80 χρoνια πριν… 15-2-1939

47" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Η ΚΗΔΕΙΑ ΤΟΥ ΠΑΠΑ:  […] Η σορός απετέθη εντός του πρώτου φερέτρου εκ κέδρου, το οποίον απετέθη εντός δευτέρου φερέτρου εκ μολύβδου και τα δύο ομού απετέθησαν εντός τρίτου φερέτρου εκ γλυπτού ξύλου δρυός. […] Τα φέρετρα σφραγισθέντα, κατεβιβάσθησαν εις την κρύπτην του ναού […] και ούτω έληξεν η τελετή του ενταφιασμού.

ΚΑΘΕΛΚΥΣΗ ΘΩΡΗΚΤΟΥ: Ο καγκελλάριος Χίτλερ αποτίων φόρον θαυμασμού εις την μνήμην του ενδόξου προκατόχου του έδωσε το όνομα του καγκελλαρίου Βίσμαρκ εις το καθελκυσθέν σήμερον θωρηκτόν των 35.000 τόννων, την ισχυροτέραν μονάδα του γερμανικού στόλου. Η καθέλκυσις εγένετο παρουσία του καγκελλαρίου Χίτλερ και άλλων επισήμων. Ανάδοχος του γερμανικού πολεμικού ήτο η σύζυγος του υποναυάρχου φον Λέβενφελ, εγγονή του Βίσμαρκ.

ΑΥΞΗΣΗ ΕΞΑΓΩΓΩΝ:  […] Επήλθε κατά το έτος 1938 σημαντική βελτίωσις του εξωτερικού εμπορίου της χώρας εν συγκρίσει προς το προηγούμενον έτος. […] η μεν εισαγωγή εμειώθη κατά δρχ. 442.968.000, ενώ η εξαγωγή ηυξήθη κατά δρχ. 593.887.000, ήτοι επήλθε βελτίωσις του εμπορικού ισοζυγίου της χώρας κατά δρχ. 1.036.755.000.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή