Η «Χιόνη» έπνιξε την Κρήτη

1' 13" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Παρότι στο μεγαλύτερο μέρος της χώρας υπάρχει ηλιοφάνεια και καλές καιρικές συνθήκες, στο Νότιο Αιγαίο και ιδιαίτερα στη Κρήτη συνεχίζονται οι βροχοπτώσεις και σήμερα.

Η «Χιόνη» προτίμησε λοιπόν την Κρήτη, και προκάλεσε ατελείωτα προβλήματα. Κατολισθήσεις, υπερχειλίσεις ρεμάτων και ποταμών, πλημμύρες εκτάσεων και κτιρίων, καταστροφές στο οδικό δίκτυο, παρασύρσεις και εγκλωβισμοί οχημάτων και πολιτών.

Χαρακτηριστικό είναι ότι σύμφωνα με τα τοπικά μέσα ενημέρωσης, το πρωί της Κυριακής βρίσκει την Πυροσβεστική και την Αστυνομία να αναζητεί δύο άτομα, τα ίχνη των οποίων χάθηκαν στην περιοχή του Γεροπόταμου, του Δήμου Φαιστού, όταν το αυτοκίνητο στο οποίο επέβαιναν παρασύρθηκε από ρέμα. Στον πίνακα που ακολουθεί μπορείτε να δείτε τα 10 μεγαλύτερα ύψη βροχής που κατέγραψε το δίκτυο των σταθμών του Εθνικού Αστεροσκοπείου Αθηνών / meteo.gr, από την Τρίτη 12/02 έως και το πρωί της Κυριακής 17/02.

Η «Χιόνη» έπνιξε την Κρήτη-1

Ηλιοφάνεια τη Δευτέρα σε όλη τη χώρα

Ηλιοφάνεια αναμένεται να επικρατήσει τη Δευτέρα σε όλη τη χώρα, με εξαίρεση το Νότιο Αιγαίο και την Κρήτη, όπου θα υπάρχουν νεφώσεις με ασθενείς τοπικές βροχές έως το μεσημέρι, σύμφωνα με την μετεωρολογική υπηρεσία meteo του Εθνικού Αστεροσκοπείου Αθηνών (ΕΑΑ). Η θερμοκρασία στη Δυτική Μακεδονία αύριο θα κυμανθεί από μείον 3 έως 11 βαθμούς Κελσίου, στα υπόλοιπα βόρεια ηπειρωτικά από 1 έως 15, στα κεντρικά ηπειρωτικά από 2 έως 16, στα νότια ηπειρωτικά από 4 έως 16, στα νησιά του Ιονίου από 6 έως 15, στα νησιά του Βορείου Αιγαίου από 6 έως 15, στα νησιά του υπολοίπου Αιγαίου από 8 έως 17, ενώ στην Κρήτη από 10 έως 14.

Πηγή: meteo.gr

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή