Τα νέα πρόσωπα της κυβέρνησης

Τα νέα πρόσωπα της κυβέρνησης

3' 1" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Τον ανασχηματισμό του κυβερνητικού σχήματος ανακοίνωσε ο υπουργός Επικρατείας και Κυβερνητικός Εκπρόσωπος, Δημήτρης Τζανακόπουλος.

Με δεδομένες τις υποχρεώσεις του Νάσου Ηλιόπουλου ως υποψηφίου για τον Δήμο Αθηναίων και της Κατερίνας Νοτοπούλου ως υποψήφιας για το Δήμο της Θεσσαλονίκης παρουσιάζεται η ανάγκη για ένα περιορισμένης έκτασης ανασχηματισμό, τόνισε ο κ. Τζανακόπουλος, ανακοινώνοντας τα νέα πρόσωπα:

Στο Υπουργείο Εξωτερικών νέος Υπουργός ορίζεται ο Γιώργος Κατρούγκαλος.

Αναπληρώτρια Υπουργός Εξωτερικών με αρμοδιότητα την Ευρωπαϊκή Πολιτική ορίζεται η Σία Αναγνωστοπούλου.

Στο Υπουργείο Εσωτερικών Υφυπουργός με αρμοδιότητα Μακεδονίας – Θράκης ορίζεται η Ελευθερία Χατζηγεωργίου.

Στο Υπουργείο Εργασίας Κοινωνικής Ασφάλισης και Κοινωνικής Αλληλεγγύης υφυπουργός ορίζεται ο Κωνσταντίνος Μπάρκας.

Στο Υπουργείο Υποδομών και Μεταφορών υφυπουργός ορίζεται ο Θάνος Μωραϊτης

Τέλος στο Υπουργείο Μεταναστευτικής πολιτικής Υφυπουργός ορίζεται ο Άγγελος Τόλκας.

Η ορκωμοσία των Υπουργών θα γίνει τη Δευτέρα, μετά την επιστροφή του Πρωθυπουργού από το Μόναχο.

Τα νέα πρόσωπα

Θάνος Μωραϊτης

Τα νέα πρόσωπα της κυβέρνησης-1

 Γεννημένος το 1970, εκλέχτηκε το 1994 Νομαρχιακός Σύμβουλος Αιτωλοακαρνανίας με το ΠΑΣΟΚ. Το 1999 ήταν υποψήφιος Ευρωβουλευτής, χωρίς ωστόσο να εκλεγεί, ενώ το 2000 εξελέγη Γραμματέας της   Νεολαίας ΠΑΣΟΚ.

 Ο Θάνος Μωραΐτης, δύο χρόνια αργότερα ορίστηκε αντιπρόεδρος του ΔΣ της ΔΕΠΑ ενώ το 2004, εξελέγη για πρώτη φορά βουλευτής με το ΠΑΣΟΚ στην Αιτωλοακαρνανία, ενώ επανεξελέγη το 2007 και το 2009

 Από τον Οκτώβριο του 2009 ως τον Ιούνιο του 2011 διετέλεσε Υφυπουργός Περιβάλλοντος υπεύθυνος για θέματα περιβάλλοντος και δασών στην Κυβέρνηση Γεωργίου Παπανδρέου 2009. Τον Ιούνιο του 2011   ανέλαβε καθήκοντα Υφυπουργού Ανάπτυξης, Ανταγωνιστικότητας και Ναυτιλίας.

 

Σία Αναγνωστοπούλου

Τα νέα πρόσωπα της κυβέρνησης-2

 Γεννήθηκε στην Πάτρα το 1959. Είναι πτυχιούχος της Φιλοσοφικής Σχολής Αθηνών και πτυχιούχος του Τμήματος Τουρκικών Σπουδών του Εθνικού Ινστιτούτου Ανατολικών Γλωσσών της Γαλλίας.

 Εξελέγη βουλευτής Αχαΐας με τον ΣΥΡΙΖΑ τον Ιανουάριο και τον Σεπτέμβριο του 2015. Διατέλεσε αναπληρώτρια υπουργός Εξωτερικών και αναπληρώτρια υπουργός Παιδείας, Έρευνας και Θρησκευμάτων.

 Είναι αναπληρώτρια καθηγήτρια στο Πάντειο Πανεπιστήμιο, ενώ υπήρξε επισκέπτρια καθηγήτρια στο Πανεπιστήμιο της Νέας Υόρκης, το Πανεπιστήμιο Κύπρου και την Ανώτατη Σχολή Κοινωνικών Επιστημών της   Γαλλίας.

 

Ελευθερία Χατζηγεωργίου

Τα νέα πρόσωπα της κυβέρνησης-3

 Διατέλεσε διευθύντρια του πολιτικού γραφείου του Δ. Τζανακόπουλου.

 Η Ελευθερία Χατζηγεωργίου είναι δημοτική σύμβουλος στον δήμο Νεάπολης-Συκεών, ήταν υποψήφια βουλευτής με τον ΣΥΡΙΖΑ στην  Α΄ Θεσσαλονίκης και διετέλεσε διευθύντρια του πολιτικού γραφείου του   Δημήτρη Τζανακόπουλου.

 Η κυρία Χατζηγεωργίου γεννήθηκε το 1979 και ζει στη Νεάπολη. Αποφοίτησε το 1999 από το Ενιαίο Πολυκλαδικό Λύκειο, ενώ σπούδασε Γαλλική Φιλολογία στο ΑΠΘ. 

 

 

Άγγελος Τόλκας

Τα νέα πρόσωπα της κυβέρνησης-4

 Το 2004 εκλέχτηκε στο Εθνικό Συμβούλιο της Νεολαίας ΠΑΣΟΚ και μέχρι το 2007 συμμετείχε στην Εθνική Επιτροπή του ΠΑΣΟΚ για τη Νέα Γενιά.

 Ως Νομαρχιακός Σύμβουλος Ημαθίας ανέπτυξε δράσεις και προτάσεις τόσο στο Νομαρχιακό Συμβούλιο όσο και σε πολιτικό και κοινωνικό επίπεδο. Εξελέγη Βουλευτής Ημαθίας στις εκλογές του Οκτωβρίου 2009.

 Στις 3 Αυγούστου 2011 ορκίστηκε Υφυπουργός Επικρατείας.

 

Κωνσταντίνος Μπάρκας

Τα νέα πρόσωπα της κυβέρνησης-5

Διετέλεσε Μέλος της Διαρκούς Επιτροπής Κοινωνικών Υποθέσεων καθώς και Μέλος της Ειδικής Μόνιμης Επιτροπής για την Παρακολούθηση του Σωφρονιστικού Συστήματος.

Στο πλαίσιο της Επιτροπής Ελέγχου Κοινοβουλευτικού Έργου του Υπουργείου Εργασίας και Κοινωνικής Ασφάλισης, συμμετείχε και στήριξε με όλες τις δυνάμεις του τους αγώνες των ανέργων και των εργαζομένων για πλήρη, σταθερή και ασφαλή εργασία.

Υπεύθυνος της Κ.Ο του ΣΥΡΙΖΑ για την ανεργία των νέων και τις αντίστοιχες προγραμματικές επεξεργασίες. Στις πρόσφατες εκλογές της 25ης Ιανουαρίου 2015 εκλέχτηκε ξανά βουλευτής ΣΥΡΙΖΑ του Νομού Πρέβεζας.

 

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή