Σούπερ Λιγκ: Το ενδιαφέρον μεταφέρεται στην ουρά της βαθμολογίας

Σούπερ Λιγκ: Το ενδιαφέρον μεταφέρεται στην ουρά της βαθμολογίας

2' 15" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Στον απόηχο του μεγάλου ντέρμπι Ολυμπιακός – ΑΕΚ που μπορεί να κρίνει οριστικά ή να αναζωπυρώσει τη μάχη για τη 2η θέση, το μενού της 21ης αγωνιστικής του πρωταθλήματος προσφέρει κι άλλα ενδιαφέροντα «πιάτα», περισσότερο για την παραμονή στην κατηγορία και λιγότερο για την 5η θέση που υπό προϋποθέσεις (ανάλογα με το ποιος θα κατακτήσει το Κύπελλο) δίνει ευρωπαϊκό εισιτήριο. Για το ψηλότερο πάτωμα της βαθμολογίας δεν γίνεται λόγος: ο ΠΑΟΚ, θριαμβευτής του ντέρμπι με τον Ολυμπιακό και πρωτοπόρος με «αέρα» 9 βαθμών, παίζει στην Αθήνα κόντρα στον ουραγό Απόλλωνα. Σε αυτή την αναμέτρηση των δύο αντίθετων πόλων του βαθμολογικού πίνακα, ο ΠΑΟΚ είναι το ακλόνητο φαβορί παρότι η Ριζούπολη είναι παραδοσιακά μια δύσκολη έδρα γι’ αυτόν και ο Απόλλωνας έρχεται με φόρα από μια μεγάλη εκτός έδρας νίκη επί του Πανιωνίου, που συνιστά μία από τις μεγαλύτερες εκπλήξεις του πρωταθλήματος.

Ο Ατρόμητος έχει δύσκολο παιχνίδι στα Ιωάννινα απέναντι στον ΠΑΣ που μάχεται να αποφύγει τον υποβιβασμό και προέρχεται από μια μεγάλη νίκη επί του Παναθηναϊκού. Οι Περιστεριώτες είναι στο μέσον της απόστασης από την 3η και την 5η θέση της βαθμολογίας. Αν νικήσουν, θα μπορούν να κοιτούν ψηλότερα ειδικά εάν ηττηθεί η ΑΕΚ στο Φάληρο, ενώ αν χάσουν, θα νιώθουν πολύ πιο απειλητικό τον φορμαρισμένο Αρη που υποδέχεται τον Πανιώνιο και ψάχνει τρόπο να εδραιωθεί στην πεντάδα. Ο Παναθηναϊκός είναι 4 β. πίσω του και θέλει μόνο νίκη στο ΟΑΚΑ απέναντι στον ασταθή Αστέρα Τρίπολης για να μείνει στο παιχνίδι της Ευρώπης, με αβαντάζ ότι δεν ξαναβγαίνει από την Αθήνα έως το τέλος του πρωταθλήματος.

Στη μάχη της ουράς, το παιχνίδι ΟΦΗ – Λαμία είναι πολύ καθοριστικό ειδικά για τους Κρητικούς που έχουν μείνει πολύ πίσω και αν δεν νικήσουν, χάνονται. Νίκη-ανάσα θέλει απαραίτητα και ο Λεβαδειακός απέναντι στον Παναιτωλικό, όπως και η ΑΕΛ που φιλοξενεί την Ξάνθη κι αν δεν πάρει το τρίποντο, θα αρχίσει να αγχώνεται υπερβολικά.

Το πρόγραμμα της 21ης αγωνιστικής: Σάββατο: 19.00: Παναθηναϊκός – Αστέρας Τρίπολης (ΕΡΤ), 19.30: ΠΑΣ Γιάννινα – Ατρόμητος (Novasports 2), Κυριακή: 15.00: ΑΕΛ – Ξάνθη (Novasports 1), 17.15: Λεβαδειακός – Παναιτωλικός (Novasports2), 18.00: Αρης – Πανιώνιος (ΕΡΤ), 19.30: Ολυμπιακός – ΑΕΚ (Novasports 1), Δευτέρα: 19.00: Απόλλων – ΠΑΟΚ (ΕΡΤ), 19.30: ΟΦΗ – Λαμία (Novasports 1).

Η βαθμολογία σε 20 αγώνες: ΠΑΟΚ 54, Ολυμπιακός 45, ΑΕΚ 40, Ατρόμητος 36, Αρης 32, Παναθηναϊκός 28, Παναιτωλικός 27, Ξάνθη 26, Πανιώνιος 22, Αστέρας Τρίπολης 21, Λαμία 21, ΑΕΛ 21, ΠΑΣ Γιάννινα 20, ΟΦΗ 17, Λεβαδειακός 13, Απόλλων 9.

• Ο Παναθηναϊκός έχει -6 β., η ΑΕΚ -3 β. και ο ΠΑΟΚ -2 β.

• Η επόμενη αγωνιστική: 23/2: Ξάνθη – Λεβαδειακός, Αστέρας – Ατρόμητος, ΑΕΚ – Απόλλων Σμύρνης, 24/2: Πανιώνιος – Παναθηναϊκός, Λαμία – ΑΕΛ, ΠΑΟΚ – Αρης, 25/2: Ολυμπιακός – ΟΦΗ, Παναιτωλικός – ΠΑΣ Γιάννινα.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή