Bόρεια Μακεδονία: Οι αρχές απέτρεψαν τρομοκρατική επίθεση που σχεδίαζαν υποστηρικτές του ISIS

Bόρεια Μακεδονία: Οι αρχές απέτρεψαν τρομοκρατική επίθεση που σχεδίαζαν υποστηρικτές του ISIS

57" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Το υπουργείο Εσωτερικών της Βόρειας Μακεδονίας, στο οποίο υπάγονται η αστυνομία και οι υπηρεσίες πληροφοριών, και η πρεσβεία των ΗΠΑ στα Σκόπια, απηύθυναν το βράδυ της Παρασκευής προειδοποίηση περί κινδύνου τρομοκρατικής επίθεσης στη χώρα.

Αρχικά, το υπουργείο Εσωτερικών της Βόρειας Μακεδονίας ανακοίνωσε πως στην κατοχή του έφθασαν πληροφορίες περί εξτρεμιστικών στοιχείων που συνδέονται με τον ISIS, τα οποία σχεδίαζαν τρομοκρατική επίθεση στη χώρα, και πως μετά από έρευνες που διεξήγαγε η αστυνομία «εντοπίστηκαν αντικείμενα και συσκευές που σχετίζονταν με ενδεχόμενη επίθεση». 

Μετά από «ανταλλαγή πληροφοριών» με τους «εταίρους» των Σκοπίων σχετικά με τα «ενδεχόμενα σχέδια και τις προθέσεις διάπραξης μιας τρομοκρατικής ενέργειας στο έδαφος» της Βόρειας Μακεδονίας, το υπουργείο Εσωτερικών ξεκίνησε μια έρευνα για να ταυτοποιήσει τους οργανωτές και τους πιθανούς δράστες, αναφέρεται στην ανακοίνωση.

Αστυνομικοί έκαναν έρευνες σε πολλές τοποθεσίες και κατασχέθηκαν «αντικείμενα» και «μηχανήματα» που θα μπορούσαν να χρησιμοποιηθούν για τη διάπραξη μιας επίθεσης.

Στην ανακοίνωση δεν διευκρινίζεται ποια αντικείμενα και συσκευές εντοπίστηκαν και σε ποιο σημείο.

Λίγο αργότερα και η πρεσβεία των ΗΠΑ εξέδωσε ανακοίνωση, προειδοποιώντας για το ενδεχόμενο τρομοκρατικής επίθεσης και τονίζοντας ότι «τρομοκρατικές οργανώσεις και μεμονωμένα στοιχεία που εμπνέονται από την εξτρεμιστική ιδεολογία, σκοπεύουν να επιτεθούν σε πολίτες, συμπεριλαμβανομένων πολιτών των ΗΠΑ στο εξωτερικό».

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

 

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή