατή συλλογή με αυξομειούμενη ένταση και πλούσια παλέτα φωτός και σκιάς. Η ανεικονική ζωγραφική σε ξεγυμνώνει με έναν τρόπο απρόσμενο. Ο Νίκος Σιαλακάς δοκιμάζεται σε αυτό το δύσκολο πεδίο που απαιτεί ακονισμένο βλέμμα και παρουσιάζει ορισμένα έργα με βάθος, σχεδόν συγκινητικά μέσα στις εσωτερικές δίνες τους. Περισσότερο δυνατά βρήκα τα «σκοτεινά» του έργα, που θυμίζουν εξπρεσιονισμό του ’50, με όλα εκείνα τα γαιώδη χρώματα, το φαιό και το μαύρο με λίγο λευκό και κόκκινο. 

Ο Νίκος Σιαλακάς ορίζει για τον εαυτό πρώτα απ’ όλα μια πρόκληση που δείχνει να ξεπερνάει με τη γνησιότητά του και το ταλέντο του για τη σκοτεινή ύλη και τους έλικες της φαντασίας που τον πάνε μακριά.

​​Chili Art Gallery, Δημοφώντος 13-15, έως 2/3.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή