Πολυτελές κάμπινγκ πέντε αστέρων στη Λέσβο

Πολυτελές κάμπινγκ πέντε αστέρων στη Λέσβο

2' 23" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Τι σκέφτεστε όταν ακούτε για διακοπές σε κάμπινγκ; Η πολυτέλεια είναι μάλλον ο έσχατος συνειρμός. Συνήθως το κάμπινγκ συνδέεται στη σκέψη των περισσοτέρων με οικονομικές διακοπές, με δεδομένη κάποια δόση ταλαιπωρίας, με ελάχιστες ή καθόλου ανέσεις. Συνήθως σκεφτόμαστε ότι είναι ένας τρόπος διακοπών που αφορά περισσότερο τους νέους, που είναι διατεθειμένοι να συμβιβαστούν με λιγότερη άνεση, την οποία αντισταθμίζει η ελευθερία της διαβίωσης σε άμεση επαφή με τη φύση. Θα πρέπει μάλλον να ξεχάσουμε αυτό που έχει παγιωθεί ως εντύπωση, όσον αφορά τα κάμπινγκ, καθώς διεθνώς ένας νέος όρος εισβάλλει στην τουριστική αγορά, αυτός του «glamping», από το «glamorous + camping». Πρόκειται για την τάση εκείνη που απευθύνεται σε όσους επιθυμούν να κάνουν διακοπές σε στενή επαφή με τη φύση, να ζήσουν την εμπειρία τού κάμπινγκ, τη διαβίωση σε καταλύματα χωρίς τοίχους, αλλά, ταυτόχρονα, δεν θέλουν να στερηθούν την πολυτέλεια και τις ανέσεις. Αυτή ακριβώς η λογική διέπει την καινοτόμο τουριστική επένδυση που έχει στα σκαριά για τη Λέσβο η εταιρεία Aegean Escapes και την οποία παρουσίασε στο υπουργείο Τουρισμού την Τρίτη μαζί με άλλες δύο εταιρείες από την Ορεινή Κορινθία και την Αττική. Στόχος των συγκεκριμένων προτάσεων ήταν να συνεισφέρουν στην ομάδα εργασίας του υπουργείου που μελετά τη νομοθεσία για τουριστικά καταλύματα πρωτοποριακής μορφής και στη συνάντηση αυτή αντικείμενο ήταν το «glamping», που στην Ελλάδα κάνει τα πρώτα του βήματα.

Πολυτελές κάμπινγκ πέντε αστέρων στη Λέσβο-1

Τα καταλύματα είναι 22 πολυτελείς σκηνές ανάμεσα σε ελαιόδεντρα, σε ένα οικόπεδο συνολικού εμβαδού 16.968,39 τ.μ.

Το project της Λέσβου είναι εκείνο με τον μεγαλύτερο προϋπολογισμό, ύψους 1,5 εκατ. ευρώ και με τις πιο απαιτητικές προδιαγραφές. «Η Λέσβος βρίσκεται για πρώτη φορά ανάμεσα στους πρωτοπόρους του τουριστικού κλάδου με μία επένδυση που στοχεύει να μπει στον χάρτη με τα καταλύματα υπερπολυτελών παροχών με κάμπινγκ 5 αστέρων και να προσελκύσει νέο προφίλ τουριστών, οι οποίοι θα έχουν την ευκαιρία να γνωρίσουν τον τόπο. Θα είναι επισκέπτες όχι σε ένα κατάλυμα all inclusive, αλλά θα ενθαρρύνονται να γνωρίσουν την περιοχή, το χρώμα και τη φύση», λέει στην «Κ», η Ιωάννα Βαλλίνα, αρχιτέκτονας και σύμβουλος της Aegean Escapes.

Στη Λιώτα, σε αγροτική περιφέρεια της Δυτικής Λέσβου, η εν λόγω εταιρεία σχεδιάζει την ανέγερση τουριστικής οργανωμένης κατασκήνωσης 5 αστέρων σε οικόπεδο συνολικού εμβαδού 16.968,39 τ.μ. Το κάμπινγκ περιλαμβάνει δύο κτίρια με πισίνες και χαμάμ, υπαίθριο μπάρμπεκιου και πέτρινο παραδοσιακό φούρνο.

Πολυτελές κάμπινγκ πέντε αστέρων στη Λέσβο-2

Τα καταλύματα είναι 22 πολυτελείς σκηνές ανάμεσα σε ελαιόδενδρα, οι οποίες θα αποσύρονται στο τέλος της τουριστικής περιόδου, καθώς και όλος ο εξοπλισμός τους. Εντός της σκηνής δεν κατασκευάζονται κανενός είδος μόνιμοι τοίχοι. Κατά την περίοδο παύσης της λειτουργίας της κατασκήνωσης, οι θέσεις των σκηνών δεν θα διακρίνονται, παρά μόνο ως διαμορφώσεις του εδάφους.

Η κυκλοφορία εντός του οικοπέδου θα γίνεται με τα πόδια και με δύο ηλεκτροκίνητα αυτοκίνητα και οι σκηνές θα συνδέονται με τον δρόμο με λιθόστρωτα μονοπάτια που θα ακολουθούν την ήπια, φυσική κλίση.

«Οι τοπικές υπηρεσίες και αρχές έχουν δείξει μεγάλη διάθεση να βοηθήσουν κι αυτό παρά την έλλειψη του νομοθετικού πλαισίου», επισημαίνει η κ. Βαλλίνα.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή